UTA Arad

Greșelile din finalul primei reprize, decisive pentru primul eșec estival: UTA – Vojvodina Novi Sad 1-2





După ce au trecut în precedentele amicale de Maritsa Plovdiv, cu 5-1, respectiv 3-0, UTA și Vojvodina Novi Sad și-au dat întâlnire pe terenul de la Stojncic, în Slovenia, acolo unde cele două formații pregătesc startul noului sezon. Arădenii încep să joace pe puncte în weekendul 15-17 iulie, iar sârbii, care au terminat pe 7 în ediția precedentă a primei ligi, cu o săptămână mai devreme. De fapt, Vojvodina avea cu un test mai mult disputat decât partenerul de întrecere de la nord de Dunăre, un 0-0 cu Koper (locul 2 din Slovenia), iar în această seară a câștigat cu 2-1.

Start echilibrat, fără ocazii

Față de testul cu bulgarii, Ilie Poenaru i-a titularizat e Balauru, Isac și Stahl, în locurile lui Iacob, Matei și Miculescu. Timp de o jumătate de oră, „Bătrâna Doamnă” a avut mai mult mingea, a impus ritmul jocului, dar nu a creat pericol la buturile lui Carevic fotbalist sosit de la Barcelona B, coleg la naționala Muntenegrului cu utistul Vukcevic. Un șut de la distanță al lui Otele nu-i poate fi pus la capitolul ocazii, însă nici sârbii nu s-au văzut în careul arădean. A fost nevoie de o greșeală a portarului utist pentru ca scorul să se modifice, după 34 de minute de joc.

Scurtcircuit plecat de la Balauru

Balauru a ieșit cu mingea la picior până la 17 metri, a pasat greșit, iar Milosavljevic a găsit plasa porții adverse cu o boltă perfectă de la 35 de metri. Arădenii și-au pierdut organizarea defensivă și golul de 0-2 nu s-a lăsat prea mult așteptat. De data aceasta, Batha a fost cel care a pierdut un balon la mijloc, sârbii au atacat în superioritate numerică, N. Nikolic a tras în transversală, mingea a ajuns în stânga la Bastajic, care a trimis în plasă cu toată opoziția lui Balauru. Era minutul 39, iar până la finele primului act goalkeeperul utist a mai salvat alte două mingi foarte grele din fața lui V. Simic și N. Nikolic.

Negoescu reaprinde speranțele arpădenilor

La pauză, Poenaru a jucat „cărțile” Postolachi, Miculescu și Matei, cu Keseru trecând număr 10 în spatele internaționalului moldovean. Echipa a părut șă-și recapete echilibrul tactic, dar ofensiv nu a produs mai nimic. Asta până în minutul 64, când Postolachi a reluat cu capul din mijlocul careului la centrarea lui Ubbink, dar Carevic a salvat în corner. A fost faza ce a anticipat reușita de 1-2, sosită în minutul 68, după „capul” lui Negoescu, centrarea aparținându-i lui Dobrescu. A fost al doilea gol la Rogla al „aripii” de 19 ani utiste, revenită din împrumutul de la Metaloglobus. „Roș-albii” de pe Mureș puteau egala chiar la ultima fază, dar mingea din alunecarea lui Miculescu la picioarele lui Carevic nu s-a dus pe spațiul porții și sârbul a revenit și a reținut.

Joi – ultimul test din Slovenia

Așadar, UTA pierde la limită în fața Vojvodinei ca urmare a blackout-ului total din ultimele 15 minute ale primei reprize. De menționat că după pauză, că băieții lui Poenaru au avut douăă-trei ocazii clare, pe lângă reușita semnată Claudiu Negoescu. Joi, de la ora 17,30, arădenii joacă ultimul amical din Slovenia, împotriva unei alte formații din Serbia, Radnicki Nis. În următoare zi, pe 1 iulie, delegația utistă se întoarce acasă, urmând ca în weekendul 8-10 iulie să dispute un ultim amical, cel mai probabil cu o divizionară secundă, Minaur Baia Mare sau Ripensia Timișoara.

Formații:

UTA: Baluru (46 Fl. Iacob) – Dobrescu (82 Pătlăgică), Erico (56 A. Chindriș), Benga (75 Maxim), Hoxallari – Batha (62 Șteau), Isac (46 Matei) – Stahl (62 Negoescu), Ubbink (46 Postolachi), Otele (46 Miculescu) – Keseru (62 Ubbink). Antrenor: Ilie Poenaru

Vojvodina: Carevic – Bjekovic, Traore, Jelicic, Djordjevic – Neskovic, Topic, Milosavljevic, V. Simic, Bastajic – N. Nikolic. Au mai jucat: Kopitovic, Stevanovic, Milanov, Busnic, Zukic, I. Vukcevic, Ivanovic, Lazarevic, Milosevic, Baraye. Antrenor: Milan Rastavac

