UTA Arad

Badea, după succesul cu Mioveniul: „Era important să ne bucurăm fanii, ca joc și rezultat! UTA – un fenonem social, ce trebuie respectat și onorat!





Cel puțin sub comanda lui Ionuț Badea, UTA a avut un parcurs bun pe teren propriu. Doar Rapidul a plecat cu toate punctele acasă, iar Dinamo a rezistat eroic în iarnă, pentru ca în rest arădenii să-și impună punctul de vedere. Astăzi, la ultimul meci stagional pe „Francisc Neuman”, „roș-albii” au bătut Mioveniul, prin golul lui Vorobjovas, din minutul 27. La cum s-a jucat, dar și la numărul de ocazii create, „Bătrâna Doamnă” ar fi meritat un succes și mai rotund.

Până la urmă, Badea lasă și el o ultimă impresie bună. Acum rămâne, dacă în acest sezon sau, mai degrabă, va intra în istoria echipei fanion a Aradului. „Mă bucur foarte mult pentru această victorie, în primul rând pentru fanii noștri minunați. Era important să le dăm o utlimă reprezentație, să îi bucurăm ca rezultat și ca joc. A fost un meci contra unei echipe ce nu îți dă spații, cum au fost majoritatea meciurilor. Evident, doream să marcăm mai multe goluri, e o linie fină ce se întrepătrunde de la bucuria jocului sau momente de superficialitate. Sunt lucruri care ne fac să creștem în continuare, mă bazez pe aceste aspecte și anume ca jcuătorii să înțeleagă fiecare fază, moment. Asta influențează realitatea imediat următoare. Indiferent contra cui joci, trebuie să ai atitudinea corectă și azi în multe momente am avut-o. Mă bucur și că nu am riscat aproape nimic în spate. Contra unei echipe care se apără mai mult decât atacă, apărarea e avantajată și doar apărarea preventivă trebuie pusă la punct, dar și siguranța la construcție. A fost importantă și revenirea lui Erico, un fotbalist care poate să construiască, e nevoie de această tipologie de jucător. Lucrurile au mers bine azi, dar nu e playstation, nu jucăm singuri, au și adversarii oportunități, mai ales că aceau și ei mare nevoie de puncte”, a spus antrenorul principal al UTA-ei la finalul disputei cu argeșenii.

Ca și cu alte ocazii, publicul arădean a fost de ajutor, poate chiar decisiv, în obținerea celor trei puncte, iar Ionuț Badea se bucură că a avut prilejul să antreneze în fața unor astfel de spectatori. „Era important ca publicul să fie al 12-lea jucător în anumite momente. De fapt, a fost de multe ori așa, ne bucurăm și de faptul că uneori jucătorii sau staff-ul resimt publicul ca fiind un ajutor. E o situație de identitate pentru noi și public. Așa cum am reușit să înțeleg și să învăț, UTA e un fenomen social, un club al suporterilor și indiferent de cei care poartă tricoul sau antrenorul de pe bancă, această echipă trebuie respectată și onorată”, a mai afirmat tehnicianul piteștean.

După Iacob, e posibil ca UTA să-l fi pierdut și pe Benga până la finalul stagiunii. „Alex a simțit ceva pe aductor, e greu acum să spunem ce are. Va face un RMN peste două zile, nu mai devreme, sper să îl putem recupera în timpu util. Toți jucătorii au fost apți, dar cu un deficit de pregătire la Cardoso și Erico, ambii reintrând după 3-4 săptămâni de pauză. Au fost riscuri asumate și ne așteptam să schimbăm acești jucători, dar lucrurile au funcționat bine mai ales în cazul lui Erico”, a mai afirmat Ionuț Badea

FOTO: Claudia Carp

13 comentarii

  1. oricum s-a vazut din nou ca e fotbalist Cardoso,pasa pentru MICULESCU din care am dat golul a fost o super executie…dupa ce nu a mai putut,ne-am apropiat tot mai greu de poarta adversa,,,cu astea trebuie sa ramanem din sezonul asta…cu realizarile SI MOMENTELE FRUMOASE:sprinturile lui OTELE,preluarile lui UBBINK,determinarea lui ERICO,BENGA,BATHA sau MODE,urcarile in atac ale fundasilor laterali,golurile lui MICULESCU precum si cu momentele de joc in care am fost peste cele mai bune echipe din campionat si le-am dominat perioade lungi de timp…pe viitor nu as mai vrea sa vad ratarile imense de pana acum si mi-as dori mai mult respect pentru echipa asta si ce reprezinta ea..

