Baschet

Cu trei „flori” nu se face diferența în finală: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCC Baschet UAV Arad 76-61





Finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe e cu totul o altă mâncare de pește față de semifinala cu CSM Satu Mare. Miza este mult mai mare și apăsătoare pentru „galben-albastre”, însă adevarată diferență o face adversarul, de o calitatea superioară. Covăsnencele nu au făcut concesii în ultimele cinci ediții de campionat și arădencele au simțit pe pielea lor și azi, în primul meci al finalei în care au ajuns după 8 ani, și de ce. Permițându-și luxul să se relaxeze total în sfertul trei, elevele lui Zoran Mikes au câștigat fără probleme în această seară, în fața unei săli care – până la urmă – a rămas pe jumătate goală. Și acesta a fost un semn clar că iubitorii sportului cu mingea la coș din Secuime nu au crezut nici ei într-un meci echilibrat, palpitant, ce s-a terminat cu succesul favoritelor cu 76-61 (24-10, 24-17, 11-22, 17-12).

Practic, echipa din Arad nu s-a aflat niciun moment în avans pe tabelă, ci doar la egalitate: 2-2, în primul minut de joc. În primul sfert, pentru „galben-albastre” au marcat doar trei jucătoare, Keys, Vaida și Hadzovic, în timp ce gazdele au adus pe lista marcatoarelor cinci baschetbaliste. Jones a fost, însă, arma numărul unu mai ales la aruncările de la distanță, reușind nu mai puțin de trei în primele 10 minute. Pivotul Fraser și-a intrat și el în mână, iar gazdele au făcut două sferturi în oglindă, cu câte 24 de puncte marcate și un avantaj decisiv încă de la pauză: 48-27.

Așa cum vă spuneam, gazdele au intrat pe parchet mai puțin concentrare și le-au permis adversarelor să se apropie la un moment dat la 10 puncte, 50-40 sau 59-49. Cehoaica Vitulova și-a confirmat și ea buna formă sportivă, însă doar Keys și Hadzovic au ținut pasul cu ea. Prea puțin pentru pretențiile unui joc cu Sepsi, care atunci când a mărit din nou viteza de joc a refăcut din nou diferența liniștitoare: 70-52, în minutul 54. Sutherland a pus și ea pe final punctele unui eșec la o diferență onorabilă, până la urmă.

Cert este că Sepsi nu dă semne de slăbiciune. Statisticile colective indică o superioritate clară a covăsnencelor în special la aruncările de două puncte, 46 faţă de 32% şi chiar la recuperări, 48-36, capitol unde Aradul ar fi trebuit să fie superioară. De altfel, pivoţii gazdelor au fost la superlativ, ambii reuşind să termine în „double-double”: americanca Fraser, 19 puncte ş 16 recuperări şi israelianca Raber, 13 puncte şi 15 recuperări. Mikes a folosit toate cele 11 jucătoare de pe foaie, tinerele Nemeş şi Croitoru bifând şi ele primul meci al finalei. Concluzionând, misiunea pare imposibilă și pentru al doilea meci al finalei, cel de mâine, tot din „Sepsi Arena”, începând cu ora 19, dar cel puțin în semifinala cu Satu Mare Aradul a demonstrat că are resurse nebănuite.

Formaţii:

Sepsi SIC: Fraser 19, Jones 15 (4×3), Raber 13, Podar 8 (1×3), Wallace 7 (1×3), Pašić 5 (1×3), Ghizilă 3 (1×3),  Pop 3 (1×3), Cătinean 3 (1×3), Croitoru, Nemes. Antrenor: Zoran Mikes.

FCC UAV Arad: Keys 17 (3×3), Vitulova 15 (3×3), Hadzovic 14 (2×3), Sutherland 6, Vaida 4, Akathiotou 2, Manea 2, Fleşer 1, Ghiţă, Mîrne-Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.

FOTO: Ciprian Petcuţ (baschetarad.ro)









Un comentariu

  1. Felicitari domnului Urban pentru tot ceea ce a facut si face pentru baschetul aradean ,de ani de zile da dovada de aceeasi preocupare ,sufera pentru soarta echipei la fel cum a facut si regretatul Fogel Vasile la satu mare.CSM ul satmarean a dat dovada de epuizare fizica,jocuri multe preparator fizic nepiceput.Ambitie ,daruire din partea echipei pentru meciurile ramase si nu se stie ,poate apare o surpriza,csm ul a fost la cateva secunde cu putin timp in urma sa realizeze un vis frumos.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button