Minifotbal, futsal

Echipele arădene s-au apropiat de fazele finale ale Campionatului Național Firme și Instituții la Minifotbal! Army și Yazaki – bătute de finaliste!

Baza sportivă Real Sport din Deva a fost gazda fazei finale a Campionatului Național Firme și Instituții la Minifotbal. Campioana de la DeSavoia, Sistema, a fost în imposibilitatea de a participa, dar printre cele 34 de competitoare din toată țara s-au aflat și trei echipe arădene: Inspectoratul Școlar Județean, Army și Yazaki Components. Toate au ajuns în fazele eliminatorii, după următoarele parcursuri:

„Soldații” arădeni – scoși din competiție de câștigătoarea trofeului

Army Arad a făcut parte din Grup D, unde a avut următoarele rezultate: 0-2 cu Automotive Continental Sibiu, 2-1 cu Tenaris Silcotub Zalău și 5-2 cu Fancourier Tulcea. Locul final în grupă 2, postură din care a dat peste Valeo Timișoara, pe care a depășit-o cu scorul de 4-2. Drumul „soldaților” arădeni în competiție s-a oprit în sferturi, în fața celor de la Catena București. Echipa ce avea să devină campioana României, după 2-1 în finala cu Gemina Cluj, avea să treacă la mare luptă de arădeni, cu 3-2. „Să spunem că suntem mai împăcați cu noi fiindcă ne-a bătut chiar campioana în sferturi, dar, pe de altă parte, nu putem să trecem cu vederea faptul că, din câteștim noi, Catena nu a avut jucători care chiar activează în domeniu. Au contat și pe un jucător din lotul național de minifotbal, iar pe margine l-au avut pe antrenorul naționalei de minifotbal, Virgil Bejenaru. Asta a fost, cred că ne-am comportat bine în fața unor echipe care s-au prezentat la Deva cu autocare personalizate sau trei rânduri de echipament, cu deplasări plătite de instituțiile pe care le-au reprezentat, pe când noi am fost pe banii noștri. Chiar vreau să le mulțumesc colegilor pentru tot efortul și prestațiile avute la acest turneu final”, a spus Adrian Gurban, unul dintre componenții de bază a Armatei Arad, care i-a mai avut în componență pe: Augustin Linguraru Alin Roman, Marius Pițiș, Dorin Don, Viorel Rus, Lidian Becheș, Alin Gomoi, Gabriel Istodor, Florin Tăutan.

Finalista Gemina a avut ac de cojocul celor de la Yazaki 

Yazaki Components Arad a luat startul în Grupa G, unde a avut următorul parcurs: 4-1 cu Profesorii Bistrița, 4-2 cu Faist Mekatronic Oradea și 0-2 cu Kablutronik Târgoviște. Trei echipe au terminat la egalitate de puncte, dar arădenii au fost primii la golaveraj și i-au întâlnit pe U.M. Tancuri Bacău în optimi, de care au trecut cu 4-1. Sferturile au fost ultima fază încare Yazaki au intrat pe teren, căci finalista Gemina Cluj Napoca avea să o elimine după succesul cu 4-1.

„Turneul a fost foarte bine organizat, mulți oficiali de la Federația de Minifotbal au fost prezenți alături de noi. Valoarea echipelor prezente a fost mult mai bună decât în edițiile precedente la care am fost noi prezenți. Spre exemplu, în 2017 am jucat în sferturi la Piatra Neamț, iar în 2018 am pierdut finala mică, la Oradea.  și 2018 finala mică pierduta la Oradea. Catena, Gemina sau Dedeman Oradea au avut și jucători profesioniști la minifotbal, așa că rezultatul nostru îl consider bun. Personal, îmi pare rău de ISJ Arad că a ratat la mustață prezenta in sferturi, căci altfel eram trei echipe din Arad în sferturi”, a menționat Iulian Vuin, care i-a avut colegi la Yazaki pe: Bogdan Baicu, Alin Rad, Mihai Baciu, Radu Popescu, Cristian Boengiu (care are și atribuții de antrenor), Florian Farago, Adrian Răzban și Bogdan Tipel.

Profesorii arădeni, învinși de cei bistrițeni pentru un loc în sferturi

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Arad a făcut parte din Grupa I, una dintre cele două formate din câte trei formații. Victoriile au fost clare: 4-2 cu U. M. Tancuri Bacău și 5-2 cu Albalact. A urmat și un meci de play-off, pe care arădenii l-au câștigat cu 3-1 în fața celor de la Clestica Oradea. Partida din cadrul fazei optimilor de finală avea să fie pe muchie de cuțit, chiar în compania unor colegi de catedră. La finalul timpului regulamentar, scorul cu Profesorii Bistrița a fost egal: 3-3, după care aceștia din urmă s-au impus la penalty-ul cu scorul de 3-2.

O experiență deosebită, organizare ireproșabilă cu trei terenuri bune, arbitraje corecte, imparțiale, a fost ok. Băieții au demonstrat că sunt profesori de sport, au dat dovadă de fair-play dar și de atitudine ireproșabilă. Mulțumim Inspectoratului Școlar, domnului inspector generala adjunct, Daniel Tocoian, care s-a ocupat de noi alături de Dani Mărcuș, sufletul  echipei profesorilor. După doi ani în care ne-am oprit tot în optimi, sperăm ca la anul să ajungem până în semifinale, lucru care ne-ar asigura participarea la EMF Euro Bussiness Cup”, a mențonat Sergiu Popa.

Echipa ISJ Arad a fost formată din: Fl. Rusu, B.Șumăndan – S. Popa, D. Bulza, C. Martin, I. Pașcu, Fl. Brândușe, B. Purtan, D. Mărcuș, C. Balaban, T. Mihuț, Ghe. Pop, Ov. Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button