Stranieri aradeni

Arădeanul Hlistei mărește colonia de foști utiști de la Universitatea Cluj





Colonia de foști utiști de la Universitatea Cluj se mărește. Cătălin Hlistei (27 de ani) a semnat astăzi cu „șepcile roșii” în cantonamentul din Austria, devenind al patrulea fotbalist care a îmbrăcat tricoul Bătrânei Doamne aflat sub comanda lui Erik Lincar, după Dragoș Tescan, Florin Ilie și Rolandas Baravykas. Ironic este că Hlistei e singurul fotbalist dintre cei patru născut și crescut la Arad, care nu a jucat cu UTA în Liga 1.

Cătălin Hlistei și-a început cariera la Atletico, după care a trecut la UTA, făcând parte din echipa ce a demarat actualul proiect al echipei fanion a Aradului in 2013, din fotbalul județean. A promovat cu „roș-albii” până în Liga a 2-a, ratând barajul de promovare în Liga 1 în 2016.

În acea vară a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu și atunci a avut primul contact cu Liga 1. A strâns 24 de apariții în sezonul 2016-2017 pentru Pandurii, a marcat un gol și a oferit două pase decisive. În octombrie 2017, mijlocașul s-a întors la UTA, sezon în care  a adunat  25 de apariții, 8 goluri și 7 assisturi.

În iulie 2018 s-a alăturat formației Sportul Snagov sub conducerea lui László Balint, formație pentru care însumează 22 de apariții și 7 goluri în 1947 de minute jucate. În sezonul ianuarie 2019 a trecut la Rapid București pentru care a evoluat următoarele trei sezoane. A jucat pentru echipa giuleșteană jumătate de sezon în Liga 3, două sezoane în Liga 2 și ultimul sezon în Liga 1.

În cele 85 de meciuri pe care le-a disputat pentru Rapid, Hlistei a reușit să înscrie 32 de goluri, fiind golgheterul echipei în Liga 2 în sezonul promovării. De asemenea, în 2020 a primit titlul de cel mai bun jucător al formației bucureștene. În ultimul sezon, Hlistei a jucat în 16 meciuri de Liga 1, marcând un gol împotriva celor de la CS Mioveni.

A lipsit mult de  pe gazon și din cauza unei operații suferite la genunchi, dar acum și-a revenit și a acceptat oferta nou promovatei de pe Someș.

7 comentarii

    1. La care se mai adaugă chirii, cheltuieli mult mai mari. Randamentul 0. Sau de la arădeni nu se pot lua comisioanele de care se tot bârfește. Ceva trebuie să se schimbe, ceva nu se leagă. Hai UTA!

      0
      0
    1. sub miculescu?ce a reusit miculescu?otele e tehnic dar oare e eficient?sa luam practic cifrele alea spun tot miculescu inca e speranta nu a demonstrat nimic si cred ca a si regresat o cam ia in jos in loc sa creasca

      0
      0
    2. Sub Miculescu? Hai să din serioși! E că și cum ai compara cireșe cu corcodușe! Mai are mult de muncit până să ajungă că Hlistei! Golgheterul rapidului, și declarat cel mai bun jucător al echipei în 2020! Miculescu ce a realizat până acum?

      0
      0
  1. Cind nu poti il aduce pe vreunul…spui ca ….e mai slab decit altii. Nu ii poti compara pe D Miculescu cu C Hlistei, joaca pe parti diferite, au varste diferite, unul e la UTA, celalalt…era odata…la UTA,….etc. Pina, una -alta, Miculescu parca era golgheterul echipei in prima liga. Si Hlistei ramane un jucator bun, cum este aradean…se putea incerca sa fi adus. Dar, la UTA, transferurile se fac dupa principii necunoscute si,..des, greu de inteles ( vezi Jebbari, Wagner, Ongaro, Dangubici, Dima, Mar, Negoescu, Baraviskas, Antal, care nu a reusit sa joace un meci intreg,,etc…etc..sint multe exemplele),. Spre exemplu, UTA l-a aruncat pe Costin ( transferat, cind juca …la UTA, …la Resita, apoi acesta a ajuns in prima liga cu ASTRA , apoi cu Voluntari. Nu-i clar ca cineva nu i-a inteles potentialul lui ? Poate sa spuna cineva ca Purece ar fi mai slab…decit Matei ?. Nu mai vorbesc de portarul Moldovan…expulzat de Balint ( de atitia altii, deveniti…titulari , pe unde au plecat). Asa au ajuns la UTA albanezi, care au putere si dorinta, dar nu si tehnica si realizari, una e sa vrei, si alta e sa iei 15-20 de galbene, plus rosii ,si sa nu dai …macar un gol- fie si din greseala-, intr-un campionat. Ca o parere UTA avea nevoie de un portar, pe mine Iacob si Balauru nu m-au incantat teribil, au luat multe goluri parabile. Nici Keseru nu prea cred ca va aduce goluri…la UTA . Dar eu, nu prea ma pricep, cunosc…doar un fotbal invechit, am idei preconcepute, nu-s amic cu conducatorii, etc,.. iar daca spun ca…: ” vreau o UTA cu un nivel mai bun”…vorbesc ( doar prostii),.. din …amintiri. Azi la noi, e la moda,…pe fata sa spui : ” Pentru noi doar UTA conteaza”, iar in spate…sa le cinti in struna… Actualilor conducatori, sau sa fii fericit ca au trecut 2 ani, de prima liga, cu UTA intre ultimile 6-7 echipe. Dar, eu postez…pentru ca…chiar imi pasa de UTA, dar…in felul meu ( ” iubindu-mi copilul, dar sarutandu-l…doar cind doarme”), ca altfel o ia…razna.

    0
    0
  2. Hlistei?Ar fi dat clasa la orice ora din zi sau noapte fata de hahalerele lui Aprostu,Dangubici,Laukzemis,Ongaro…Nu o clasa ci sute,mii….Combinatia Aprostu&Balint,a adus la prapastie…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button