UTA Arad

Cosmin Matei – ultimul nume pe lista de achiziții a UTA-ei, ce posturi mai are de acoperit Poenaru?





În ziua prezentării sale ca antrenor al UTA-ei, Ilie Poenaru ținea să precizeze că toate transferurile se fac prin el, respectând- evident – bugetul de salarii lunal ce rămâne neschimbat față de sezonul precedent, adică 150 de mii de euro.


Poenaru are deja la dispoziție 18 jucători la dispoziție, jumătate dintre ei fiind junori

Totodată, noul „principal” mai confirma achizițiile a doi fundași. Este vorba despre albanezul Erion Hoxhallari (26 de ani) și Cristian Maxim (19 ani), primul fiind apărător central, iar al doilea poate evoluează în bandă, în special în dreapta, dar și stânga. Lângă aceștia, clubul a confirmat prelungirea înțelegerilor cu: Iacob, Balauru, Erico, Benga, Ubbink, Batha, Otele, Vukcevic, Isac, Miculescu, la care – evident – îi adăugăm pe juniorii Negoescu, Hrezdac, Pătlăgică, R. Pop, Cibi și Mercioiu, ca să-i pomenim doar pe cei care au debutat deja în Liga 1.  În rest:  „Mai avem în discuții și cu Șteau, un junior tot de la Mediaș, e clar că trebuie să creezi dubluri și echilibru în toate compartimentele. Nu am nevoie de un lot de 27 sau 30 de jucători, e foarte greu să lucrezi și să îi acoperi pe toți. Avem nevoie de un lot echilibrat, de dubluri pe posturi, dar să fie jucători care pot juca pe minimum două posturi. Îi caut, avem discuții, așteptăm și vedem ce se va întâmpla în zilele următoare”, susține Poenaru.

Fl. Matei, Ongaro și Shlyakov încă au șanse să rămână în „alb-roșu”

Clubul UTA a anunțat deja despărțirea de Baravykas, Vorobjovas, Laukzemis, Dima și Dangubic, după care noul tehnician a recunoscut că nici Medjimorec nu mai intră în planurile sale. Pe undeva, ușile au rămas deschise în cazul celorlalți fotbaliști din vechiul lot care încă nu și-au reînnoit înțelegerile, însă Cardoso poate fi considerat, la rându-i, ca și plecat de la Arad. Cu semnul întrebării au mai rămas Fl. Matei, Ongaro și Shlyakov, în special ultimii doi având ceva șanse să continue în „alb-roșu”.

Ce posturi ar mai rămâne de acoperit și care ar fi numele vehiculate pe piață în cazul UTA-ei?

În apărare, mai este un loc pentru un fundaș central, care ar putea fi identificat în Paul Iacob, de la Chindia și un fundaș stânga. Dacă nu se vor înțelege cu rusul Shlyakov, utiștii vor trebui să vireze spre un alt titular, iar Florin Ștefan, proaspăt campion cu CFR Cluj din postura de rezervă de lux, ar fi în fruntea listei lui Poenaru.

Pentru centrul liniei mediane, arădenii mai sunt pe urmele lui Bautista Cascini, fotbalist cu care Ilie Poenaru a mai lucrat la Clinceni și care e pe cale să-și încheie contractul în Bolivia, iar, astăzi, gsp.ro susține că UTA (dar și Sepsi) insistă pentru transferul lui Cosmin Matei, de la Dinamo. În vârstă de 30 de ani, mijlocașul ofensiv născut la Târgoviște, care i-ar face concurență lui Ubbink în rolul „decarului”, a mai jucat în cariera sa la Farul, Steaua, Astra, Genclerbirligi, Atromitos. În 2014, Matei a adunat două prezențe la echipa națională și, în caz de nevoie, ar putea evolua și în bandă. Tot pentru bandă, Poenaru îl ia în calcul și pe Roger jr., care pare a avea ușa închisă la CFR după doar trei meciuri sub comanda lui Dan Petrescu și ar reveni oricând în „alb-roșu”.

