Arhivă articole

iunie 2022
LMaMiJVSD
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Simpozion: „Insuficiența cardiacă – De la ghiduri la practica clinică”


Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate în județul nostru, iar insuficiența cardiacă este stadiul final al tuturor patologiilor cardiace. Din acest motiv, prevenirea și tratarea acestei afecțiuni este o preocupare permanentă a specialiștilor din domeniu.

Ca atare, la inițiativa studenților mediciniști ai U.V.V.G, cu sprijinul Doamnei Rector, Prof. Univ. Dr. Coralia Cotoraci și a cadrelor medicale care predau studenților, a fost organizat simpozionul „Insuficiența cardiacă – De la ghiduri la practica clinică”, în Campusul Universitar U.V.V.G.. Evenimentul, deja o tradiție, s-a adresat medicilor din toate specialitățile, rezidenților, dar și studenților din anii terminali. A fost prezentat și dezbătut ultimul „ghid de diagnostic și tratament” al insuficienței cardiace, manifestările bolii dar și tratamentul actual al acestei patologii. Medicii rezidenți au avut ocazia să prezinte cazuri complexe de insuficiență cardiacă, din cadrul Secției Clinice Cardiologie a Spitalului Județean Arad, cazuri pe care au avut ocazia să le studieze de aproape.

Aceste simpozioane au o importanță deosebită în formarea tinerilor medici, dar și un rol major în conștientizarea cadrelor medicale și pacienților asupra acestei patologii, precum și la luarea unor măsuri de prevenire a complicațiilor, spitalizărilor și deceselor de cauză cardio-vasculară din fazele incipiente ale bolii.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.