UTA Arad

Poenaru, mai degrabă nemulțumit după 5-1 cu Plovdiv: „Nu mă așteptam să facem atât de multe greșeli de interpretare a fazelor și din punct de vedere tactic”





UTA lui Ilie Poenaru a debutat pozitiv în amicalele verii (5-1 cu Maritsa Plovdiv) grație unui final de meci animat de intrarea lui Virgiliu Postolachi. Internaționalul din Republica Moldova a înscris de două ori (reușita de 4-1 după o reluare cu călcâiul din aer) , dar a și oferit pasa de la golul lui Șteau.

De altfel, tinerii au fost cei care l-au mulțumit mai degrabă pe antrenorul principal al arădenilor, care nu a uitat că mai bine de o oră de joc echipa sa a cam măcinat în gol și a și luat ceva apă în defensivă. „Am început greu, rezultatul nu este relevant, dar este bine pentru moral și pentru ceea ce vrem să facem. Dar, în prima repriză am suferit, am suferit mult, e clar că se fac niște schimbări în acest moment, legate de sistem, dar și de anumiți jucători. Încă nu am avut timp să punem la punct totul, durează acest lucru și s-a văzut, pentru că au fost multe greșeli de interpretare, de poziționare. Dar, nu ne sperie acest lucru, pentru că erau aspecte normale pe fondul unei oboseli acumulate, am avut și dimineață un antrenament. Suntem în perioada de pregătire, este normal să nu avem prospețime. Nu am ajuns la un nivel de pregătire foarte bun și mă așteptam să avem probleme fizice, doar că nu mă așteptam să facem atât de multe greșeli de interpretare a fazelor și din punct de vedere tactic. Aceasta este singura problemă care a apărut”, a mențional Ilie Poenaru, care apoi s-a referit și la „garnitura” tânără ce a dat garanții în testul cu bulgarii: „Avem un lot foarte tânăr, viitorul sună bine. Mai mult,  avem copii de calitate, asta este foarte important, deci avem de unde alege. E bine pentru ei, unii dintre ei au și marcat. Eu unul nu am nici o problemă să-i bag, atâta timp cât ei îmi arată că merită să joace în primul 11. Vor juca fără doar și poate, fără să intrăm foarte mult în detalii”.

Testul de luni cu sârbii de primă ligă, de la Vojvodina, se anunță mult mai dificil pentru arădeni. „În primul rând, trebuie să ne refacem, avem două zile până la meciul cu Vojvodina. Trebuie să muncim în continuare, pentru că avem un program foarte bine stabilit. Și nu înseamnă că așteptăm meciul cu Vojvodina, noi ne facem antrenamentele așa cum ne-am propus, chiar dacă nu avem acea prospețime la meciuri. Este normală, nici nu mi-o doresc, trebuie doar să facem în așa fel încât să fim ceea ce lucrăm. Pe fondul acesta de oboseală, trebuie să fim bine organizați, să micșorăm spațiile, trebuie să câștigăm din punct de vedere tactic. Suntem la un nivel de pregătire, să zicem, scăzut în momentul de față, adică mai avem timp. Nu e nici o problemă, dar e clar că la meciul cu Vojvodina vom arăta altfel, sunt sigur de asta, din toate punctele de vedere. Vom mai regla anumite lucruri, chiar vom analiza acest meci, o să-l scot pe video, o să îl vadă băieții și vom regla anumite probleme. Sunt jucători noi, care au jucat în alte sisteme și înțeleg, poate, puțin mai greu ceea ce le cer eu. Dar, ușor, ușor vor juca ceea ce îmi doresc eu și vom arăta foarte bine. Este foarte important că am marcat 5 goluri, cred că nu s-a mai întâmplat așa de ceva timp la Arad, iar ăsta e un lucru bun, un lucru pozitiv. Cam asta este, în rest nu sunt mulțumit, dar vreau să zicem că avem argumente solide”, a fost concluzia lui Ilie Poenaru.

În fine, intrat în direct și la DigiSport, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a vorbit și despre ultimele ținte de „mercato”: „Mai avem nevoie de un fundaș și un atacant, așteptăm să vină și Cascini, pe care l-am semnat. Cred că o să arătăm bine ca lot, și numeric, și valoric. Nu sunt probleme financiare, jucătorii sunt cu banii la zi. Vrem să devenim o echipă foarte puternică și foarte respectată”.

9 comentarii

  1. Bine ai venit in marea familie UTA, Virgiliu Postolachi,sper ca vei devenii idolul tribunelor. Inca 2-3 transferuri si suntem in grafic. Sa avem rabdare vreo 3 saptamani si o sa apara si noii investitori. Pana atunci vreau sa fie liniste la club, sa asteptam in liniste negocierile intre cele 2 firme de avocatura reprezentate de actuala conducere a UTA-ei si noii investitori. Daca vor veni noi investitori si de ce nu noi sponsori,ne vom lupta in acest sezon la play-off si fara falsa modestie,la un loc de cupele europene.Hai UTA,hai Aradul.

