Fotbal judetean

Au bătut campioana play-outului pentru locul 6: Păulișana Păuliș – Podgoria Pîncota 2-0





A fost derby în Podgorie la căderea cortinei peste play-outul Ligii a IV-a Arad. Păulișul a găzduit-o pe Pîncota pentru punctele ce ar fi dus-o pe locul 6, iar băieții lui Georgiu nu au scăpat această șansă. Practic, meciul s-a decis în prima parte, când s-au marcat ambele goluri ale partidei, pentru ca apoi gazdele să gestioneze destul de bine din punct de vedere tactic lucrurile.

Gazdele au început ceva mai decis partida și au modificat tabela după doar 13 minute. E. Calancea a pătruns pe dreapta, Popovici l-a faultat în careu și L. Berar a transformat penalty-ul acordat de Leah. Pîncotanii au avut imediat șansa egalării, prin cel mai în formă fotbalist al lor. I.Bălăban l-a driblat inclusiv pe Brutyo, a trimis spre poartă, dar Pleșca s-a repliat excelent și a respins mingea din 2 metri. În loc de 1-1 s-a făcut 2-0 după exact o jumătate de oră de joc. D. Calancea a bătut bine un corner, Brândușe a apărut la colțul scurt și a trimis cu capul în plasă: 2-0.

La pauză, Georgiu și-a schimbat mijlocașii centrali, iar pîncotanii parcă au intrat mai bine în joc. Doar că I. Bălăban nu a fost în zi de gol, el ratând 3-4 situații destul de clare în partea a doua, reluând pe lângă, peste poartă sau în blocajul adversarilor. Nou-intratul Pădureanu a avut și el o ocazie bună, dar a finalizat în plasa laterală. Dar și gazdele își puteau majora avantajul, doar că D. Iacob s-a opus la voleul lui Marc, în timp ce Petcuț și Maxim nu și-au cadrat execuțiile.

Georgiu: „ Terminăm cu fruntea sus un sezon de primăvară bun”

Așadar, punctele au rămas în posesia Păulișanei, care termină pe locul 2 în play-out, chiar în spatele adversarului de sâmbătă. „A fost un meci frumos, cu ocazii, ambele formații au respectat acest ultim joc, cu toate că nu exista nu știu ce miză, în special pentru ecchipa din Pîncota, care era deja campioană în play-out înainte de această etapă. Dar, ne-au dat o replică excelentă, chiar au avut o ocazie clară la 1-0, dacă egalau poate altfel s-ar fi jucat meciul. Eu am și făcut toate schimbările, unele dintre ele chiar din timp, căci am vrut să le dau tutror minute în acest ultim joc. Până la urmă, cred că am obținut un succes meritat, nu am luat gol și am mai avut și alte situații de a înscrie. Terminăm cu fruntea sus un sezon de primăvară bun, personal sunt mulțumit de cum au răspuns băieții la antrenamente și jocuri și de locul în clasament, cu toate că aș avea două regrete. Primul, că nu am reușit să ajungem în fazele superioare din Cupa României, iar al doilea că nu am câștigat la Beliu și nu ne-am putut bate până la final pentru locul 5. Din câte am vorbit cu conducerea clubului, se va merge pe continuitate și din vară plecăm la drum cam în aceeași formulă, poate și cu ceva întăriri”, a menționat Vasilică Georgiu, antrenorul Păulișului.

Dragalina: „Sunt mândru de băieți, nu știu câți ar fi pariat pe noi pentru locul 5”

Ieșit accidentat la Zăbrani, Sergiu Dragalina a urmărit din tribună prestația echipei sale la ultima apariție oficială din acest sezon. „Chiar dacă am pierdut, eu zic că am onorat și acest ultim meci. Cu siguranță, nu am fost în vacanță, am jucat cât am putut de bine, am avut ocazii, dar nu am marcat și atunci e greu să scoți ceva. În calitatea mea de președinte, sunt foarte mulțumit de ceea ce a reușit Dănuț Mițiți de când a preluat Pîncota. În primul rând, a unit foarte mult grupul și a muncit foarte serios. A scos aproape maximum din niște jucători care nu spuneau mare lucru în fotbalul județean până în acest sezon, le-a dat încredere, curaj și chiar le-a crescut valoarea individuală. Nu știu câți ar fi pariat pe noi că vom termina pe locul 5 și iată că suntem acolo și încă cu o etapă înainte de final. Eu chiar vreau să le mulțumesc băieților, colegilor, sunt mândru de ei, nu avem motive să schimbăm prea multe din toamnă. Eventual să ne mai întărim cu unul-doi jucători cu experiență în special pe faza defensivă, mai ales că și eu vreau să mă retrag. Doar insistând pe lucrurile bune pe care le-am făcut în ultimul an și jumătate vom ajunge și la rezultate mai bune”, a spus Sergiu Dragalina, președinte-jucător la Pîncota.

Formații:

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Cernat, Pleșca, Volosciuc – Zubașcu (85 S. Rus), Palade (46 Onuțan), Grigorean (N. Marc), S. Berar – D. Calancea (67 Petcuț), Fl. Brândușe (80 Maxim). Antrenor: Vasilică Georgiu

Pîncota: D. iacob – Țop, Fl. Iacob, D. Gligor, Al. Pușcaș – Cl. Bălăban, Hera – Ispas (46 O. Bulzan), Mărgăian (68 Pădureanu), I. Bălăban – Fericel (68 Steleac). Antrenor: Dănuț Mițiți

Arbitri: Darius Leah – Paul Iovescu, Dan Cojocariu. Observator AJF: Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button