Meszar nu se arată deloc îngrijorat de cuantumul datoriilor acumulate de UTA: „M-aș bucura ca la anul să fim în aceeași situație”


Invitat al emisiunii „Glasul Tribunei” de la TV Arad, Alexandru Meszar nu s-a arătat deloc îngrijorat de datoriile acumulate de UTA până în acest moment. Este vorba despre suma de 2 milioane de euro, cu care gruparea arădeană ocupă locul 9 în clasamentul datoriilor făcute de echipele din Liga 1.

Mai mult, părintele proiectului UTA a susținut că și-ar dori ca peste un an clubul pe care-l conduce să fie în aceeași situație. „O organizație vie nu are cum să nu aibă datorii. Toate cluburile din România și din lume au astfel de datorii, eu chiar m-aș bucura ca anul viitor pe vremea asta să vorbim tot despre această sumă în dreptul datoriilor. Lumea și suporterii trebuie să înțeleagă ceva, noi achităm periodic aceste datorii, altfel nu am fi obținut Licența UEFA până pe 31 martie, cea de Liga 1 până pe 30 apriliie. Și, de asemenea, am fost eligibili pentru finanțarea din fondurile publice locale. UTA este un club foarta transparent și foarte des verificat. Ni se fac periodic audituri de la Primărie, respectiv CMCA, dar și de Curtea de Conturi. Lunar, LPF și FRF monitorizează plata angajaților, deci lucrurile nu au cum să scape de sub control. De altfel, bilanțul nostru e publicat pe site-ul clubului”, susține Meszar.

Acesta mai recunoșate că banii pe care acum UTA îi primește anual de la Primărie, respectiv 800 de mii de euro, reprezintă doar 15% din bugetul clubului, care oricum se întorc înapoi la stat, plus încă aproximativ 400 de mii de euro, sub forma impozitelor pe salarii și venituri, dar și a chiriilor pentru bazele sportive din municipiu folosite de prima echipa și cele ale Academiei clubului. „Clubul UTA are un buget anual de aproximativ 5 milioane de euro. 15% e cota parte de la Primărie din acest buget, restul îl produce clubul din drepturi TV, ticketing și marketing și sponsori. Cam 500 de mii de euro vin din sponzorizări pe an, plus încă 100 de mii, dar sub formă de bartere. E o sumă mică comparativ cu unele cluburi din România, dar mare comparativ cu altele. În afară de societatea de betting, care activează și în alte țări, restul sunt firme arădene, sau multinaționale care au puncte și în orașul sau județul nostru și nu-și permit să dea mai mult. Adică afacerile lor în Arad nu justifică o sponzorizare mai mare la UTA, iar în cazul multinaționalelor aceste decizii nu se iau aici, la nivel local. Așadar, economic, Aradul nu poate mai mult în acest moment. Mai e și o altă categorie de firme sau oameni de afaceri, care nu doresc să-și asocieze numele cu fotbalul românesc, din cauza unor evenimente neplăcute din trecut. Avem discuții periodice cu ei, facem pași mici, nu avem un refuz categoric, dar nici nu putem fi agresivi în comunicarea cu ei”, a adăugat Alexandru Meszar.

31
1

7 thoughts on “Meszar nu se arată deloc îngrijorat de cuantumul datoriilor acumulate de UTA: „M-aș bucura ca la anul să fim în aceeași situație”

 1. Arimetica elementara da cu virgula; drepturi TV vreo 1.6 mil + primarie inca vreo 0.8 mil + sponzori si barter inca 0.6 mil. Total aprox 3 mil EUR
  Restul pana la 5 mil?? Adica din bilete, abonamente, marketing se mai aduna inca 2 mil? Sincer nu prea cred.
  Deci?

  11

  6
 2. Ce inseamna o datorie de 2 milioane Euro la o echipa de Liga I-i?Fix nimic!Esalonata pe 5 ani?Asumata?Bani de seminte…Pepsi…
  Trebuie ca altfel sa se vada situatia!Clubul UTA plateste si aerul pe care il consuma,atat pe terenurile de antrenamente,cat si pe cele adiacente ale Academiei…Banii alocati de catre primarie,nu ajung nici pe departe,pe a plati folosinta respectiva,retur…Indiferent ce baza folosesc,ICRTI,MOTORUL,SEGA,BANATUL…
  Cand se trage o linie,UTA devine mereu datoare..Triptic….UTA nu beneficiaza de absolut nimic,doar plateste pe bazele respective de antrenament…Turnee de Elite,Atletico,UTA,zonale,acasa,se plateste….Cu asta ajuta primaria si C.J.Chirie!Astia sunt partenerii declarati…Rusine!Rusine!In loc sa te mandresti cu ei…sa le pui gratuit bazele de antrenament la dispozitie,la orice ora din zi sau noapte…se cer chirii….De toata jena….

  31

  9
 3. D-LE Giro – eu sunt un suporter UTA, arădean, dar acum trăiesc departe de Aradț am o mare rugăminte – explică-mi cine este d-l Meszar?
  Am citit multe – ba că este părintele actualei UTA. ba că nu e nici salariat la UTA, ba că e patronul echipei. Dânsul ce e în Arad?? el poartă negocierile cu cei 4 oameni de afaceri, în ce calitate?
  Vă mulțumesc anticipat

  11

  1
  1. E păpușarul lui Voinea președintele din acte al clubului și persoana agreată de clanul PNL din Arad să conducă clubul, mai e patronul clubului de juniori Atletico si directorul direcției județene de tineret si sport.

   8

   4
 4. Dl meszar e totul el.e sef la atletico si la uta dar in acte sunt trecuti voinea la uta si la atletico bogdan oneț ce e antrenor la grupa de copii, nu putea fi in fuctie la djts daca aparea presedinte la vreuna din echipe , asta e legea la noi , toti stiu ca tu decizi insa daca nu ti pui semnatura e ok

  7

  1
 5. Dl. Meszar este cel care a dus echipa in prima ligă. El știe cum, asta e de ajuns. Nu e de mirare că unii vor să critice, e tipic pentru noi. Când cineva are rezultate, aruncam cu noroi. Sper sa fie puternic și să lupte pentru echipa asta pe care o iubim toți, ca nebunii!!!

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.