Fotbal judetean

Ineul vrea să-și apropie promovarea în Liga 3-a după manșa internă cu Dănceul: „Să ne facem jocul acasă pentru un retur mai ușor!”





Sezonul 2021-2022 în fotbalul românesc se încheie cu barajele de promovare în Liga 4-a. Campioanele județene se înfruntă între ele în dublă manșă după un țintar efectuat de Federația Română de Fotbal în luna februarie. De această dată, reprezentata Aradului va da piept cu o formație din Oltenia, mai precis cu mehedințenii de la Recolta Dănceu.

Aceștia au câștigat campionatul județean în fața altor 11 competitoare fără a cunoaște gustul înfrângerii și bifând doar două rezultate de egalitate. Așa-zisele urmăritoare, Pandurii Cerneți și AS Turnu Severin au încheiat sezonul la 10, respectiv 12 puncte în spatele campionilor. Vorbim despre o echipă la care primarul Stelian Stăncioiu este foarte implicat și chiar legitimat la vârsta de 64 de ani. Cel mai cunoscut jucător al Recoltei e vedetă la echipa de futsal, Clubul Sportiv CFR ’43 Turnu Severin, care a ocupat locul 4 pe țară la Liga Elitelor U19. Este vorba despre Alexandru Crăiașu (20 de ani), care e și golgheterul celor de la Dănceu, cu 16 reușite, urmat fiind de Cătălin Chirfot (40 de ani), ce a bifat 15 goluri.

La o primă vedere, mehedințenii nu au forța să le pună probleme celor de la Ineu, mai ales că nu au condiții să evolueze în Liga 3-a. Asta, însă, nu înseamnă că nu-și vor vinde scump pielea începând cu prima manșă, ce are loc sâmbătă, de la ora 18, pe „Centralul” din Țara Zărandului. „Despre adversar nu avem prea multe detalii, doar că antrenorul Cristian Sculici i-a urmărit la ultima etapă  de campionat și și-a făcut, în mare, o idee. Sunt câțiva jucători cu experiență care au mai jucat la Liga a 3-a. Vrem să ne facem jocul acasă, să avem un avantaj de la primul meci, pentru a ne face mai ușor returul. Obiectivul e clar, promovarea Liga a 3-a și băieții își vor încasa prima binemeritată pentru tot parcursul lung și greu din acest sezon. Ne-am bucura să avem susținere din tribune cel puțin ca la meciul cu Socodor și atunci cred că nu vom avea probleme în a ne impune și încă cu un rezultat bun. În afara lui Bârdan, care e suspendat, tot lotul e apt și pregătit de luptă. Au venit și doi jucători camerunezi, eu zic că ar avea nevoie  de o perioadă de adaptare, însă doar Cristian Sculici va decide dacă va conta sau nu pe ei”, ne-a declarat Adrian Palade, directorul sportiv al „alb-albaștrilor”.

Fundașul Ngake Wandji Francklin (32 de ani) a sosit luni, a efectuat deja două antrenamente cu noua sa echipă și ar putea prinde cel puțin un loc pe banca de rezerve. „Închizătorul” Cahill Ntchinda Kom (21 de ani) a ajuns doar azi și e greu de crezut ca va fi luat în calcul pentru sâmbătă. În fine, chiar în ziua meciului, zărăndanii așteaptă și trei fotbaliști senegalezi.

De menționat că la barajul cu Dănceul, Ineul nu trebuie să țină cont de regula Under impusă de AJF Arad în campionatul Ligii a 4-a, însă Cristi Sculici și Teodor Mihuț și-au bătut – oricum – în cuie un „11” în jurul acestora: Merșca – Varga, Karmanoczky, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Florea, Spătaru, Dan Mâneran – Banam. Până una alta, știm doar observatorul de joc de la Ineu, în persoana timișoreanului Dorin Micșa, fostul director executiv al UTA-ei în urmă cu un deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button