FOTO: Ciprian Petcuț

23 comentarii

  1. Repriza2a a fost mai buna,UTA. chiar cu putina sansa si mai multa atentie, putea obtine egalarea. Oricum mai este de lucrat la sudarea echipei pt. a gasi o formula buna de echipa pt. primul 11. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. Nici chiar asa !!! Totusi sunt niste meciuri amicale. Nici sarbii nu prea au jucat fotbal, daca Balauru nu se prostea cu iesirea cu mingea din careu, altfel era scorul !!!In orice caz, cu toate ca, au pierdut, UTA. are un lot mult mai valoros decat campionatul trecut. O sa apara si rezultate ,numai sa ai rabdare Aurelian !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  3. Mah, sa te tina Vojvodina 45 de minute in jumatea proprie de teren E GRAV! Buon am zis…. las’ ca vine repriza a doua si tineretul scapa turma… Pe dracu”! La fel….
    Concluzii dupa meciul de azi:
    1.Keseru nula ca si faina 000!
    2.”Mijloc” fara viziune… pase in spate sau la alibi in lateral…. NICIUNUL din mijlocasi n-a iesit in evidenta. PANARAME TOTI!
    3. Fundasi care nu stiu bufa-bufa…. Bah, daca nu poti avea posesie si nu stii ca ai coechipieri in lateral care sa te ajute, DA_O IN P^^^A MASII PE VARS LA NIMEREALA NU I_L BAGA IN PARNAE PE OMU” DE LANGA TINEE!
    4. Portari cu gandul la niuniura… Altceva nu-mi pot explica… Toarna-ti bai panflete apa-n cap , ridica-ti jambierele, scoate-ti chilotzi din gaoz dar fa ceva la „adormitele” alea ce ti le-u dat sarbii prin careul de 6 metri… Nu te mai gandi la nevasta lu’ Apostu ca n-ajungi tu sa „dai” la ea….
    5. Dom’ Poenaru…. Asa nu marge tati! Asa merge la fraierii care nu se pricep din comunele ilfovene… Noua ne trebuie FOTBAL! Mediocritatea ne-a livrat-o Balint! Si stii ceva? Ne sta in gat… Iar daca nu stii si nu poti PA SI PUSI taticu’! Ca paula sunt multi! Putini sunt profesionisti! Hai, arata-ne ca nu esti un OARECARE!

    0
    0
        1. Dacă tu asta ai înțeles din ce s a întâmplat în ultimii zeci de ani, respectiv ultimii 3,atunci sa fii sănătos. Mi e ca e greu pt tine. ? Zi buna.

          0
          0
  4. Ma baieti! Serbia merge in Qatar! Noi….nu! Asta-i diferenta! La…… implicare! Daca si baietii s-ar implica pa teren…… ca voi pa taste….. poate am fii in playoff! Sa traiti si mai bine!

    0
    0
  5. Meciul s-a pierdut in prima repriză cu mister batha, care nu-l vede nimeni, că e topor si el bate toate faulturile si cornerele. Eu nu-l-as băga numai în ultimele 5 min dar si atunci doar dacă conduce UTA cu 4-0. Ubink a jucat mult mai bine fără el. Miculescu incepe si aleargă, Nego e de bază, Chindriș, Hoxalari foarte buni, Matei parcă si-a revenit. Oricum tineretul a jucat mai bine. Balauru a venit de la somn direct la meci. iacob a jucat mai bine dar nu stiu de ce tine mingea aia atâta înainte de a degaja. De ce nu declansează atacuri rapide. Maxim fuge pe partea dreaptă să primescă mingea si Iacob se uită la ea. OF,Of si iară of…

    0
    0
    1. Cand e mingea la Batha incep emotiile….Zici ca e Chiriches,numai ala mai pierde atatea mingi.Intr adevar Batha se zbate,alearga dar cat greseste el nu greseste nimeni din echipa

      0
      0
      1. Îl mai și certa pe Dobrescu, chiar a țipat la el (urât din partea ta Batha) si vina nu era a lui, era a ta, că stai cu mingea aia la picior pînă nu mai ai unde pasa. Unde să mai meargă Dobrescu dacă tu vii cu mingea spre el in loc să pasezi. Dobresci chiar a jucat bine si a dat si centrarea la gol, ceeace n-am văzut la Shliakov așa centrare în doi ani de zile.

        0
        0
  6. chiar nu stiu daca avem lot mai bun decat anul trecut..si daca e asa, diferenta mi se pare ca e nesemnificativa in acest moment..poate daca cresc in valoare miculescu,negoescu ,isac si ceilalti tineri sa fim intr-adevar pe plus..

