Glorii arădene

Old Boys UTA – în „careul de ași” la Kössen





Odată depășită pandemia de COVID-19, tradiționalul turneu austriac de la Kössen, rezervat fotbaliștilor veterani, s-a reluat cu ediția cu numărul 36. Capacitați de Gyuri Vaczi, Old Boys UTA au intrat pentru a șaptea oară în competiția din Alpii austrieci și se prezentau la start din postura campionilor, alături de alte 16 formații.

Veteranii „Bătrânei Doamne” au jucat în grupa de 5 echipe și au avut, pe care au câștigat-o după trei victorii și un rezultat de egalitate. A fost: 1-0 cu austriecii de la ATSV Hard 1920 (gol Militaru), 2-0 cu belgienii de la RFC Turkania Faymoville (goluri Csipkar și Feussi), 3-0 cu francezii de la AS Mutzig (goluri  Csipkar, Feussi și Țîrban) și 2-2 cu nemții de la SV Frauenstein 1932 (goluri Militaru și Tuef).

În semifinală, Old Boys UTA au dat peste Danubius Waldkraiburg, formație alcătuită în special din jucători români plecați în Germania, printre care și semlecanul Codrin Peii, dar și foștii utiști Cristi Luca sau Ion Dumitra. După un meci de mare luptă, „nemții” s-au impus cu 1-0, după reușita lui Luca, dar arădenii au avut ocaziile lor, între care și un penalty ratat de camerunezul Patrice Feussi, prezent în premieră alături de veteranii „roș-albi”.

Prin urmare, utiștii au rămas să joace finala mică împotriva unei alte echipe din țară, Era Club Caransebeș. Arădenii au c0ndus cu 1-0 până spre final, după reușita lui Csipkar, însă „gugulanii” au întors meciul în ultimele trei minute (1-2), profitând și de avantajul vântului puternic ce a bătut spre poarta lui „Sucă” Szabo. Așadar, băieții lui Dan Stupar și Gabi Biro au trebuit să se mulțumească doar cu prezența în „careul de ași”, dar mai ales cu bucuria revederii în această formulă după doi ani de zile.

Pentru UTA au evoluta la Kössen: Emil Szabo – Marcel Cean, Sorin Csipkar, Adrian Moț, Ozon Mezin, Valentin Aldea, Dacian Tuef, Andrei Militaru, Patrice Feussi, Raoul Burtea, Neluțu Ardelean, Radu Kovacici, Cornel Nădăban, Rudi Dărăban, Roland Balaj, Ioan Țîrban și Dan Stupar. „Ca de obicei, ne-am simțit bine împreună, am făcut și meciuri foarte bune, doar că am avut puțin ghinion în semifinală și mai ales în finala mică. A fost puțin epuizant, căci sâmbătă am jucat 5 meciuri între orele 14 și 19 și unii dintre noi am avut probleme medicale. E vorba despre mine, Dan Stupar și Neluțu Ardelean. Dar, locul 4 din 17 echipe este unul, zicem noi, bun, onorabil. Sigur că am fi dorit să ne apărăm trofeul, poate dacă am fi contat și pe Zaha, Porumboiu sau Găman, care au spus că încearcă să ajungă și ei, eram mai puternici. Dar, repet, per ansamblu suntem mulțumiți de rezultatele obținute, dar mai ales că ne-am văzut din nou la Kössen, într-un cadru deja prietenos pentru Old Boys UTA”, a spus Raoul Burtea, căpitanul arădenilor.

Medicul Dan Pîrvulescu, Marcel Vida, Viorel Vancea, Ioji Korek, Iulian Mihalache sau Mihai Szucs, dar și galeria formată din soțiile sau partenerele fotbaliștilor, au fost trup și suflet alături de „roș-albi”. Noua deținătoare a trofeului este Arminia Bielefeld, care a trecut cu 2-1 de Danubius Waldkraiburg

2 comentarii

  1. Daca Sacrifice este prezent,este totul pefect..Oau,,,,dar cate nume,pe acolo…Frumos,frumos…De ce nu se poate organiza si un eventual retur la Arad,pe FN,ce concerte ne trebuie?
    Szabo?Portarul Vagonului?Omul acesta,daca despre el este vorba,detine secretul tineretii vesnice,garantat..Asta nu imbatraneste niciodata,!Biro Bacsi si dansul prezent..
    Vrem si la Arad asemenea turnee de anvergura,in sala sau afara…Pe vremuri,erau asemenea turnee de iarna la Polivalenta si era plin,sold out…Ne este dor sa ii mai revedem mangaind mingea,atat cat mai pot dansii…Unii s-au dus intr-o lume poate ca mai buna,cine poate sti,cat de buna?
    Mi-as dori enorm sa-i mai vad cu mingea la picior…
    @sportarad,putem primi mai multe poze,va rog,daca aveti?Multumiri anticipate!

    0
    0
  2. Este aproape imposibil sa nu revin pe comentariu…Un retur organizat la Arad,cu Duckadam,Coras,Giurgiu,Csordas,Tisza,Tarlea,Pavel Szell,Radu Cot(scuze,Radu George am vrut sa spun),Gaica,Ungur,Mitu,Manaila,Tucudean sr,Grad,parca l-as ierta si pe Mara,oameni suntem pana la urma…Plus cei din generatia Romwest.Ce spectacol ar fi…
    Cand?Nu stiu,variante ar fi de spectacol total…De ce nu cu 60 minute inainte de un meci oficial de campionat al UTA-ei?
    M-am cam inflacarat,m-a luat valul amintirilor,imi cer scuze…Am uitat de jandarmii primariei specialisti agricultori de costree si Recons,chirie la ora,pe numar inchiriere fire de iarba…Gata…Nici o sansa…Am visat frumos in gandurile mele…Scuze…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button