Fotbal judetean

Primul trofeu din istoria Victoriei Felnac are un destinatar special: „Pentru Dan Ristin, știu că se bucură pentru noi, de acolo, de Sus”


Calculele hârtiei s-au respectat în finala Cupei României, faza pe județ, disputată la Pecica, între Victoria Felnac și Viitorul Arad. Diferența de eșalon și-a spus, până la urmă, cuvântul în favoarea trupei lui Lucian Ciba, care s-a impus cu 3-1. Toate golurile au venit după pauză, autori Puie (52), Dancă (83) și Sârbu (90+4), în timp ce elevii lui Flavius Pavel egalaseră pe merit în minutul 77, prin Adi Popa, din penalty.

Ciba: „Felicit echipa pentru rezultatul final, dar nu și pentru joc”

După o primă parte în care nu au valorificat trei-patru ocazii destul de clare, felnăcanii au fost extrem de pragmatici în actul secund, pe când cei de la Viitorul l-au cam cruțat pe Nicichi. Lucian Ciba a sărbătorit succesul împreună cu elevii săi, dar nu a uitat că trofeul a venit mai greu decât se aștepta. „Am îndeplinit obiectivul, felicit echipa pentru rezultatul final, dar nu și pentru joc. Aici, mai degrabă aș felicita echipa Viitorul, pentru modul cum și-au apărat șansele, o echipă frumoasă. Chiar îmi pare foarte rău pentru ei, au muncit foarte mult și nu fac nici un antrenament. Nouă ar trebui să ne fie un pic rușine, pentru că ne antrenăm, vrem să fim serioși și, din păcate, în meciurile grele, cum au fost și cele din în play-off, jucăm slab, fără vlagă. Astăzi mi s-a părut Viitorul mai proaspătă decât noi. Suporterii sunt mulțumiți și eu sunt mulțumit că am luat trofeul, dar sunt nemulțumit de joc. Sunt antrenor și trebuie să le spun în față ceea ce am de spus. Obiectivul nostru a fost să intrăm în play-offul Ligii a 4-a, am încercat să-i ținem montați. Împreună cu domnul primar Malița și cu Marius Bătrân am încercat să facem o miză din câștigarea acestui trofeu. Condițiile sunt foarte bune mulțumită administrației locale și eram cumva datori să câștigăm astăzi acest prim trofeu pentru club și comunitatea felnăcană”, a menționat Lucian Ciba, după finala de la Pecica.

Fl. Pavel: „Am dominat aproape tot meciul fără nici o problemă, dar ne-a lipsit norocul și am avut un penalty refuzat”

Viitorul rămâne cu satisfacția unui meci bun făcut în fața unei echipe ce, printre altele, a contribuit la desemnarea campioanei, prin succesul împotriva celor de la CS Socodor, aflată în luptă la „baionetă” cu ACB Ineu. „A fost un meci plăcut ochiului pentru publicul spectator. După părerea mea, am dominat aproape tot meciul fără nici o problemă, raportat la numărul de ocazii și la posesie. Normal că echipa din Liga 4-a, cu două antrenamente pe săptămână, a ținut trena sus, dar nouă ne-a lipsit norocul și am avut și un penalty refuzat. Felicit echipa gazdă și pe primarul Ioan Malița pentru ceea ce face pentru comunitate. Iar patronului nostru, Giovani Catanzariti, îi mulțumim pentru cât suflet pune și se străduiește să avem de toate la seniori, dar și la copii și juniori, suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului. Am ieșit cu fruntea sus dintr-o finală pe care toată lumea o credea pierdută dinainte. Miercuri avem un meci foarte important cu Macea, în campionat. Dacă îl câștigăm, în proporție de 99% suntem promovați. Îi felicit pe băieți pentru tot parcursul acesta foarte bun și în Cupă, dar și în campionat, sunt mândru de ei”, a punctat Flavius Pavel, antrenorul celor de la Viitorul, care a intrat pe teren în ultimele 5 minute, evoluând alături de fiul său, Patrick.