    0
    0
  7. Eu nu înțeleg ce se intimplă cu seniorii? Parcă-s fără vlagă fără știința jocului….praf, zero…

    0
    0
    1. Iti spun eu ce se intampla,probabil…Se cred din start titulari in viitorul campionat,nimic altceva..Simplu,nu vad alta explicatie logica…Poate ca spun o mare porcarie pe care mi-o asum si nu mi-as dori asta absolut deloc..Sper ca jucatorii lui Apostu ramasi, sa nu traga HAIS,Prrrrr la cocie..Poenaru nu e prost,ii va simti….Cu atat mai mult ca a declarat ca au oferte dar UTA nu-i lasa…Pai sa nu-i lase gratis,absolut…Daca ai semnat cu UTA,ramai la mana UTA-ei,nu te apuca dorul de casa sau himere de putin salariu mai mare,dupa care ajungi sa evoluezi prin ligile 2-3,pe la sateliti…Regrete tardive exista si vor mai exista reciproc, doar ca incredere in acel jucator,niciodata in totalitate…Capul face,capul drege…
      Sper,cu toate ca nu va fi,ca unui Ubbink,Vukcevici,Otele sa li se traduca acest comentariu…La pomul laudat….

      0
      0
  8. Am impresia ca unii dintre voi ati vrea sa iesiti campioni mondiali in balcani…Mai oameni buni,sunt niste meciuri amicale,testarile jucatorilor,schimbari,faze,sisteme de joc,etc…Ii vede si Poenaru in niste meciuri,ca dovada ca echipa de start nu a fost aceeasi ca si contra bulgarilor cu nume de contesa…Astazi ai jucat cu echipa din Serbia de locul 7 care nici ea nu a excelat,din aceleasi motive(un campionat cu 10 clase peste al lui Burleanu,la orice ora) a fost un meci anost..Am vazut lucruri grave,de neconcentrare,cu multe greseli personale din partea alor nostri dar si lucruri bune care chiar au aratat bine.
    Probabil ca multi nu ati vazut meciul deloc…Eu m-am chinuit cu cel transmis de catre site-ul oficial al Vojvodinei,ei au putut sa transmita live pe YT,doar ca nu am inteles nimic si nici nu m-ar fi interesat ce spune comentatorul lor…
    Daca in amicale,antrenorul nu face exeprimente,atunci cand?Mai bine ca si Badea,in timpul campionatului,de la meci la meci,alte inventii?
    Pe mine ma ingrijoreaza mult aceasta lipsa de implicare,de concentrare,pentru ca intr-un stagiu de pregatire centralizat,jucatorii trebuie sa traga cu dintii pentru a dovedi ceva staff-ului si a-si castiga un post de titular..
    Nu pot decat sa vad din nou,ca iar cei intrati pe parcurs au dres cumva corabia(relativ)…
    Hai sa incercam, ca si cum ar fi o normalitate,sa nu facem nunta la victorie si ingropaciune la infrangere…
    Nu critic arbitrajul..dar execrabil la nivel de amical,chiar fara duritati fiind….Nu prea pricep eu Limba Sarba,doar din deduceri…M-a luat cu groaza chat-ul live al lor…Rasismul si ura intre natii si Ultrasii lor,nu s-a stins…S-au injurat intre ei,au facut referiri la etnii,Srbenica,Sarajevo,NATO,Albania,Kosovo….ceea ce mai bine ca nu am vrut ca sa inteleg sau sa deduc…Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de asa ceva…Sa ne bucuram de fotbal si de pace!

    0
    0
  9. Eu nu vreau o UTA care sa iasa…”..campioni mondiali in balcani…” , ci una care joaca fotbal. @Bubu si @ Sam cam spun adevarul ( desi uneori cam prea…dur). Batha…ramane acelasi ” atehnic”…a-l pune sa inceapa constructia ( ca Badea), ne arata un Poenaru…limitat in optiuni. Cu doi inchizatori fara tehnica…nu poti pasa, la fel si cu cei ce au jucat ca fundasi laterali ( veniti de la Medias…fara valoare). Poenaru incepe cu Stahl,…nu cu Miculescu, ceea ce ne pune intrebari, Otele si Keseru , sint cam inutili..in joc,Mateu…nu produce nimic, desi e folosit cu indarjire. Portarii…slabi ( Balauru trebuia…”epurat”, in vara). Poenaru si-ar dori un joc mai ofensiv, insa cu fundasi laterali slabi, in jocul pe jos si lenti, cu Batha,..pericol public cu mingea la picior, linga careul propriu, nu poti face posesie si progresie. Asa ca nu poti ataca, dar ai slabit si eficienta apararii, cam asta a realizat ( pina acum) I Poenaru. Va mai fi un meci, apoi unul cu cineva din B,..acasa, cam putine pentru a lega o echipa. ca o parere si lotul si primul 11 imi pare mai slab ca anul trecut, la inceput. Partile bune imi par Chindris ( imi pare peste Erico si Benga),Postolache, si Negoescu,…cam putine.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button