    0
    0
  2. Se pare ca alesul noului sezon e tot Badea. Cum era sa facă tot el lotul, dacă pleca ? În discuții tehnice are niște alibiuri. Pe ansamblu rezultatele nu sunt dezastru, jocul nu mergea nici la Balint, în plus nu el a adus toți jucătorii. Tot plauzibil ar fi și o soluție negativa la investitori. Vor clubul și e cale sigura spre necunoscut. Ar putea fi roz pe moment. Toate duc spre retineri financiare, mizând-se pana și pe redefinirea lui Ongaro. Vor pleca cei care nu au făcut măcar un meci bun. Se merge pe academie, cu vreo doua promisiuni certe. Ceva de calitate este așteptat, nu mai mult de trei, patru. Eu am spus de la început ca sunt cu actuala conducere, Meszar, cu toate bune sau rele. Jucătorii pot fi convinși de un nou început după o vacanta. Este un timp pentru familii de care au fost despărțiți. Ma gândesc la nea Giro și aștept părerea avizata Vorba corecta a unor amici, cu UTA , oriunde și oricând.!!

    0
    0
    1. Mda, Gavriluță ai dreptate, azi am lipsit de pe stadion, când începe noul sezon, în ce data mai precis? Forza uta oriunde, oricand

      0
      0
    2. Stima mea si respectul domnule @Inescu Gavrila..Probabil stiti ca nu ma arunc in disecare imediat dupa un meci al UTA-ei noastre dragi,indiferent de rezultat…
      Nu stiu ce sa pot spune???Astazi,ca si niciodata, am mers foarte relaxat la stadion.In general stau foarte incordat.Parca am simtit o lejeritate si ma gandeam ca nu cumva si jucatorii sa simta la fel..Noroc ca nu a fost asa..Cel mai frumos timp,insorit,a fost in acest chinuitor Play-Out..Parca si nenorocitul de gazon arata de la binisor in sus si ne „zambea verde”.Nu am inteles rolul nocturnei pornite,dar nu ma pricep,poate asa cer televiziunile..
      Baietii nu s-au miscat rau,deloc.Avand in vedere ca Mioveniul avea nevoie maxima de victorie,nu m-am asteptat sa joace aceeasi carte defensiva, obisnuita, de catre Pelici…Probabil ca nici Mister Badea nu se astepta…Asa ca victoria cu 1-0,as numi-o cu prefixul..”doar”…
      Primul gol,(cel anulat) a fost pe drept anulat..In primul rand era Cardoso in offside enorm,apoi Otele a intrat in offside prin derularea fazei..Corect!Cert este ca atunci cand o echipa primeste gol chiar daca din offside,este acel factor mental,psihologic, de a isi vedea plasa scuturata pe interior..Nu exista portar din lume caruia sa-i cada bine scoaterea mingii din plasa,cu sau fara validarea golului…Asa ca Mioveniul s-a crispat parca si UTA a insistat mai mult.
      A venit penalty-ul.Fara a fi subiectiv,Erico a luat un cap pe saritura inainte al fundasului.Fault nu inseamna doar cu picioarele..
      Si acum despre executarea loviturii de pedeapsa de catre Batha!In majoritatea cazurilor cand nu se respecta ordinea executantilor desemnati,in afara ca exista acea regula nescrisa,ca cel faultat nu e bine sa execute,ceea ce nu era cazul de fata,nu e bun acel meleu intre jucatori,care sa execute.Probabil ca Batha si-a dorit si el sa inscrie…Nu stiu cum,din ce motiv,parca am presimtit ca va rata…Pana aici,nimic iesit din comun..Cred ca am fost unicul care am sarit ca ars de pe scaun,pentru repetare..La atingerea mingii de catre Batha,Garutti sau cum il cheama,era deja intrat 2 metri in careu.Regulamentul specifica