Istin: „I-am luat puțin de sus și nu ar fi trebuit la ce jucători au, le mulțumim suporterilor și conducerii”

După ineuanul Hulbăr, Migricel Istin a fost celălalt căpitan din fotbalul județean care a ridicat pentru prima oară deasupra capului un trofeu în acest sezon. „În mare parte, Lucian Ciba e îndreptățit să nu fie mulțumit de prestația noastră, din play-off nu ne-am mai comportat atât de bine. De când am știut că jucăm finala Cupei a încercat să ne motiveze, am avut antrenamente și trebuia să ne prezentăm mai bine la acest meci. Cred că i-am luat puțin de sus, cu toate că am vorbit și cu o zi înainte și înainte de meci. Viitorul are jucători care nu mai au nevoie de nici o prezentare, Vezan, Bebe Mitu, Cotuna sau Brozbic, nu ar fi trebuit să-i subestimăm, chiar dacă aveam o pregătire fizică mai bună. Dar, până la urmă, și cu ajutorul suporterilor noștri, am reușit să ne impunem. Am știut că o să vină mulți oameni din Felnac alături de noi, le mulțumim și am vrut să-i facem fericiți. Au fost alături de noi și când am pierdut de două ori acasă și ne-au cerut să aducem acest trofeu la Felnac, sper că le-am făcut o bucurie. Sperăm să ne întărim în vară pe posturile unde suntem mai deficitari și să avem un sezon mai bun și în campionat. Sunt aproape sigur că se va întâmpla asta, pentru că domnul primar Malița a fost tot timpul lângă noi, indiferent de rezultat, ne-a susținut și ne-a înțeles tot timpul. La fel și Marius Bătrân șau Alex Sabău, care sunt alături de noi, ne asigură toate condițiile”, a afirmat Istin.

Malița: „Băieții au luptat și au făcut o bucurie clubului, dar și comunității din Felnac”

Ionică Malița e un primar fericit. Echipa comunei pe care o păstorește a câștigat primul trofeu din existența sa, după ce în urmă cu 7 ani pierdea clar cealaltă finală de Cupă disputată, contra celor de la Șoimii Lipova. „Ne bucurăm pentru această victorie muncită, obținută cam greu, și din punctul meu de vedere. Dar, până la urmă, băieții au dat totul pe teren. Au luptat și au făcut o bucurie clubului, dar și comunității din Felnac, este primul trofeu din istoria clubului Victoria. Acest trofeu ne obligă să ducem mai departe acest proiect început în 2012, având și susținerea cetățenilor, a comunității locale. Ați văzut și ce galerie avem, cum ne-a susținut și astăzi, la Pecica, le mulțumim din suflet suporterilor noștri și-i așteptăm și pe mai departe alături de noi. Merite au antrenorul și jucătorii, care – însă – fără susținerea comunității nu puteau face nimic. Suntem o comunitate medie, cu siguranță vom fi și la anul în primele echipe, dar e greu să vorbim despre promovare la Felnc. Dar, până una alta, ne bucurăm de acest trofeu, care  este munca și rezultatul atâtor ani de muncă pe latura sportivă”, a spus Malița.

Edilul felnăcan nu l-a uitat nici pe Dan Ristin, fostul președinte al Victoriei Felnac, care a murit în împrejurări suspecte și astăzi în toamna anului 2019. Ristin i-a fost și cumnat lui Malița. „Îi dedicăm această Cupă și lui Dan, care, sunt convins, se bucură pentru noi de acolo, de Sus. Dan Ristin și-a dorit foarte mult un astfel de trofeu și – iată – că am reușit să îl obținem. Fiul său, Răzvan, e mereu alături de noi, ne susține la fiecare meci. Totodată, el și fiul meu sunt juniori la UTA, sper să ajungă cât mai sus, susținere au”, a mai afirmat Ionică Malița, care s-a pozat cu trofeul alături de viceprimarul Florin Brie și Alexandru Sabău, administratorul bazei sportive din Felnac.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de Răzvan Cadar, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad, dar și Leontin Buda, membru în Comisia Județeană de Arbitri Arad. Ambele combatante au primit medalii, cupe și diplome. Cu o amintire a plecat și brigada de arbitri, formată din: Tudor Jurcă, Cristian Cășuț și Lucian Berariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button