UTA Arad

Rămâne UTA în cărți pentru Conference League sau va tremura pentru locul din Liga 1? Badea: „Lucrurile se pot decanta, nu matematic, ci moral!”





Sorții au vrut ca Ionuț Badea să debuteze pe banca UTA-ei contra lui Sepsi  și tot contra formației din Sfântu Gheorghe să-și dea, în mare parte, examenul a ceea ce a lucrat două luni și jumătate la Arad. La ora startului cu trei puncte, la începutul lunii februarie, „Bătrâna Doamnă” încă mai spera să agațe in extremis un loc de play-off, dar lucrurile erau compromise în mare parte și „roș-albii” au rămas să joace în play-out. Aici, s-a vorbit despre un singur obiectiv, locurile 7-8 pe care scrie baraj de accedere în UEFA Conference League, doar că realitatea din iarbă e alta. Până acum, UTA a pierdut ambele confruntări care contează, 0-1 la Botoșani și 0-2 acasă, cu Rapidul și riscă să intre în „hora” pentru evitarea locului 13, ce ar duce la barajul de menținere în Liga 1, dacă mai cedează și în Secuime.

Badea: „Ambele echipe au crescut în consistență față de meciul de acum dou luni”

De altfel, chiar Ionuț Badea recunoștea că deplasarea de la Sfântu Gheorghe vine ca un moment de răscruce pentru echipa sa. „Suntem într-un moment în care lucrurile se pot decanta, dacă vom reuși o victorie acolo rămânem în obiectiv, dacă nu, din punct de vedere moral, nu matematic, lucrurile se duc într-o altă zonă. Așadar, sperăm într-un joc bun acolo, mai ales că ne așteaptă un meci poate la fel de greu ca cel precedent”, a punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”, care-și leagă soarta de Sepsi și prin prisma legăturii cu Cristiano Bergodi.

Antrenorul italian este născut în aceeași zi cu Ionuț Badea (14 octombrie), dar cu 11 ani mai devreme. Duelul din iarnă a fost câștigat de „principalul” din Pitești, care – totuși – recunoaște că echipa sa avut ceva probleme în acel moment. „Și primul meci a fost unul destul de echilibrat, chiar dacă noi am reușit să dominăm cumva și prin poziționare, dar și prin duelurile individuale având și publicul în spate. Au fost anumite situații clare pe care le-am ratat și chiar în momentele în care echipa adversă ne ținea un pic sub presiune și nu mai reușeam să mai ieșim din jumătatea noastră vreo 10 minute, a venit acea incursiune a lui Roger și golul lui Miculescu. Acesta – practic – a finalizat nu numai acțiunea, ci și partida. Lucrurile s-au mai schimbat între timp. După părerea mea, ambele echipe au crescut în consistență și, deși traversăm momente asemănătoare, sperăm să fie diferit în ideea în care putem să câștigăm. Sepsi este într-un flux de joc destul de bun în momentul de față. Au omogenitate bună, pentru că, indiferent cine intră în teren, se comportă la fel. Sunt o echipă care acoperă foarte bine terenul, cu un antrenor pe care-l apreciez foarte mult. Au și ei finalitate, ceea ce i-a făcut să adere mai mult către locurile superioare din clasament. Au stabilitate financiară, sunt un club și o echipă puternică“, mai susține Badea, care se va prezenta la meciul cu Sepsi fără Ongaro, Isac și Erico da Silva, cu toții accidentați.

Bergodi: „Sunt optimist, conștientizăm că e un meci foarte, foarte greu, UTA”

Mijlocașul ofensiv Achahbar (accidentat tot restul sezonului) și portarul Began (suspendat) sunt singurele absențe certe ale celor de la Sepsi pentru confruntărea de sâmbătă, de la ora 15, în timp ce Fofana pare ieșit din planurile staffului tehnic. Sepsi Sfântu Gheorghe și UTA au intrat cu același număr de puncte în play-outul Ligii 1, dar după numai patru runde covăsnenii s-au dus la patru lungimi distanță față de arădeni. Trei victorii, 3-1 cu Mioveni, 6-0 cu Clinceniul și 1-0 la Botoșani și remiza (0-0) din „Groapă” cu Dinamo sunt rezultatele formației din Secuime de la intrarea în faza a doua a întrecerii pentru clasarea pe locul 8 (de baraj pentru Conference League), spre care tinde încă și formația lui Ionuț Badea.