În atac, cel puțin deocamdată, „Bătrâna Doamnă” mizează (aproape) totul pe Claudiu Keseru. Fără îndoială, experimentatul vârf ar fi titular incontestabil în „alb-roșu” și, ținând cont de salariul său important, Poenaru ar putea să-i dea o șansă lui Ongaro ca variantă de rezervă, cu Miculescu pregătit și el să evolueze de voie, de nevoie în atac.

33 comentarii

    1. Pentru ce sa vina?
      A plecat pentru bani fără sa se gândească înapoi !!!
      Voi va luati după declarațiile pompoase pe care le face
      Dacă ii părea rău ca pleacă de la UTA de ce nu a rămas?

      0
      0
      1. Daca ai fi fost in locul lui, la fel ai fi procedat! Nu a plecat doar pentru bani! A plecat la campioana din ultimii ani cu sanse sa joace in europa -> automat sansa de a creste si el profesional, de a-si colora putin cv-ul, pe cand la UTA nu existau perspectivele astea. Nu avea de unde sa stie si nimeni nu se astepta ca dupa ce CFR plateste 150k in loc sa mai astepte 3 luni, Roger va juca in liga a -3… Nu mai vb de faptul ca se vehiculeaza ca toti au restante salariale de 2-3 luni. In situatia de fata, el cunoscand clubul si emulatia din jurul lui, conducerea ar putea profita sa obtina semnatura lui pe mai multe sezoane la un salar cel mult cat a primit in trecut (asta dupa ce a (va) incasat pe el 150k). Asa UTA va avea de castigat iar el va reintra in ritm…

        0
        0
    2. Meszar, mulțumim, dar te rugăm să faci cea ce este bine pentru UTA, pentru ARAD.
      Cu toții vrem mai mult, cu asemenea achiziții, la anul liga 2, ne trebuie jucători, un buget adevărat pe care tu nu poți să îl oferi, te rugăm, lasă adevărați sponsori, care investește cu adevărat, nu mărunțiș.
      Vezi, exemplu Rapid….

      0
      0
  1. Poate e adevarata,sau nu,stirea despre Matei…dar tu,jurnalist local,ar trebui sa depui putin efort si sa faci munca de jurnalist,asta presupune sa te deplasezi si sa culegi niste informatii de la oamenii din jurul echipei,nu sa copiezi un zvon de la presa centrala,care nu prea are habar ce se intampla in provincie si care e cel mai mare ziar mancator de kkt de sport din Romania….

    0
    0
    1. nu trebuie sa ne deplasam ca avem abonamente platite la telefoane … de la club, nu spune nimeni nimic pana nu e semnat un contract nou … mai degraba se afla informatii de la clubul cedent care fiind in Bucuresti, e clar ca au acces mai usor la informatii cei de acolo … vom vedea ce va fi, rabdare sa se finalizeze ceva

      0
      0
  2. Sa inteleg ca UTA are buget limitat de salarii la 150 000 de euro ( exact cel de anul trecut) pentru ca Meszar si Falca nu accepta sub nicio forma colaboarea cu grupul investitorilor aradeni ???

    0
    0
  3. @Hulbar
    Dacă Vukcevic care atunci când este în apărare, nu blochează centrările (orice jucător advers poate centra nestingherit…vezi meci cu meci…mai vă aduceți aminte ce a făcut Latovlevici pe partea lui Marko?), nu știe cadra un șut pe poartă sau centra precis, este „cel mai bun jucător de la Uta”, nu e de bine, doar cu determinare nu ajungem în play-off!
    Angheluță cu toate că ne este antipatic, spunea cu răutate (dar și cu o mare doză de adevăr) că UTA este o echipă formată în majoritate de jucători netalentați.
    UTA are mare nevoie de câte un FOTBALIST în fiecare compartiment, mai puțin la portari.
    Forza UTA!

    0
    0
    1. Am trait sa il vad si pe unul caruia ii place ceea ce spune…Angheluta. M . Vuccevici este unul dintre cei mai buni. la UTA, el ar putea juca si mijlocas dreapta. Daca de el ne legam sii ii gasim defecte……apoi Eriko ( cu zeci de greseli), Iacob ( cu multe goluri luate aiurea), Batha ( meciul si galbenul…si nici un gol) pot sta satisfacuti. Mie ni imi place…Angheluta !

