UTA Arad

Novak decide, Poenaru trebuie să facă un „11” cu cinci jucători români la UTA!





Ministerul Sportului a anunţat joi că, începând cu sezonul 2022-2023, impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă. Luată din scurt, decizia dă peste cap multe echipe din sportul românesc, în special cele din Superliga, care și au făcut în mare loturile pentru sezonul 2022 – 2023, ce demarează in weekendul 15-17 iulie.

Decizie luată după consultări cu Federațiile? 

În comunicatul de pe pagina oficială de Facebook a ministerului se menționează următoarele: „Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023″, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

Apoi, ministrul sportului a venit cu o declarație ce a lămurit și mai mult lucrurile, în sensul că referirea se face la ponderea de 40% dintr-o echipă în timpul unui meci. „După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei”, a declarat Eduard Novak pe contul personal de facebook.

Și Poenaru trebuie să-și aleagă atent „11”-le

Raportandu-ne la fotbal, campiona CFR Cluj pare cea mai afectată de acest anunț, la câți jucători străini are în lot și echipă. Dar, inclusiv Ilie Poenaru trebuie să-și refacă cumva planurile, atâta timp cât într-un posibil „11” ideal are doar 4 jucători români și, conform raționamentului, ar avea nevoie de 5. Azi, în condițiile în care toți jucătorii sunt apți, UTA ar trebui să arate astfel: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Abeid – Batha, Cascini – Miculescu, Ubbink, Otele – Keseru, dar de aici ar trebui să dispară un stranier. Variante sunt, Chindris sau Dobrescu pentru defensivă, Isac, Matei, Stahl sau Negoescu pentru linia de mijloc, dar asta doar dacă decizia ministerului chiar va intra în vigoare încă din această vară. Dacă această hotărâre ar fi venit sezonul trecut, Bătrâna Doamnă ar fi avut probleme mari, atâta timp cât au fost meciuri in care a aliniat doar trei jucători români, de obicei pe Iacob, Benga și Miculescu.

Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul ministru Carol Novak

Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului.

21 comentarii

  1. Vorbeste tampenii nenea Novak , nu are cum sa fie aplicata la un sezon care incepe peste doua zile , eventual doar din sezonul urmator asa ca acum este doar un fum fara foc

    0
    0
    1. este vorba despre toate sporturile de echipa, nu doar despre fotbal unde probleme mari de tot ar avea doar CFR, celelalte echipe probabil ca s-ar putea conforma dar intradevar sunt doar 8 zile pana la startul Superligii … impact mare la baschet feminin, handbal si devastator la hochei … vom vedea ce va fi

      0
      0
      1. Sezonul incepe peste 2 zile , sau cel putin eu asa stia ca supercupa deschide sezonul ( daca gresesc mea culpa ). Deci in 2 zile e imposibil sa se reglementeze treaba

        0
        0
  2. La noi in tara orice e posibil, din pacate toate in rau, vai cum ii intereseaza pe ei pt binele loturilor nationale sa fie romani , o vrajeala mare , dar cluburile ce primesc ?doar li se impune logic dupa ce toate echipele de liga 1 au loturile formate , novak de ce nu spune sala noastra batrana victoria cand se repara macar ? Ca asa tantos umbla prin arad el si meszar cand a fost in vizita la arad

    0
    0
  3. Deci : „….minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.,,” Daca la fotbal au 11, + 5 schimbari, sint 16 jucatori, deci in total trebuie sa ai 6-7 romani xcare intra intr-un meci. pentru UTA va fi dificil, ea s-a axat pe jucatori straini !

    0
    0
    1. Problema imi pare discutabila, cita vreme comunitarii au aceleasi drepturi ca si localnicii. Nu cred ca va tine legea asta, mai ales ca e venita cu scurt timp inainte de debut.

      0
      0
  4. Felicitari conducerii , pe langa ca vedem doar postari pe FB despre transferuri , pe langa ca nu putem sa ne vedem lotul prezentat oficial si frumos undeva in arad organizat , cum ii normal la un club ca Uta , acum nu mai putem sa comentam nici pe FB-ul echipei . Nu puteti fugi la nesfarsit de intrebari si de explicatii , tot trebe sa fie conferinte dupa fiecare meci unde o sa vina o avalansa de intrebari , la care o sa trebuiasca sa raspundeti !!! Multumim pentru transparenta !

    0
    0
  5. Politicul care nici nu ajuta, nici nu sta deoparte. Vrea sa supraimpoziteze jocurile de noroc, nu din întâmplare contributori important în sponsorizări. Stofa de ministru rara. Indivizi plimbați de la sport la domenii diametral opuse. La sport te mai adaptezi, dar ce faci în domenii cruciale. Sportul în continuare cenușăreasa societății de consum. Consum de amăgiri și oftat în silentium.