foarte clar ca in caz ca nu se marcheaza,lovitura de pedeapsa se repeta si cartonas galben.Ma contrariaza faptul ca Mladinovici a pierdut 2-3 minute cu instructajul portarului ca sa nu iasa de pe linia portii dar nu l-a vazut pe Garutti…Tusierul total aerian…Macar el trebuia sa semnaleze asta..doar ca tusierul respectiv,pe partea Tribunei I-i,tipic acestor tusieri fantoma fara personalitate,nu a ridicat steagul pe tot timpul meciului,inaintea deciziei centralului si asta am vazut-o foarte des la tusieri…Foarte putine exceptii care nu lasau loc de interpretare inversa…Tusierul de pe partea Tribunei a 2-a,a fost parca mai cerebral,mai independent.Acum,daca revad meciul pe YT,diverse postari,in lejeritate,observ multe…Cardoso nu va fi niciodata varf(fortat),se expune la situatii de toata jena si Miculescu nu va fi,de asemenea, niciodata in banda dreapta fara a schimba dreapta-stanga si invers pe parcursul partidei si aici intervine rigiditatea,ca sa nu mai spun incapacitaea lui Badea de nu schimba,decat doar foarte tarziu…
      Nu voi fi niciodata antrenor,tactician si nici contabil…Din ce cauza spun asta?Pentru simplul fapt ca stiu ce inseamna macar in strict sensul financiar,diferenta de clasament raportat la diferenta de cca 125-150.000 Euro din drepturi TV…
      Daca era dupa mine,din secunda doi,dupa care UTA nu a mai avut emotii de baraj,indiferent de scorul care ar fi urmat,as fi jucat cu un schelet de echipa,versatii,dar cu Isac,Hrezdac,Patlagica,Mercioiu tiulari…Ori ii lasi sa joace cumva,ori doar ii amagesti cu 5-9 minute…Nu sariti..Pe Rares Pop l-am lasat intentionat mai pe sfarsit…Nu imi aduc aminte de un copil cu asemenea dezinvoltura de joc si lejeritate in exprimare..E greu,stiu…Pare sa aiba tupeul necesar si plasament,face ambele faze necesare in fotbal modern…Cand spun „copil”,altora li se inmoaie genunchii inainte de a intra in meci de seniori…
      Doar putin i-a lipsit sa marcheze.Va marca,cu siguranta…cat de curand…Sanse sa aiba si multa munca…
      Cat despre final?Stiu ca nu este regulamentar..dar parca ma unge pe inima cand copiii invadeaza terenul..Chiar imi place..UNDE,IN TARA SE MAI INTAMPLA ASA CEVA?
      Cand nu ai copii,femei,doamne si domnisoare,oameni in varsta ca spectatori in tribune,orice sport devine searbad…
      As parafraza cumva..UTA nu este a mea sau a ta,este a urmasilor si urmasilor nostri…Cum ne educam copiii in dragoste fata de UTA,asa isi vor educa si ei,la randul lor copiii..
      Sunt absolut convins ca vom incheia si scoala primara,clasa a 4-tra,sezonul viitor,a 4 stagiune, an consecutiv,tot in Liga I-i!

      0
      0
  3. Cred ca unii dintre jucatori vor pleca la Bucuresti cu bagajele gata facute (poate si antrenorul), unii chiar cu bilete de avion achizitionate doar dus.O parte dintre ei vor avea saptamana ce urmeaza runde de negocieri pentru prelungirea contractelor.Apoi urmeaza o vacanta de 3-4 saptamani, timp in care conducerea UT-ei pana la mijlocul lunii iunie trebuie sa stabileasca strategia de transferuri, antrenor si jucatori , pt ca apoi vine cantonamentul de vara, iar la inceputul lui iulie incepe campionatul 2022-2023.Echipa administrativa si agentii de jucatori au mult de lucru in aceasta perioada.Haide UTA, HAI Aradul !