      0
      0
      1. …cu toate că ne este antipatic, inclusiv mie (nouă NE este antipatic…gramatica!). Personal nu mă mai uit la Digi când joacă UTA în deplasare, iar când joacă acasă sunt pe stadion.
        Dacă nu se bate palma cu investitorii, NU VOR VENI FOTBALIȘTI și ne vom chinui la retrogradare!
        Ilie Poenaru cu lotul actual, nu va face din…bici!
        Este nevoie de bani, de mulți bani pentru ca UTA să facă performanță în play-off!
        Suporterii vor o UTA puternică și aceest lucru nu se poate realiza cu bugetul actual!
        Forza UTA!

        0
        0
      2. O minima perspicacitate… ar putea sa-l faca pe vreunul – care se crede ca stie gramatica – ( ” nouă NE este antipatic…gramatica!”)… sa poata deduce… ca : „Mie ni imi place”…este de fapt,…”mie nu imi place”. Una e greseala de dactilografiere, alta e… dezacordul in gramatica. Daca greseala de dactilografiere a deranjat pe cineva…imi cer scuze. Ironiile sint bune…cind evidentiaza greseli reale, nu de tiparire. Il asigur pe ” Comunicarea Din Teren”..ca am facut scoala…la zi, si stiu ..gramatica. Cit depre „Comunicarea pe Net”, de la o varsta vezi mai greu si dai cu degetul…pe alaturi.

        0
        0
  4. Vedem un articol in care se vorbeste despre toate, doar despre problemele esentiale…NU. Pai, in primul rand UTA ar avea nevoie de centru atacant…chiar..de doi. Apoi…avem un ” Matei”, mai luam unul…”..care nu s- obosit”…pentru Dinamo, o va face pentru UTA ? Nu cred . Din ceea ce se scrie, se poate deduce usor ca nu e posibil ca UTA sa aiba un buget, mai mare, care sa ii permita clubului sa aduca jucatori mai performanti . Nu cred ca cu Scheau si cu mMaxim…” facem multa branza”. Vedem probleme mari de lot, si tare ma tem ca anul asta …vom avea…neplaceri. Asa se intampla cind unii ” tin cu dintii” de posturile si de avantajele lor”, si se vreau…ca in intreg fotbalul romanesc ..” conducatori vesnici”,..desi performantele sint slabute. UTA ramane …” cea mai tare…din parcare „…la abonmente si bilete, ca astia-s bani de la spectatori, ce nu vin din buzunarele conducatorilor..de la UTA. Asta e…vom vedea ce va fi…Tragedii…sint altele..nu o UTA de slaba calitate !

    0
    0
      1. Am trait ..” in lacrimi: si dezamagire, insotind echipa pe la Covaci, Salonta, Becicherec…. Atunci Primaria nu dadea bani, azi ii da. Dar ii da…doar cum si cui vrea. Asta-i diferenta.

        0
        0
  5. Vești despre negocierile de preluare a clubului nu sunt? Cred că toată lumea așteaptă noutăți, mai ales după ceea ce circulă in mediul online, că există nereguli in legătură cu banii incasați din bilete…sper că unii nu s-au implicat in viața clubului doar ca să ajungă in prima ligă ca să aibă de unde să-și umple buzunarele, ar fi dureros dacă-i adevărat.
    Iar batista pe țambal nu cred că va mai funcționa mai ales acum, când oameni serioși vor să preia clubul iar Meszar nu se dă plecat nici mort.
    Vreau să știu și eu, ca mulți alții, de ce ca abonat vechi plătesc cu 150 lei mai mult la abonament pentru un loc timp in care prețul biletelor a rămas același.

    0
    0
    1. In mediul online circula o postare in care autorul dovedeste ca sta rau cu matematica. Pristanda ar fi invidios pe el. E o postare din campania de denigrare a lui Meszar, ca sa puna presiune pe el sa cedeze clubul posibililor investitori.

