Superliga

Antal revine în Liga 1 după ce nu a jucat niciun minut în Ungaria!





După ce s-a despărțit de „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, Liviu Antal (33 de ani) a trecut granița, la formația maghiară de ligă secundă Szombathely Haladas. Se întâmpla în luna ianuarie a acestui an, iar câteva săptămâni mai târziu, experimentatul mijlocaș a fost împrumutat în OTP Bank Liga, la Zalaegerszeg. Aici nu a jucat niciun minut, iar de câteva zile s-a despărțit și de Haladas, cu care mai avea contract până în 2023.

CS Mioveni a intrat rapid pe fir și și-a asigurat serviciile lui Antal. În planurile lui Alexandru Pelici, fostul utist îl înlocuiește pe Moussa Sanoh, care a plecat la FC Eindhoven, în liga a doua olandeză. Dar, fotbalistul născut la Șimleu Silvaniei poate evolua la nevoie și în centrul atacului, acolo unde argeșenii nu mai contează pe polonezul Tomczyk, plecat la Poli Iași.

Sosit în iarna lui 2020 de la Zalgiris (Lituania) la UTA, Antal își pusese amprena și pe parcursul pozitiv din primăvara lui 2021, încheiat cu clasarea arădenilor pe locul 8. Fotbalistul de bandă a semnat două dintre cele mai rapide goluri din ediția precedentă a Ligii 1, la Clinceni și Mediaș, iar cu Gazul a înscris și în play-out pentru salvarea matematică a echipei sale cu o etapă înainte de finele stagiunii. Fostul „optar” al arădenilor mai oferise și un assist în stagiunea precedentă, în deplasarea câștigătoare, de la Voluntari adică patru reușite personale ce au adus 12 puncte în contul „Bătrânei Doamne”. În prima parte sezonului 2021-2022, în cele 533 de minute bifate, Antal a marcat două goluri de 4 puncte, cu CS U Craiova și Rapid, dar a oferit și pasa decisivă din care Miculescu a adus victoria arădenilor la Mediaș.

De-a lungul carierei, Liviu Antal a evoluat pentru cluburile Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, FC Vaslui, Genclerbirligi (Turcia), Beitar Jerusalim, Hapoel Tel Aviv (ambele din Israel), Pandurii Tg. Jiu, CFR Cluj, Zalgiris (Lituania) și UTA Arad.

2 comentarii

  1. Domnule Lucian
    Din SPORTARAD știu mai multe despre jucătorii plecați de la UTA decât despre cei veniți . Cei plecați nu mă prea înteresează.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button