Problema e că Sepsi se simte excelent pe noua sa arenă, în timp ce „Bătrâna Doamnă” nu a mai câștigat un meci în deplasare de o jumătate de an. Cu toate astea, Cristian Bergodi pare pus în gardă de vizita arădenilor, care i-au scos defintiv echipa din cursa pentru play-off încă de la începutul lunii februarie. Golul lui Miculescu a decis primul meci al lui Ionuț Badea pe banca arădenilor.  „Cel mai important meci pentru noi este cel cu UTA, un meci greu, împotriva unei echipe foarte bune. Echipa din Arad aleargă mult, stă bine în teren, de asta spun că va fi o partidă grea. De când a venit Ionuț Badea, echipa este mai activă în atac și încearcă să recupereze imediat mingea. Sunt o echipă agresivă, cu jucători foarte buni, de viteză, de tehnică, pe benzi și în atac, iar atunci noi trebuie să facem un meci perfect pentru  a câștiga cele trei puncte și a evita surpriza negativă. Băieții au un moral bun, s-au antrenat bine, sunt mulțumit de ceea ce am văzut în această săptămână. E și normal să se întâmple așa după o serie de rezultate bune, sperăm să fim la fel și după meciul cu UTA. Sunt optimist, conștientizăm că e un meci foarte, foarte greu, UTA e în urmă cu două-trei puncte și vine aici să câștige. Și atunci trebuie să fim concentrați, să avem maximă atenție, ambiție, determinare, dăruire, tot ce trebuie pentru a câștiga. Băieții sunt conștienți de acest lucru și sunt pregătiți de meci”, a spus antrenorul italian al grupării din Sfântu Gheorghe.

Formații probabile:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, A. Gonzales, M. Ștefănescu – Bărbuț, A. Tudorie, Golofca.

UTA: F. Iacob – Vukcevic, Benga, C. Dima, Shlyakov – Ubbink, Batha, Vorobjovas – Miculescu, Cardoso, Otele.

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mircea Orbuleț (București), Florian Vișan (Galați). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București)

Observator FRF: Cristian Nica (Ploiești)

Observator LPF: Paul Cazan (București)

18 comentarii

    1. A dus UTA intr-o zonă in care nu mai impune respect. Normal trebuia să defileze in acest play out. Sperăm să se schimbe ceva la echipă cât mai repede. UTA nu mai trebuie să ajungă in situații de inconstanță in victorii…vedem că apar uneori meciuri la rând fără victorie. Nu se poate asa ceva! Cu astfel de atitudine nu se face performanță.
      Să termini pe 7 si acum să ajungi la retrogradare e prea de tot. Ce faci dle antrenor??? Nimic, nimic…tot pe zero? Esti la ani lumină de Gyuszi.
      PS: Imi pare rău de Roger că l-a scos Petrescu de pe lista. Ce gresală a făcut că a mers acolo!!!

      0
      0
      1. Roger a luat la semnătură cat nu lua la UTA într-un an! Familia e mai importantă si siguranța financiară poate bate sentimentalismele si romantismul pe stomacul gol!

        0
        0
        1. Esti sigur ca a luat? Sau ca uta a luat 150.000 pe el cum se zice in presa? La cum arata cfr financiar nu stiu cine mai ia si cine da acolo:)

          0
          0
  1. Pt. batalia locurilor in play-out 7 si 8 pt. UTA. s-a cam terminat. De ajuns la baraj ,nu cred ca, va ajunge UTA. ,mai ales ca, Chindia Tgv. a luat-o pe coaja de la Botosani ,dar asta nu inseamna ca, UTA. sa nu fie extrem de vigilenta la urmatorul meci de la Arad cu Chindia in caz de esec cu Sepsi. Mioveni s-a apropiat la 1 punct de UTA !!! Deci ATENTIE MARE UTA. !!!