      0
      0
  6. Pai ce posturile naibii mai sunt de acoperit,cand s-au dat afara deja vreo 6-7 jucatori si nu a venit nimeni???A venit un fundas central ca acolo era cea mai mare buba nu in atac unde s-a ratat si de pe linia portii.Il dai afara pe Mode cica pt indisciplina ca sa il aduci pe Matei asta care pe langa faptul ca nu prea a fost vreo scula pe niciunde a jucat nu cred ca e vreun model de comportament pe si in afara terenului.

    0
    0
  7. COSMIN MATEI ,este un jucator foarte bun ,un jucator cu experienta,bun la mijlocul terenului. Daca POENARU l-a vrut , inseamna ca, stie foarte bine ce jucatori ii trebuie la echipa.

    0
    0
    1. @Nelu, Targoviste…Vino te rog si cu o explicatie sustinuta viabil…UTA nu are nevoie de jucatori capriciosi,mofturosi,pe dupa ureche…Daca era atat de bun,ar fi facut diferenta la militieni….De unde atata talent,jucator bun?

      0
      0
  8. Cosmin Matei este la fel de limitat,ca si echipa la care joaca in prezent.Cu nimic mai bun decat ceilalti expirati de pe la minamo sau cei pusi pe faras de la UTA.Are o mentalitate ciudata,fara logica si foarte rudimentar in exprimare fotbalistica..Cand nu ii iese nimic,devine agresiv..Batha este pionier,soim al patriei fata de Matei..Nu stim,nu ne bagam…Cred ca se vor gasi alte variante…Sper…

    0
    0
  9. GIRO, nu poti sa iti dai tu cu parerea despre acesta ,pt. ca tu nu ai jucat fotbal de performanta 11 la 11. Daca POENARU il vrea,tu ce poti sa faci ? Ca, nu a avut constanta in toate jocurile la Minamo, are un motiv ca, fiecare jucator care nu este platit cu lunile, asa ca, daca el a acceptat sa vina la UTA. inseamna ca vine sa faca performanta . Noroc si sanatate !!!

    0
    0
    1. Eu cred ca @ Giro isi poate da cu parerea, si vad ca mereu spune argumentat, ceea ce crede. Poate de la Targoviste,… Matei se vede altcumva. UTA are deja ” un Matei”,..care nu a corespuns asteptarilor. Cel de la Dinamo imi pare, la fel, de fara implicatie in joc, dar si fara vigoare. Azi nu se mai mai joaca …doar cu numele..

      0
      0
      1. @Cosmin,stiu ca iubesti UTA doctore,in felul tau de a fi contra conducerii..Fronda si critica ta este personala fata de Meszar,de fiecare data…Probabil ca ai motivele tale personale…Pacientul resuscitat se numeste UTA iar medicul de ATI,urgenta,ca iti place sau nu,se numeste Meszar care a facut garzi non-stop,ani de zile pana cand ne-a adus aici..Poti sa il critici cat vrei tu,raman de partea dansului,neconditionat…
        Tu esti medic,ai frecat bancile facultatii ani de zile,plus specializari,studii ulterioare…Probabil ca ai si cabinet privat…Dar iti convine ca tot la cateva luni,ti se schimba directorul si managerul spitalului,al policlinicii?Nu prea cred…
        Tu poti garanta ca pacientul tau,cu vreo boala, va supravietui?Ei iata ca eu merg mai departe pe mana lui Meszar,ca UTA va supravietui,mult si bine…Nu stiu in ce fel de domeniu medical activezi,dar voi,medicii cereti ca pacientul sa-si aduca fase,medicamente,perfuzoare,de acasa…Voi nu oferiti absolut nimic,doar incasati…UTA nu este fomista si nu cerseste de la nimeni…Cine vrea, o iubeste neconditionat…Cine nu,va sta la rand la bilete…Eu ma simt perfect cu 4 abonamente…

