Fotbal judetean

Viitorul Arad e prima echipă promovată în Liga IV-a, Vezan a decis meciul de la Pilu cu o execuție de autor! + VIDEO





Avem numele primei echipe promovate în Liga 4-a Arad și aceasta este Viitorul Arad. Gruparea patronată de Giovanni Catanzariti, fostul președinte al UTA-ei, a câștigat cu 1-0 la Pilu și nu mai poate pierde locul 1 în Seria B, cu atât mai mult cu cât Voința Macea, principala urmăritoare, a cedat pe teren propriu cu Iratoșu.

Dar, „roș-albii” pregătiți de Flavius Pavel mai aveau nevoie de cel puțin o remiză aproape de graniță pentru a sărbători în această seară și au obținut tot „potul” după reușita lui Ovidiu Vezan. Fostul mijlocaș de Liga 1 al Aradului a marcat după 12 minute cu un șut frumos, de la 25 de metri, ce s-a dus în plasa laterală a porții lui Algeorge. E adevărat că și gazdele (private de prezența antrenorului Teodor Turcuș pe bancă) au avut ocaziile lor de a marca, prin Vesa (la 0-0) și Apostol (la 0-1), fostul curticean trimițând – printre altele – mingea în bară. Nici „Bebe” Mitu nu a fost în zi de gol pentru campioni, astfel că meciul s-a încheiat cu succesul la limită al Viitorului.

După eșecșul de azi, Frontiera rămâne ultima în play-offul Seriei B a Ligii a 5-a, dar: „Și așa nu aveam noi gânduri de promovare. Sigur, am vrut și vrem să câștigăm fiecare meci până la final, câteodată putem, altădată nu, asta e. Și azi cred că meritam cel puțin un egal, dacă nu și mai mult, dar, una peste alta, Viitorul a meritat să promoveze din această serie. Îi felicităm și le urăm baftă în Liga 4-a”, a precizat Adrian Tocan, principalul finanțator al celor de la Pilu.

La 8 zile de la dezamăgirea trăită pentru pierderea Cupei, în favoarea celor de la Felnac, Viitorul se bucură de o promovare pe care și-a dorit-o cu ardoare încă din prima rundă a acestui sezon. Până la urmă, formația „roș-albă” se poate lăuda cu un parcurs aproape perfect, atâta timp cât a câștigat 22 de meciuri din 23 disputate, singura remiză fiind înregistrată la Pilu, în ultima rundă a sezonului regular. „Așteptăm acest moment demult, dacă nu se mai juca play-offul am fi fost promovați demult, dar am demonstrat oricum că suntem cei mai buni din această serie și am promovat cu trei etape înainte de finele sezonului. Secretul? Am adus la echipă doar băieți de caracter dar și de mare valoare la acest nivel, cu care eu am jucat de-a lungul carierei, dar fără investițiile lui Gio nu am fi reușit nimic. În primul rând, e meritul lui, îi dedicăm această promovare, mai ales că, se știe, demult și-a dorit o echipă în Liga 4-a. Acum o are și deja facem cu toții planurile pentru la anul. Ne-am și înțeles verbal cu câțiva jucători, cu alții negociem, o să avem un lot bun din august încolo. Bineînțeles, vin și copii buni din spate, Flavius Moisă, șeful centrului juvenil de la Viitorul, ne-a promis sprijin, iar pe o parte dintre ei o să-i și folosim mai mult în aceste ultime trei etape ale campionatului”, ne-a mărtursit Flavius Pavel, antrenorul-jucător al celor de la Viitorul.

Formații:

Pilu: Algeorge – Todincă (46 Bala), Maier, Manolache, Bursache (46 Cl. Sabău) – I. Covaci, S. Botaș (56 Mullek), Cr. Nădăban (46 Borlea) – Noiacă, Vesa. Antrenor: Teodor Turcuș

Viitorul: Dagău – Ad. Popa, Vidac, Brozbic, Al. Pop – Gîdea (77 Al. Catazariti), Cotuna, Ungureanu, Bulboacă – Vezan – D. Mitu (P. Pavel). Antrenor: Flavius Pavel

Arbitri: Cristian Coroban – Zoltan Nagy, Sorin Hanț

Observator AJF: Ioan Hamza

VIDEO – Sărbătoarea campioanei după ultimul fluier al meciului de la Pilu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button