    0
    0
  2. Merg pe mana lui Poenaru,sincer si direct,sper sa nu apara proba contrarie…Nu a facut niciunde diferenta intre consacrati sau tineri de perspectiva,adica nu le-a taiat aripile,cam cum a facut Balint(despre Badea nu discutam,nu ar avea nici un rost)..Ca sa poti motiva niste jucatori neplatiti de 6-8 luni de zile,nu este de ici,de colo..
    Unii i-au dat in moalele capului ca ar fi parasit corabia…Care corabie?Pai respectivele echipe,nu mai aveau mici macar apa calda si sapun…si se stia ca sunt si vor fi sacrificate din start, atat Clinceni,cat si Medias,in favoarea expiratei Minamo,de la varf impus…
    Bine ca am scapat de exclusivitatea lui Apostu,amestecul sau si de combinatiile lui de jucatori expirati…Cel mai mare castig,momentan,direct…
    Si daca tot am ajuns la acest subiect,Apostu&Balint,cu toate ca nu ar trebui sa ne intereseze ce a fost,lui Balint nu-i dau mai mult de cateva etape la SCU…Si-a inceput ascendenta mofturoasa la UTA,pe orgolii si depasiri de bun simt si la Craiova va capota…Asa cred,fara sa-i doresc asta..
    Ba chiar plusez…Noi nu vom avea emotii daca va exista liniste in jurul UTA-ei,atat si nimic mai mult…Emotii vor avea Targoviste,Sibiu,FCU Mititelu,Botosani, in oarecare masura Petrolul si U Cluj,raman de vazut si argesenii…UTA ramane deocamdata cu un target de implinit,dorit,Play-Off…Asa sa fie cand va fi mai rau!Se poate!

    0
    0
  3. Echipa arată bine mai ales cu Postolache în atac sper că cu acest tânăr atacant și tinerii din echipa sper că semnează cel puțin pe doi s-au trei ani și clauza de câteva milioane. Se vede că Poienaru face treabă bună pt că este dornic de afirmare și este exact îngredientul perfect pentru UTA. Sânt sigur anul acesta UTA va avea rezultate și vom ajunge foarte sigur în primele 6 echipe din țară. Succes UTA și doamne ajuta cu noi investitori cu cât mai mulți bani la echipă cu atât mai bine. Poate ne gândim și noi suporterii că după 50 ani UTA să câștige un nou titlu.

    0
    0
  4. Un meci cu o echipa de liga a doua din Bulgaria, in care ai fost condus pina dupa min 60 cu…1-0, nu este edificator. Am vazut meciul , in ultima jumatate de ora apararea bulgarilor era, valoric, sub cea de la …Pecica. Cum…necum UTA a dat 5 goluri…intradevar..rar lucru si a jucat, parca…mai bine cu tinerii. Eu nu ma imbat dupa un meci…cu apa rece. Postolache poate fi ” valabil”, Stahl imi pare util. Nu-s de acord cu Poenaru…cind vorbeste despre ” oboseala”. Ce oboseala, cind nu joaca nimeni…un meci intreg ? Cu Novi Sad …va fi alt meci,…veti vedea, sarbii au alta calitate. Lotul pare acceptabil, ar mai trebui un fundas stanga. La mijloc , Matei nu s-a vazut ( ca deobicei),Otele cam prea discret in combinatii. Sa mai avem o leaca de rabdare, nici Poenaru nu poate face ” minuni” ca un …prestidigitator, are si el nevoie sa cunoasca bine, ce poate fiecare. Ce cred este ca ca nu vom mai vedea o UTA strict defensiva, dar asta incuba…si riscuri.

    0
    0
    1. Cosmin,Argeșul care este mult mai bine cotată decât UTA (așa se speculează) a remizat cu o echipă tot de liga a doua ! Sa avem încredere în antrenor și în jucători,scorul nu este la voia întâmplării! Vom vedea pe teren o altă față a echipei UTA ,mult mai agresivă și concentrată în fața porții! In prima repriză veteranii nu au putut desface apărarea lor ,dar în a doua repriză după minutul 50 , tinerii intrați iau năucit efectiv pe adversari! Urmează un meci mai puternic ,probabil Poenaru va încerca să corecteze greșelile și să le de-a mai multă încredere veteranilor ,poate vor pierde cine știe,important este ca jucătorii să progreseze și să fie cît mai omogeni!

      0
      0
  5. Poenaru,ai mult de muncă cu jucătorii pe care i-ai găsit la UTA! Au fost antrenați după ureche…În sfârșit un antrenor care știe ce vrea cu adevărat,și care vede foarte bine carentele jucătorilor. Cred că ar trebui să predea el lecții de antrenorat celor care se bat in piept cu liceența PRO.

    0
    0
  6. Are mult de munca pt. ca, sunt multi jucatori noi si el trebuie sa sudeze o echipa buna, omogena care sa aiba rezultate. Dar usor ,usor o sa reuseasca pt. ca, este un antrenor foarte ambitios ,ii place ceea ce face in aceasta meserie . Am vazut cateva imagini si am vazut ca, sta alaturi de jucatori pe teren si nu se lasa pana nu ii iese tacticile lui puse in practica de jucatori ceea ce vezi la putini antrenori din tara !!! FORTA UTA Arad, FORTA ILIE POENARU !!! D-le COSMIN, cu tot respectul, nu mai contestati jucatorii si pe antrenor pt. ca, nu sunteti la fata locului sa va dati cu parerea !!! Si Poenaru ,a explicat de ce a existat aceasta oboseala prin aceea ca, baietii au facut si antrenamentul de dimineata, antrenamente tari asa ca, nu va mai dati cu parerea negativ daca nu stiti !!!

    0
    0
  7. Întodeauna vor fi și contestatari,nu e ușor sa joci un meci in plin cantonament.Dar oameni vorbesc și in necunoștință de cauza!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button