    0
    0
    1. Nelule,cu Rapidul te-ai trezit prea tarziu…Se pare ca nu prea ai pierdut mare lucru,poate doar atmosfera de pe la noi si dezamagirea mare,enorma…Te astept la Arad cu Chindia,dar anunta-ma te rog,putin mai din timp..Ne auzim…

      0
      0
  2. Dacă vor fi titulari F. Iacob și Vukcevic, înseamnă că antrenorul Badea e degeaba, la câte gafe fac cei doi. Nu sunt de acord ca acești pseudo-fotbaliști să reprezinte UTA, să trateze fazele meciurilor cu indolență și să se insiste în continuare cu ei în primul 11!
    Vukcevic, în cel mai bun caz ar trebui să joace aripă dreapta, nu fundaș dreapta, că este catastrofă, nu cunoaște ce este o tatonare sau un blocaj!
    Iacob este un fel de Danbubic al portarilor, nici nu vede mingea, sare aiurea și la 11m plonjează înainte de a vedea traiectoria mingii.
    Jocul UTA-ei este o dezamăgire și din cauza lipsei de atitudine a antrenorului.
    Balauru și Baravykas, titulari cu Sepsi și din vina lor nu vom lua gol!
    Hai UTA, aduceți 3p la Arad!
    Victorie cu Sepsi!

    0
    0
  3. Roger e pe urmele lui Dennis Rusu? Aventura la CFR Cluj s-a cam terminat. Imi amintesc de o zicala din perioada comunista: Decat codas la oras, mai bine-n satul tau fruntas.

    0
    0
    1. Capul face,capul trage…Partea proasta a fost ca Roger nu a prea mai jucat nimic pentru UTA,din momentul meciului contra KFR,maxim jenanti.Nu a mai pus osul absolut deloc,exceptand furaciunea de la FCSB,la care,cu orice riscuri punitive,as fi scos echipa de pe teren instantaneu..Macar cele 3 minute permise…
      Partea buna?Partea buna este venirea lui Ottele,cumva in locul sau…Mult peste Roger,pe departe…Alt aluat…Alta drojdie…No amu..stai cuminte Roger,prin tribune..Dan Petrescu intreaba satiric,ca ala(Roger)mai este fotbalist?Iti meriti soarta si banuiesc ca Apostu si-a luat comisionul gras…In rest,da-l Dracului…Bine ti-au facut!Asa iti trebuie Roger!Vei plange dupa UTA,daca nu o faci deja…Baga mare…vei fi imprumutat curand pe ceva maidane mocirloase..Si nu vor fi Copacabana,garantat…Asa iti trebuie…Vei visa cu UTA multe nopti..Cat despre bani,salarii restante?…pe la Craciun,eventual,dupa insolventa KFR-ului,la masa credala…Am auzit ca esti a 11498-a persoana,dupa femeile de servici…de incasat salariu…Bine si asa…
      Cunosc Clujul foarte bine,daca si asa nu ai ocupatie…Iti pot recomanda cu ce sa iti ocupi timpul liber,pe care se pare ca il ai din belsug….:-))))vezi ca in Cluj se reconditioneaza turbine,cutii de viteze,au nevoie de angajati,macar part-time..

