Fotbal judetean

Show zărăndan în startul play-offului: ACB Ineu – Victoria Felnac 4-0





Dacă pe finalul sezonului regular, ACB Ineu a gâfâit puțin, startul în play-off a fost perfect. Zărăndanii nu le-au dat nicio șansă celor de la Victoria Felnac și cel puțin pentru câteva ore, până la meciul celor de la Socodor cu Sântana, sunt din nou pe primul loc.

Fiindcă, totuși, meciul a fost destul de închis în primele 15-20 de minute, cu VI-FE apărându-se destul de bine, a fost nevoie de o execuție frumoasă pentru a se debloca tabela. În minutul 24, Dan Mâneran a marcat dintr-o lovitură liberă de la 21 de metri, mingea – ușor deviată – păcălindu-l pe Rusu. Două minute mai târziu s-a făcut 2-0 la un contraatac de manual. Merșca a prins centrarea dintr-un corner executat de oaspeți a pasat lung până la Mâneran, acesta a pătruns în viteză, a pasat  în careu, de unde Rusu a respins exact pe direcția lui Florea. Căderea Victoriei a fost totală, căci a înscris și Bărdan, cu 8 minute înainte de finele primului act. Mâneran a centrat și fostul sebișean a marcat cu capul, anticipând ieșirea lui Rusu.

În debutul actului secund, amfitrionii s-au jucat pur și simplu cu ocaziile. Florea (în două rânduri), Voștinar și Balaci au ratat din poziții bune, dar Mâneran și-a confirmat ziua de excepție cu reușita de 4-0. Aceasta a venit în minutul 66, după un șut din 13 metri lateral stânga la colțul lung. Ineuanii au mai stins motoarele spre final, au și apelat la alți jucători tineri, iar Felnacul putea marca golul de onoare în prelungiri. Atunci, Puie l-a lobat elegant pe Merșca, dar mingea a căzut pe bara transversală.

Mihuț: „Ne-am responsabilizat și mai mult jucătorii înainte de acest play-off”

Chiar dacă întăririle de peste hotare nu au sosit încă, Ineul pare că știe exact ceea ce-și dorește de la acest play-off. „După încheierea sezonului regular, am avut o discuție în vestiar prin care am încercat să-i responsabilizăm și mai mult pe jucătorii noștri. Se pare că am reușit, atitudinea din meciul de azi a fost foarte bună și pe acest fond am făcut un joc foarte bun, cu goluri, ocazii și o prestație plăcută ochiului. Am înțeles că săptămâna viitoare va sosi un atacant străin, primul dintre cei pe care am pus ochii în această iarnă.  Din punctul meu de vedere, cred că ne vom lupta până la capăt pentru primul loc cu Socodorul, iar meciul de săptămâna viitoare va fi deja important pentru ambele echipe. Noi mergem să câștigăm acolo, asta e clar”, ne-a declarat Teodor Mihuț, antrenorul secund al „alb-albaștrilor”.

Ciba: „Am rămas datori, probabil vor urma și măsuri”

Succesul cu 5-0 cu Pîncota și calificarea în Cupă (5-2 cu o echipă foarte tânără a Ineului) păreau să readucă din nou entuziasmul în tabăra felnăcană, însă acesta s-a pierdut undeva la mijlocul primei reprize a confruntării din Țara Zărandului. „Când ești condus cu 3-0 încă de la pauză nu mai e marelucru de spus. Au fost prea multe greșeli personale, am avut și puțină neșansă la una-două dintre ele, dar e clar că nu am fost noi astăzi. Avem toate condițiile să ne vedem doar de joc și antrenamente, însă rămânem datori. Chiar dacă suntemîn obiectiv, nu avem voie să ne prezentăm cum ne-am prezentat astăzi. Sigur, se mai întâmplă să pierzi, mai ales când dai peste echipe bune cum e și Ineul, dar trebuie să rămâi cât mai mult posibil în joc, să pui și tu probleme în atac. Asta e, am vorbit deja cu președintele Marius Bătrân și vom avea o discuție serioasă despre ceea ce urmează să facem și, probabil, vor fi luate și niște măsuri”, a spus Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.  „Roș-albii” vor juca tot afară și săptămâna viitoare, la Sântana.

Formații:

ACB Ineu: Merșca – Varga (73 Rucăreanu), Karmanoczky (85 Codrea), Șerban, Hulbăr (63  Balaci) – Zdrențan – Voștinar, Spătaru, Florea, Mâneran (73 Wilmer) – Bărdan (46 Răsvanță). Antrenor: Cristian Sculici.

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Istin (46 Ponta), Tomuț, Edu – Dancă, S. Măgulean, Pasăre (73 Sârbu), Drîglă – Ghergar (46 R. Fritea), Băd (46 Puie). Antrenor: Lucian Ciba.

Arbitri:  Alin Deac – Florin Vesa, Remus Naghi. Observator AJF: Leontin Buda

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button