UTA Arad

Inimile copiilor vorbesc despre victoria stagională a UTA-ei + FOTO





Publicul UTA-ei e o rara avis în fotbalul românesc. Pasiunea pe care o mai au și alte galerii este dublată de un cult, de un sentiment al apartenenței pe care arădenii l-au moștenit și învățat din tată în fiu. „Bătrâna Doamnă” vine după decenii de dezamăgiri, cu prezențe în eșaloanele inferioare, condiții în care o formație fără istorie și valori risca să-și piardă mulți dintre susținători.

Sigur, declicul promovării în Liga 1 a fost important, ca și finalizarea după 6 ani a noii arene „Francisc Neuman”, dar imaginile de sâmbăta trecută, copii fidele cu cele de după confruntarea de acum o lună și jumtate cu CS Mioveni, sunt foarte greu de găsit pe arenele din România. Zeci de copii au invadat gazonul „Francisc Neuman” pentru a „vâna” un zâmbet, o strângere de mână, iar cei mai norocoși și autografe sau o poză cu jucătorii favoriți. Chiar dacă Ubbink și colegii lor rămăseseră datori după ultimele prestații și rezultate, între care se numără și eșecul foarte dureros cu rivala Rapid, tocmai în fața aceluiași public frenetic, copiii sunt cei mai sinceri când își exprimă sentimentele. Impulsul lor a fost acela de sări în „iarbă” și a participa la sărbătoarea „roș-albă” din mijlocul fotbaliștilor.

Câștigând contra Chindiei, UTA și-a asigurat prezența pentru al treilea an la rând pe scena primului eșalon, ceea ce nu s-a mai întâmplat după Revoluția din 1989. Iar copiii în „roș-alb” vor crește alături de echipa lor favorită aspirând la obiective importante. „Bătrâna Doamnă” mai are de jucat un singur meci pe teren propriu în acest sezon, sâmbătă, 7 mai, de la ora 15, contra lui CS Mioveni, oră la care – probabil – inclusiv matematica va aduce pe terenul din Calea Aurel Vlaicu și mai mulți copii și tineri pentru tolba cu amintiri.

Până la urmă, UTA nu și-a depășit cu nimic condiția din punct de vedere sportiv în acest sezon. E obiectivul minim pe care arădenii îl puteau îndeplini în această primăvară, dar când ajungi la inimile oamenilor, în special a celor mici, victoria e totală.

FOTO: Claudia Carp și Facebook

 

 









7 comentarii

  1. imi amintesc de primul meci la care am fost..aveam 5 ani si m-a adus tatal meu pe stadion,,,imi aduc aminte de bucuria ce am simtit-o atunci si de aceea imi imaginez ce e in mintea unui copil,,,super imagini!

    0
    0
  2. Aduceți-l pe Croitoru la UTA Botoșani bate in 10 pe Craiova! Exemplu de daruire in teren la fiecare meci pt echipa lui Croitoru!

    0
    0
    1. s-ar putea sa il puna jiji sef la stana..dupa cum se aude prin targ,anul viitor botosani si craiova lui mititelu vor avea serioase probleme sa evite retrogradarea…se pare ca nu prea mai sunt bani pe acolo,finantatorii lor de fapt au imprumutat cluburile si nu prea au scos nimika, si cum nu-i ajuta nici primariile din cele 2 orase…

      0
      0
  3. E o chestie faină asta cu copiii pe teren la sfârșitul meciului dar parcă e prea mult deja.Jucatorii nu mai pot saluta galeria,publicul,sunt tot timpul separați de mulțimea de copii din teren.
    Nu as vrea sa fiu înțeles greșit dar cum spuneam,părerea mea e că deja e prea mult și conducerea ar trebui sa ia masuri.
    Ce ar fi ca la o piesa de teatru publicul sa urce pe scenă la final alături de actori?
    Nu se întâmplă asta la nicăieri.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button