Liga a 3-a

Luca Bodri, singurul arădean care a promovat în Liga 2-a dintr-o serie cu 5 formații…arădene: „Ne-am autoimpus să batem Reșița pentru un sezon istoric”





Din seria celor cinci echipe arădene de Liga 3-a (Lipova, Crișul, Cermei, Pecica și Curtici) un singur arădean a promovat în Liga 2-a. Acesta este Luca Bodri, mijlocașul de 22 de ani al celor de CS Dumbrăvița, care  și-a pus amprenta pe sezonul de poveste al timișenilor cu 6 goluri și 5 assisturi. Echipa lui Cosmin Stan a trecut în semifinala barajului de promovare în eșalonul secund cu 6-4 (la general) de CSM Deva, iar finala cu marea favorită CSM Reșița a câștigat-o la loviturile de departajare (cu 2-4), după 0-0 pe arena „Ștefan Dobay”, respectiv 1-1 în Valea Domanului, după 120 de minute.

„În toamnă nu aveam niciun obiectiv, apoi antrenorul Cosmin Stan ne-a băgat că vom prinde barajul și că visul lui este să promovăm”

Luca Bodri a semnat cu Dumbrăvița după despărțirea de Gloria Lunca Teuz Cermei, în timp ce fratele său geamăn, Toma, și-a împărțit sezonul între Lipova și Pecica. „La Dumbrăvița am ajuns în vara trecută, cu două săptămâni înainte de începerea campionatului. Antrenorul a fost foarte deschis cu mine, mi-a spus că, dacă voi merita, voi juca și vreau să-i mulțumesc pentru că mi-a dat încredere și a fost corect cu mine. Cred că în proporție de 70% meritul promovării este al antrenorului Cosmin Stan, care a luat-o de la zero, a adus jucători și din județ și a reușit într-un singur an să obțină o performanță extraordinară pentru un club totuși mic. Trebuie să recunoaștem că nu aveam nici un obiectiv în toamnă, era o echipă nouă la Dumbrăvița. Mai era un singur titular din vechiul lot și s-a mers pe principiul fie ce o fi. Eram conștienți că nu suntem printre cele mai slabe echipe din serie, dar nici nu credeam că ne putem măsura forțele cu echipele grele ale campionatului. În schimb, antrenorul Cosmin Stan credea asta și ne-a băgat în cap din iarnă că vom prinde barajul și că visul lui este să promovăm. Am făcut și un transfer foarte bun în luna ianuarie, pe Andrei Făgărășanu și a contat forța grupului. Am fost foarte uniți, nu eram cu moralul la pământ nici când am pierdut. Suntem un grup cu foarte mulți tineri, media de vârstă este 22 de ani”, a dezvăluit fotbalistul arădean.

„Nu ne-a mai impresionat bugetul Reșiței, am dovedit ca se poate promova si prin puterea grupului”

Bodri chiar a înscris în meciul tur contra devenilor, iar în partidele cu „roș-negrii” lui Dan Alexa a intrat pe teren în jurul minutului 80, în locul aceluiași jucător, Dragan Paulevici, fostul atacant al Lipovei. „Faptul că am prins barajele de pe prima poziție a seriei ne-a făcut să visăm mai mult, dar tot ne gândeam că avem șansa a doua. Chiar și cu Deva și, totuși, i-am bătut la Orăștie la patru goluri diferență, fapt ce ne-a relaxat puțin în retur, deja eram cu gândul la finala cu Reșița. Am observat că la ei nu joacă banii, s-au chinuit cu Ghiroda, nu ne mai impresiona bugetul lor de peste un milion de euro. În acel moment, toți din vestiar am crezut că avem șanse să promovăm și ne-am autoimpus să batem Reșița pentru un sezon istoric. Înainte de dubla cu ei, antrenorul ne-a spus doar că are mare încredere în noi și că ar fi păcat să nu promovăm, dacă tot am ajuns până aici. Am câștigat dramatic, la penalty-uri și am dovedit ca se poate promova si prin puterea grupului, ambitie, fără un buget extraordinar”, a adăugat mijlocașul de pe Mureș.

Speră să continue în Liga 2-a: „Vom fi anunțați cât de curând”

Vestiarul și-a făcut cu vârf și îndesat treaba la Dumbrăvița și așteaptă vești bune de la autoritățile locale și posibilii sponsori cu privire la începerea noului sezon în Liga 2-a. „Ce va fi în continuare încă nu știm, doar că înainte de baraj, președintele clubului, domnul Radu Suciu ne-a oferit o primă de promovare și ne-a spus că, cel mai probabil, nu ne vom da la o parte dacă vom reuși să învingem Reșița. Așadar, eu cred că vom continua în Liga a 2-a, dosarul de licențiere a fost trimis înainte de aceste ultime meciuri, vom fi anunțați cât de curând”, mai afirmă Bodri.

„Promovarea, o relansare a carierei”

Tânărul fotbalist recunoaște că se află la cea mai importantă performanță din cariera sa ca și senior, la juniori având un „bronz” național cu UTA U17 în urmă cu 5 ani. „Această promovare înseamnă o relansare în cariera mea, altfel nu cred că mai puteam să ajung în Liga 2-a, nu am impresar și nici pile. De la eșalonul al doilea începe fotbalul adevărat, este cea mai mare realizare a mea la nivel de seniori. Cred că vom rămâne acest nucleu de jucători, dacă mergem la Liga 2-a. Vor fi – bineînțeles – și câteva transferuri, eu mai am contract un an de zile cu echipa din Dumbrăvița și, evident, vreau să rămân”, mai susține arădeanul.

Nu-și uită foștii antrenori

Luca Bodri a fost crescut la Atletico de Arpad Cserneczky și Adrian Petruț, după care a activat la UTA sub comanda lui Ioan Herman, Costel Bogoșel și Mihai Petcuț. Fotbalistul are, însă, cuvinte de apreciera și la adresa ultimilor săi antrenori înainte de aventura la Dumbrăvița: „Vreau să le mulțumesc și lui Radu Anca și Flavius Moisă pentru sezoanele petrecute la Cermei. Mi-au dat încredere și m-au făcut să continui într-o perioadă în care eram indecis ce să fac cu cariera mea”.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button