    0
    0
  6. Mie mi se pare că TOCMAI împotriva CFR-ului vrea să se facă asta. Eh, s-au săturat și politrucii de atâta CFR. Poate doar așa va ajunge fcsb sau rapid campioană. Timing-ul la care se vrea implementată legea spune totul: îi dăm planurile peste cap Bursucului…
    ? UTA!

    0
    0
    1. balgradean,burca,manea,bordeanu,hoban,deac,petrila,paun…cfr are jucatori romani de nationala,mai valorosi ca noi,sa nu-i plangem de mila,,,mie chiar mi se pare o idee buna,cum a jost si cea cu juniorul in primul 11,,da o fentam noi,,abia astept sa vad ce val urias de ,,nationalizari,, o sa vina…o sa ne distram…otele va fi cetatean roman fara discutie,iar batha o sa invete imnul..,,,

      0
      0
  7. Un fâss de lege, pică dacă o atacă cineva…suntem in UE, nu in Africa, dar nimic nou, incă un ministru imbecil.

    0
    0
  8. Lege absolut idioată.
    Pe lângă faptul ca vine după ce echipepe cât de cât serioase au lotul deja format, mai și crește prențile autohtonilor, din moment ce știu că depinzi de ei. (Asta în condițiile în care fotbaliatorii români sunt deja mai scumpi (salarial vorbind) decât cei străini de valoare comparabilă.
    Una peste alta, verzele noastre vor fi mai multe pe teren, dar tot verze vor fi. În loc să forțăm cluburile să aibe academii serioase, noi venim cu aberații d-astea.
    E o decizie luată, doar să fie luată, proastă, plus că încalcă și legislația europeană în domeniul muncii.

    0
    0
  9. Cum a fost numit politic Șăful FRF de către săcuristul Dîncu amu trebe f*tut și CFR Cluj că nu mai ajunge la rând FCSB sau Rapid să ia campionatul mai ales că amu având VAR nu mai poate FCSB să dea gol din fault inexistent sau din minge întoarsă de după linia porții cum au furat cu UTA !
    Iar „Dinamu” după ce a fost salvată anul trecut de federație va trece multă apă pă Mureș până va reveni deoarece săcuriștii nu-și bagă milioanele în fotbal deoarece cu echipe alcătuite ďin beizadele vor ajunge în liga a 4-a.

    0
    0
  10. Numai legi imbecile, politrucii nu-s în stare de nimic.
    Ar fi fost altceva dacă Ministerul sportului ar fi sprijinit echipele de Liga1 să‐și facă fiecare academie că vedem amu ce recoltă are Ungaria !
    Dar pt. asta trebuie viziune și bună credință, fără oamenii noștri pă funcții, puși oameni competenți care au demonstrat !

    0
    0
  11. O lege potrivita ,venita cam tarziu dupa parerea mea dar este folositoare pentru tara noastra. Este o masura luata. Ca e buna, ca e rea, timpul va decide. Pentru sezonul acesta insa iese din discutie , echipele finalizand cantonamentele cu actualii jucatori.

    0
    0
  12. Nu contest,dar nu acum,cu cateva zile inainte de start…Adica mi se pare aberant…Este cam cu doua taisuri,avantaj clar FCSB,CSU…Devenim penibili…Nu sunt simpatizant al CFR-ului dar probabil ca este „cu dedicatie” pentru ei…
    E cu doua taisuri,un alibi…Doar cu romani,nu ai nici o sansa in alte competitii externe si asa suntem modesti….Fotbalul,ca fotbalul dar cum va fi la handbal si baschet?
    Iar au nascocit ceva,inainte sa o rumege….Plus ca ne cam afecteaza si pe noi,atat la UTA cat si la ICIM…:-(

    0
    0
  13. Ciudat,peste noapte…Se pun si antrenorii straini sau alti straini din staff tehnic? in cei 40%?Nu de altceva,dar vor reveni niste absolut geniali antrenori romani get beget de genul Chirila,Rednic,Hizo,Grigoras,Stoichita,Scartzu in prim plan,de voie de nevoie…Adica te legitimezi din start cu cetatenie?Sau ce ?Mai FRF,LPF,voi aveti toate tiglele pe casa?Voi sunteti normali la debla?Ce Novak?

    0
    0
  14. Eu ce nu inteleg este de cand 40% din 11 e 5. Pai e 4,4 rotunjit din cate stiu eu ar trebui sa fie 4, daca era peste 4,5 se rotunjea in sus la 5. Cel putin asa e logica mea.

    0
    0
  15. o lege buna
    trebuie cumva fortati si ai nostri cumva
    tin cu UTA dar nu vreau sa o vad campioana cu 99% dintre jucatori adusi din Zanzibar ,Congo sau mai stiu eu de pe unde

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button