      0
      0
  4. Exista anumite aspecte de luat in considerare si nu evit ca sa le expun…Balint ajunsese la o anumita limita profesionala si a cam sarit calul,mai ales financiar dar si de orgoliu personal…Cert este ca nu avea cum sa mai continue,cel putin la nivel de gestionare vestiar.In afara de Dan Petrescu,absolut nici un antrenor de Liga I nu a primit dimineata,ceea ce a visat noaptea…In plus,a ajuns Apostu sa intre in vestiar,cica sa motiveze jucatorii,neinvitat,poate eventual de catre Balint,atunci cand „a scapat turma”…Nu chiar toti jucatorii sunt impresariati sau reprezentati de catre Apostu..Oare cum s-au simtit ceilalti?Vestiarul unit de catre Balint,tot el l-a rupt,pe niste principii fara logica.Un dictator nu prea isi vede greselile personale,ci le cauta in proximitate…
    Badea?Numit cumva pe avarie,fara nici o performanta sau o recomandare de CV…Nu gestioneaza absolut deloc situatia devenita grava,pe mana lui…Parerile sunt cam impartite in interior…Om select,calm,bland,toba de fotbal si teorie,cica de un bun simt deosebit,modest,civilizat atat comportamental cat si sportiv…Am inteles ca este prea permisiv,nu e acel antrenor strict si de aici,restul…
    La chermeza organizata la Pecica,totul bine si frumos,pana au aparut manelele..la care Badea a intervenit,spunand ca „noi nu am venit aici pentru asa ceva,nu e loc,avem alta treaba”.
    Nu ar fi rau…dar omul si cainele rau de tot,Badea,muscator,nu se reporteaza cu meseria de antrenor,cel putin la nevoile UTA-ei..Momentan corigent,incercuit in catalog cu cerneala rosie si sper sa nu fie repetent…
    Exista oameni de fotbal,fara sa fi fost fotbalisi excelenti,deveniti mari antrenori.Sau exista fosti jucatori foarte buni care ca antrenori esueaza sau sunt mediocri..Si aici ma pot referi inclusiv la cei straini..Zenga,Bergodi,Napoli,Pedrazzini,Esteban Vigo,Dario Bonetti..Au rupt gura targului?Nu prea mi se pare.Uitasem tocmai pe acest cameleon Dusan Uhrin jr…Adica antrenori care se umilesc…despre Napoli,nici nu are rost sa revin…Adevarata coloana vertebrala cu vreo „8 hernii de disc”…Am avut si noi un absolvent de Coverciano,pe Rubinacci,dar alt aluat,diferenta de la cer la pamant…Lorenzo Rubinacci a adus UTA-ei de atunci un joc frumos,hotarat,pana cand parintele UTA-ei de atunci,Ernesto Gandolfi,s-a prins ca este furat pe fata…si a spus PAS…La revedere UTA…Mai departe,UTA a fost doar o jucarie,incaputa pe mainile unor geambasi notorii,inclusiv combinatia cu Liberty,etc…Asta doar pana cand un om simplu,dl Meszar,sustinut initial de catre foarte putini,a considerat altceva…
    Contestat,hulit uneori,chiar si acum…dar tine fanionul alb-rosu acolo sus si ii multumesc si il stimez pe aceasta cale…
    Au fost greseli,au fost si bucurii mari…Sa pastram doar aspectele bune,pozitive, le uitam pe celelalte,negative…Suntem o familie mare,UTA,cum multe alte cluburi nici nu viseaza,in vecii vecilor…UTA nu este o echipa anonima,este un brand care reprezinta Aradul,ca dovada ca in pandemie,cu spectatori interzisi,Piata Avram Iancu era arhi-plina….Da….de aici si pretentiile…Asta inseamna cultul UTA!

    0
    0
  5. Exista și calcule optimiste, matematice, fără legătură cu o realitate apăsătoare. Cum ca să câștigăm tot și sa mergem la un baraj, și ala făcut de castor, cu pietre și crengi. Ne interesează jocul echipei. El e o garanție palpabila pentru performanta. E limpede ca jucătorii sunt bulversați de incertidunile tehnicianului. Care, cum mai încearcă sa pună în pagina ce a învățat pe la alții. Rezulta un mozaic care necesita timp să-l pricepi. Din fericire se apropie un final de uitat. Eu consider, meciurile ramase, TRIALURI.! Un singur pol de interes. Tehnicianul care va veni, sa vadă acum ce poate folosi. Am văzut ca mai toți, cei liberi, cunosc în amănunțite detalii surprinzătoare. Dacă lumea vrea pe Balint, el sa fie. Cu speranța că în liniște a văzut ce trebuie și ca fără frica, poate refuza colegialitate, prietenia cu jucătorii.

    0
    0
  6. Sint trei echipe peste UTA din toate punctele de vedere : Rapid-Botoșani-Sepsi! Nici o șansă pt UTA la primele trei locuri . Dacă scapă de baraj va fi un bonus sezonul acesta,dar sezonul viitor cu asemenea jucători retrogradează direct. Să ai stadionul plin care să-ți de-a avînt și să te susțină ,iar ei să-și bată joc de meseria lor asta este lipsa de respect din partea lor față de publicul di Arad și de club!

    0
    0
  7. Partidele de afară cu SEPSI (peste 3/4 de oră), FCU.1948 și chiar cu Dinamo sunt infernale, iară cele de acasă cu Chindia și Mioveni, două contracandidate la locul 7 (13) sunt foarte grele ! Din aceste 5 partide, UTA’ei i’ar trebui, ptr.siguranța locurilor
    4, 5, ori 6, (10, 11, 12) un nr. de 9 puncte, care sunt, totuși, foarte greu de realizat, în condițiile în care actualii jucători „arădeni” (cu douā/trei excepții), sunt dominați de cele 280/300 pase greșite la fiecare meci jucate până acum, lipsa determinării, atitudinii și dorinței de victorie. Echipa este un conglomerat de orgolii și bisericuțe, cam fiecare jucând
    după ureche, lipsa unității lotului manifestându’se înainte de terminarea sezonului regulat !
    Șansele există, sunt mici, dar…………………………..!?
    Haide UTA, hai băieți !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button