    0
    0
  4. La Bucuresti, cu Dinamo, as juca cu pionierii, Rares Pop, Hrezdac, Patlagica, Mercioiu, David, pentru ca si Dinamo va juca cu rezerve, pastrandu-si jucatorii de baza pentru baraj, deci nu vor risca accidentari si cartonase.Am avut mare noroc ca terminam campionatul in 13.mai 2022.Deci avem timp pentru organizarea sezonului viitor.Timp avem, mai minte sa ne dea Dumnezeu !

    0
    0
  5. Sper sa plece și badea și meszar și toți trepăduși care își încălzesc curul pe la sediul clubuliu de pe Victoriei sa vina Apreutesei și sa demonstreze cârcotașilor fotbalul se face cu bani privați nu cu miloaga de la liga primărie și o pizza

    0
    0
    1. Fara domnul Meszar,UTA era doar o trista amintire.Pentru mine,domnul Meszar este un fel de garantie ca UTA nu este un cartof incoltzit,o ceapa degerata putreda sau morcov ofilit pe taraba…Daca ar fi fost asa,ne-ar fi vandut primului ofertant,pe himere…Fara nimic bazabil…Vise…
      Au fost niste ani grei cu anumite greseli reparate si abordate pe plus…Nimeni nu este perfect…Suntem aici…Si vom mai fi…

      0
      0
      1. Foarte corect ce sune Giro. Este o diferență imensă între dl Meszar și Apreotesei. Dacă Apreotesei preia clubul, tare mă tem că vom ajunge ca și pe vremea lui Marțian și ar fi mare păcat. Prima dată ar trebui să verificați cine e acest polițist și pe urmă vorbiți. Să-l faceți pe Meszar în fel și chip, nu cred că este corect. Nu-mi aduc aminte o perioadă mai stabilă ca aceasta. Omul ăsta acum vrea să-și facă publicitate pe spatele UT-ei. Mare grijă, că tare mă tem că vom plânge după vremurile astea.

        0
        0
        1. Tu ai verificat înainte să postezi ? Perioada stabila? Datorii de 2 milioane de euro, fara niciun buget clar stabilit, singurii bani care intra în club sunt de la primărie, sponsori cu sume foarte mici și abonamente/bilete și posibile vânzări de jucători. Tu și ceilalți realizati că Meszar nu a dat niciodată în viața lui bani din propriul buzunar pentru club, ba din contra? Apreutese caută să își facă publicitate ?:))) Ai dat un search pe google să vezi cine e omul asta ? Are cea mai mare firmă de transport din Romania, cu sucursale in alte 4 tari. Ce publicitate să își facă, crezi că vrea să îl știe și TD de pe sportarad? Omul are atâția bani încât ar putea sa fie finanțator la CFR Cluj și să ducă echipa fara probleme in champions league. Apreutese e un om extrem de focusat să fie numărul unu în absolut tot ce face și e utist convins. Spre deosebire de Meszar pe care îl tot lăudați, Apreutese e dispus să bage bani din propriul buzunar,l pentru UTA și obiectivul său nu e că echipa sa se salveze de la retrogradare, ci an de an minim playoff și câștigarea Cupei României. Deci, repet, preferați un tip care conduce pe banii altora, care acumulează datorii an de an sau un om de afaceri care a demonstrat că se pricepe la ce face, are foarte multi bani pe care e dispus să ii bage in club și tot ce vrea e performanta de cel mai înalt nivel?

          0
          0
  6. UTA. va face performanta pt. accederea in play-off si de ce nu si accederea in cupele europene, numai daca vor fi lasati sa vina acesti investitori de care se vorbeste, altfel ca ,cu tot respectul pt. Meszar care a facut foarte multe lucruri bune la UTA., nu o sa poata singur ca, sef principal ,cu tot ajutorul primariei ,sa atinga obiective marete, trebuiesc investitori puternici cu bani . Sper ca, Meszar sa se inteleaga cu acesti investitori pt. binele UTA-ei !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button