Fotbal judetean

Revenire spectaculoasă a „roș-negrilor” pentru locul pe podium, „roș-albii” se concentrează pe Cupă: Victoria Felnac – Unirea Sântana 3-3





Dacă la Ineu s-a jucat finala campionatului, Felnac și Sântana și-au disputat locul 3 în Liga 4-a Arad. Oaspeții aveau cu 3 puncte în plus față de „roș-albi” și avea și varianta egalului, pe care l-au și obținut datorită unui final excelent de meci. Altfel, VI-FE a dominat destul de clar partea a doua, dar au căzut inexplicabil pentru un rocambolesc 3-3 final.

Combatantele au jucat deschis încă din start, Unirea începând mult mai bine. În primul sfert de oră, Olteanu și Trabalka au șutat din poziții similare, din careul de 6 metri, din dreapta, mingea mergând doar în plasa laterală. Prin urmare, deschiderea scorului a venit normal. În minutul 18, Bercu l-a deschis în stânga pe Varga, acesta a ajuns unu la unu cu Rusu, portarul a respins, dar Stanciu a fost pe fază  și a trimis în plasă. După alte 7 minute, scorul era din nou egal, fiindcă Drîglă a tras bine de la 18 metri, Horvat a atins balonul, dar acesta a intrat în poartă: bară-gol. Ceva mai proaspătă din punct de vedere fizic, Sântana a avut mai multă răbdare la construcție și a mai avut și alte situații de a trece din nou în avantaj, cea mai clară fiind bara transversală a lui Olteanu. Însă, ocazia primei reprize i-a aparținut lui Edu. Fundașul lateral al lui Ciba a primit o minge lungă în colțul careului de 6, dar a finalizat slab, în Horvat.

Repriza secundă a început de la 1-1, dar rezultatul nu a rezistat decât trei minute. După o fază prelungită de atac, la care Horvat a respins inițial din fața lui Băd, mingea a ajuns la același fost atacant al celor de la Bistrița sau FC Național și a trimis în plasă cu toate că D. Marc a atins mingea. De data aceasta, VI-FE nu a mai cedat inițiativa și a avut și alte ocazii de a se desprinde pe tabelă. Puie putea reuși golul play-offului dacă șutul său lobat de la 40 de metri nu ar fi trecut la o palma peste poartă. Același fotbalist s-a mai aflat la capătul a două faze, una chiar din careu, dar Horvat a fost inspirat. Trecut vârf după schimbările lui Ciba (care a echilibrat raportul fizic), Pasăre a scăpat singur în careu, dar șutul cu șiretul s-a dus puțin pe lângă colțul scurt. Până la urmă, mai precis în minutul 77, gazdele au făcut 3-1. Fritea a bătut un corner de pe dreapta și Tomuț a înscris cu capul de la colțul scurt.

Dar, meciul nu era jucat, căci Unirea a găsit resursele să egaleze. În minutul 87, Martin a centrat din stânga, apărarea gazdelor au uitat de Kozma și micuțul mijlocaș al lui Boroș a trimis cu capul în plasă. Două minute mai târziu, același junior al Sântanei a pasat din dreapta, în 5 metri, iar Trabalka a făcut 3-3. În cele 4 minute de prelungire, „uniriștii” au fost mai aproape de golul de trei puncte, fiindcă lovitura de cap al lui Trabalka a fost respinsă în transversală de Rusu. Chiar înainte de ultimul fluier, Drîglă a șutat puțin peste vinclu, însă și viztatorii ceruseră cu câteva secunde înainte un penalty pentru un henț în careul felnăcanilor.

Ciba: „Sunt dezamăgit de ocaziile mari și multe avute și apoi am luat goluri de Liga a 5-a sau a 6-a”

Felnacul a ratat la fotofinish posibilitatea să joace până la capăt pentru locul 3, dar are șansa să se bată pentru Cupa României peste două săptămâni. „Am început prost meciul, nu ne-am intrat în ritm după meciul de miercuri. Apoi, surprinzător am stat mai bine decât mă așteptam eu din punct de vedere fizic, dar sunt dezamăgit de ocaziile mari și multe avute. La cald nu discut cu băieții, marți o să vorbesc – însă – cu ei. Nu e posibil să ne prezentăm într-un asemenea hal, să luăm asemenea goluri de începători, când mai sunt 5 minute din joc. Lipsă de concentrare, relaxare…Dacă nu marcăm măcar să ne vedem de treaba noastră pe faza defensivă, aveam 3–1 cu 5 minute rămase, am luat două goluri pe care nu le-am văzut nici prin Liga a 5-a sau a 6-a. Pentru efort pot să îi felicit pe jucători, fiindcă miercuri am jucat 90 de minute cu Zăbraniul. A fost și cald astăzi, majoritatea dintre ei au o vârstă înaintată și am arătat bine fizic. Am scăpat locul trei, dacă nu și l-au dorit băieții…Dacă îl doreau, se concentrau până la final. Eu mi l-am dorit și asta le-am transmis, dacă tot am intrat în play-off un loc trei ar fi foarte onorabil pentru noi. Dacă nici în Cupă nu vom fi concentrați, nu va fi bine. Sper să ne revenim până la ultima etapă, iar aceasta să fie un antrenament bun pentru finala Cupei cu Viitorul”, a spus Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Boroș: „Sincer, nu mai credeam că putem reveni. Un loc 3 meritat”

Având avantajul rezultatelor directe cu Felnacul, Unirea Sântana va termina sezonul pe podium indiferent de rezultatele ultimei runde, așa că revenirea din final a fost extrem de importantă. „Sincer, nu mai credeam că putem reveni. După jocul din prima repriză în care i-am dominat clar și am ratat foarte mult, am luat un gol norocos, iar în partea a doua am căzut psihic. Am intrat în jocul lor, am început să ne certăm între noi, ne-a scăzut jocul. Repriza a doua a fost clar a lor, au avut multe ocazii. Dar, în cele din urmă, am întors până la urmă rezultatul și chiar puteam câștiga după ultimele două-trei ocazii avute. Acum asta e, obiectivul a fost să intrăm în play-off, ne-am clasat la final pe locul 3. Îmi pare rău de meciul de la Ineu, dacă îl gestionam mai bine pe final reușeam victoria. Dacă făceam asta, era mai altfel acest final de sezon, aveam o șansă și credeam în ea. Una peste alta, e un sezon bun, am avut momente când am jucat foarte bine, cum a fost azi prima repriză. I-am văzut pe băieți fiind la un nivel peste Liga a 4-a, cu un joc foarte bun. Păcat că am pierdut repriza a doua, dar le dăm credit băieților pentru acest sezon bun și locul meritat”, a menționat Ștefan Boroș, antrenorul Unirii.

Formații: 

Felnac: Fl. Rusu – A. Mocan, Tomuț, Istin, Edu (73 Ponta) – Dancă (86 Domide), Pasăre, Sârbu (61 R. Fritea), Drîglă – Puie (73 Ghergar), Băd (61 S. Măgulean). Antrenor: Lucian Ciba

Sântana: Horvat – D. Marc, Bercu, Paven, Dănilă (56 Kozma) – Olteanu, Fl. Gâlcă, Martin, R. Varga (56 Savin) – Stanciu, Trabalka. Antrenor: Ștefan Boroș

Arbitri: Tudor Jurcă – Zoltan Nagy, Andrei Pîslaru. Observator CCA: Corneliu Tiulea. Observator AJF: Ioan Hamza.

Un comentariu

  1. Felicitări unirea pentru evoluția de azi și în play-Off ,felicitări Horvath pentru constanță și siguranță .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button