        0
        0
    2. @Nelu Targoviste,dragul meu prieten…Noi nu trebuie sa aducem jucatori expirati,elefanti…UTA nu este laborator de resuscitare,eperimental…Niciodata cand s-a incercat relansarea vre-unuia,nu s-a reusit.Indica-mi cel putin unul care si-a relansat la Arad cariera dupa repromovare…Doar unul sa-mi spui si ma predau…S-a inercat si aceasta varianta..Adrian Petre?Wagner,Cardoso?Dangubici?Dima,Matei?S-au cheltuit bani foarte multi cu ei,ramasi repetenti…Despre ce vorbim?
      Hai mai Nelule,trezirea la realitate….Trage o simpla linie contabila la ce s-a cheltuit cu cei pe care i-am enumerat si pe acesti bani,risipiti sa fi adus doar 2-3 adevarati…Intelegi rationamentul meu?Aici trebuie sa ne uitam….Daca aducem jucatori de pe la retrogradate sau de pe la sigure retrogradate faliment,nu vom creste niciodata in calitate,nici macar la variante de dubluri pe post,care sa ofere variante de prospetime de pe banca…Ce a fost de cumparat de pe acolo,sau liberi de contract,s-au miscat altii mai repede..Ma intelegi la ce ma refer?
      Renunti la Mode,capricios,factor de nervi si destabilizator,doresti disciplina de vestiar,dar il vrei pe Matei de la minamo…Un Matei care?Sau pe ce fel de criterii?Da…Intr-adevar…Matei,acesta este exemplul perfect de performanta total negativa,satiric spun..Poate ca Poenaru stie si il cunoaste mai bine si ii ofera o sansa,insa eu,nu prea cred in „ciorba reincalzita”,de avarie…M-am saturat de „ciorbe reincalzite”..Absolut niciunul,dar niciunul nu a aratat o crestere…
      E bun si caldut Sanatoriul UTA si asta trebuie sa se incheie!
      Liber de contract?Etape de salarizare clare…Probe de maxim 2-3 luni,la mimim de plata,daca jucatorul devine interesant,inca 6 luni salariu usor crescut si daca trece anumite doleante si aprecieri totale,sa se discute de contract prelungit pe minim 1 an sau mai mult..I se ofera sanse,respectivului?Trebuie sa rasplateasca inzecit…altfel…cu scuzele de rigoare…Drum bun…

      0
      0
  10. Domnule COSMIN, asa este, ne dam doar cu parerea, Dar cutitul si painea este in mainile lui POENARU, el decide asupra lotului pe care il va avea . Noi mai comentam una alta ,dat cu pareri diferite, atat si mai mult nu schimbam cu nimic jucatorii pe care ii doreste POENARU. El stie cel mai bine ce face si nu se va baga nimeni peste el, ca, ne convine s-au nu despre vre-un jucator. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
    1. Trebuie sa se incadreze in baremul salariar…Daca ii convine bine,daca nu,drum bun Cardoso…Nu a rupt gura targului si nu a facut diferenta sperata…Bibelan de portzelou,venit accidentat si alte etape prin sanatoriu de vindecare,in care a stat pe bara,pe salariu calduros…Campion mondial pe municipiu la off-side.Asta presupune lenevie,reactii intarziate…Nu numele joaca…Cu pareri maxime de rau…
      Cantarul cifrelor sale la UTA,este total negativ,raport calitate-pret…Cardoso a fost doar o umbra a sa….Cam la fel ca toti jucatorii lui Apostu…Nu trebuie sa ne amagim si sa ne pacalim singuri…Despre asta este vorba….

      0
      0
  11. Da GIRO ,dar nu poti sa stii , poate va renaste intru-un mod pozitiv cu actualul antrenor POENARU. Nu degeaba il doreste Poenaru. Nu poti sa stii GIRO cum va juca Cosmin Matei sub comanda lui Poenaru !!! Eu unul , nu pot da cu parerea in momentul de fata de niciun jucator adus de Poenaru ,daca este bun s-au nu pana nu ii vad evolutiile pozitive s-au nu pe teren !!! Hai sa ii vedem la lucru pe cei adusi de Poenaru si dupa aia ne putem forma o parere si numai atat despre jucatori. Poenaru a si declarat la conferinta de presa ca, el va raspunde de aducerea jucatorilor adusi de el !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button