Fotbal judetean

Unsprezece localități arădene fără fotbal în sezonul 2021-2022 s-au înscris la Cupa Satelor! Competiția începe duminică și se va termina pe 7 august!




Efectul COVID asupra fotbalului se vede și în numărul echipelor prezente la startul competiției estivale organizată de Asociația Județeană de Fotbal, cu scopul de a provoca noi localități să ia startul în întrecerile pe puncte. De la 56 de participante în 2019, Cupa Satelor a mai strâns pentru ediția (a patra) din acest an 23-24 de formații, Cinteiul încă neconfirmându-și sută la sută prezența.


Îmbucurător ar fi că aproape jumătate dintre combatante reprezintă localități care nu au jucat în cele trei ligi din fotbalul județean, precum: Chier, Șiria, Bârzava, Conop, Șomosches, Seleus (care s-a retras în iarnă din Liga 5-a), Archiș, Craiva, Galșa, Brazii și Cintei (dacă vor juca).

Până una alta, AJF-ul a făcut tabloul etapei zonale, grupând câte patru formații, după cum urmează:

10 iulie, ora 9, Zona Socodor: Vulturii Socodor, Voința Zărand, Șoimii Șimand, Recolta Apateu

10 iulie, ora 17, Zona Nădab: Progresul Nădab, Viitorul Sintea Mică, Viitorul Chier. Se așteaptă răspunsul final al celor din Cintei.

17 Iulie, ora 10, Zona Șiria: Șiriana Șiria, Olimpia Bârzava, FC Conop, Pro Gurba

17 iulie, ora 17, Zona Șicula: Crișul Alb Șicula, Viitorul Șomoșcheș, Extreme Boys Caporal Alexa, Victoria Seleuș

24 iulie, ora 10, Zona Beliu: Dacia Beliu, Șoimii Archiș, Galacticii Craiva, Voința Galșa

24 iulie, ora 17, Zona Gurahonț: Unirea Gurahonț, AS Vârfurile, Progresul Dieci, Victoria Brazii

Andras Mako recunoaștea că s-ar fi așteptat la mai multe înscrieri, targetul său fiind 32. „Am reușit să înscriem doar 23 de echipe, mai așteptăm și Cinteiul ca să fie zona completă la Nădab. Ne-am fi dorit mai multe participante, dar lucurile se mișcă mai greu după cei doi ani de pandemie și trebuie să ne mulțumim cu atât. Vor fi șase zone, urmate de două zone semifinale, la care vor participa câștigătoarele din prima fază, plus cele mai bine două echipe clasate de pe locul doi. Semifinalele vor fi în ultima duminică din iulie, iar finala în prima duminică din august, vom vedea după faza grupelor unde se vor desfășura aceste faze finale ale Cupei Satelor. Avem susținerea primarilor din localitățile ce găzduiesc cele șase zone, se vor organiza corespunzător, cu tot ceea ce este necesar pentru a avea o desfășurare cât mai bună a competiției. AJF va delega arbitri și observatori, ne dorim ca fair-Play-ul și bucuria de a juca fotbal să caracterizeze toate aceste partide din vara lui 2022”, ne-a declarat vicepreședintele AJF Atafd.

Vă reamintim că la Cupa Satelor pot participa jucători legitimați sau nelegitimați cu vârsta minimă de 14 ani împliniți, cu mențiunea că toți componenții lotului vor avea domiciliul în localitatea / comuna pe care o reprezintă. Echipele I localitățile participante la competiție care în sezonul competițional 2022-2023 se vor afilia la A.J.F. Arad și se vor înscrie în campionatul județean de fotbal (Liga a-VI-a) vor beneficia de gratuitate la înscriere și la legitimări (cu excepția jucătorilor care vor fi transferați).

Un comentariu

  1. Că să aveți mai multe echipe faceți lobby mai din timp și programați prima faza în septembrie sau octombrie, nu în iulie când toți copiii sunt in vacanță.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button