UTA Arad

UTA este aproape de a-l transfera pe elvețianul Orhan Ademi, Poenaru mai stă o zi-două și după Postolachi!





Peste exact o săptămână, UTA debutează în ediția 2022-2023 a Superligii și Ilie Poenaru are un singur atacant de meserie în lot. Virgiliu Postolachi s-a pregătit timp de două săptămâni cu arădenii, dar problema cu grila de formare către Lille îi împiedică pe „roș-albi” să-l legitimeze. Internaționalul din Republica Moldova încearcă să-și rezolve pe cont propriu situația, dar, din câte se pare, „cheia” e la precedentul club al lui, Mouscron, din Belgia, care a falimentat în această vară și nu are disponibilitatea să-i ajute pe utiști.

Transferul lui Postolachi, ca și căzut: „Nu avem cu cine să luăm legătura la Mouscron”

Chiar Ilie Poenaru pare resemnat cu privire la vârful care a împărțit vestiarul la PSG cu Mbappe în urmă cu 4 ani. „Ca să înțeleagă toată lumea, pe Postolachi noi l-am vrut, ne-am înțeles din punct de vedere contractual cu el, dar este problema de grilă, sumă ce se duce undeva la 200 și ceva de mii de euro. Ultimul club la care a jucat, Mouscron, a falimentat, doar că în momentul de față avem nevoie de o hârtie de la, pentru că grila lui a mai fost plătită o dată. Și astea sunt chestii de detalii sau de acte, de birouri, ca să spunem așa, chestii administrative care pe mine mă depășesc mult. Cu toate că cei din club de la noi mă țin la curent cu toate aceste aspecte. Din câte mi s-a spus, practic, nu avem cu cine să luăm legătura, pentru că ei sunt în vacanță. Agentul lui Postolachi încearcă să rezolve cât mai repede această problemă. Nu știu cât pot să îl mai aștept, poate una-două zile, maximum. Mai mult nu pot să stau”, a spus antrenorul utist despre atatacntul de 22 de ani, care a debutat la UTA cu o „dublă” și un „assist” în amicalul cu bulgarii de la Maritsa Plovdiv, din Slovenia.

Poenaru: „Un atacant din Germania a acceptat oferta noastră, mergem să îi facem și să-i trimitem contractul”

Totuși, la finalul meciului amical cu Ripensia, Ilie Poenaru a recunoscut că UTA a bătut palma cu un alt atacant, care sosește din Liga a 3-a germană. „O mutare o s-o facem acum, în timpul meciului…dacă tot suntem la momentul adevărului. Nu vă dezvălui numele, dar deja ni s-a acceptat oferta, un atacant din Germania a acceptat oferta pe care noi i-am făcut-o zilele trecute. A fost și în Bundesliga, acum mergem să îi facem și să-i trimitem contractul, să îl analizeze avocații sau agenții lui”, au fost cuvintele antrenorului utist care a dat și alte indicii privind vârsta și înălțimea fotbalistului.

Din informațiile noastre, atacantul în cauză este elvețianul cu origini macedoniene, Orhan Ademi (30 de ani), care ultima oară a evoluat pentru MSV Duisburg. „Vârful” de 1,89 metri a bifat și 25 de meciuri în Bundesliga 1, în sezonul 2013-2014, în tricoul celor de la Eintracht Braunschweig, marcând și un gol. În rest, are în palmares echipe din primele două ligi din Austria (Rheindorf Altach și SV Ried) și primele trei ligi din Germania (Eintracht Braunschweig, VfR Aalen, Wurzburger Kickers și MSV Duisburg). În ultimele cinci sezoane a jucat doar în Bundesliga 3 și a marcat 39 de goluri în 141 de partide. Ademi e cotat la 275 de mii de euro pe transfermarkt.

Markovic rămâne sub observație: „Să-l mai văd în anumite situații!”

Dar, dacă mutarea lui Postolachi cade, UTA se află în tratative avansate pentru un alt atacant străin tânăr. În „cărți” s-ar mai afla și Luka Markovic, atacantul sârb de 22 de ani crescut de Steaua Roșie Belgrad, care a evoluat și în Italia, la echipele de tineret ale lui Juventus și Torino, dar și Crotone. În testul cu Ripensia, acesta s-a remarcat cu o ratare mare cu 8 minute înainte de finalul disputei. „Am văzut câteva lucruri bune la el atât la amicalul de azi, dar și la antrenamentul de ieri, vom vedea ce decizie vom lua. Sincer, mi-aș dori să mai rămână cu noi câteva zile ca să pot să-l mai văd în anumite situații, în antrenamente”, a spus Ilie Poenaru despre atacantul de la sud de Dunăre.

5 comentarii

  1. Peste o săptămână începe campionatul și noi încă căutăm și așteptăm jucători…
    Nu pledez pentru a se lucra cu un singur impresar, dar dacă e să fim sinceri trebuie să recunoaștem că în perioada Apostu lotul era format mai din timp.

    0
    0
    1. Daaaaaa din toate rebuturile . Ma lasi cu aprostu tau. Ala manca banii clubului si calitate ioc . Azi de exemplu eu am fost foarte incantat de mijlocasul central de la Ripi cel care a dat golul si la care sa renuntat cu mare lejeritate. Este peste ce avem noi . In fine .

      0
      0
    2. PAMFLET!!!Ai dreptate,lot format din timp au fost ciudatii astia… @Nica…Wagner,Laukzemis,Baravykas,Dangubici,Ongaro,Dima si altii…Nici la o eventuala echipa a 2-a a UTA-ei nu ar fi avut loc..ca doar i-a recomandat Aprostu si i-a adus pe barba lui…Nu este fraier cel care ofera ci acel antrenor(Balint,in combinatie cu Aprostu) care ii accepta cu bunatatea si intelegerea conducerii…Pai Apostu este sef de sef la Corvinul,oare din ce cauza nu-i directioneaza acolo????Daca tot are planuri mari?Din cauza?De valoare?Mie sa nu imi povestiti de salarii…Pai acestora,nu le-as fi dat mai mult de salariul mimim pe economie,cu eventuale bonuri de masa…Sa fim seriosi..:-)

      0
      0
  2. Să nu renunțat la Apostolache este tânăr și este un adevărat atacant,nu veniți cu povesti de adormit copii că nu există persoane cu cine să iei legătura. Trebuie să dai banii pe el atât nu există să de-a cineva gratis ceva. Pardon UTA face cadouri și a renunțat la jucători buni.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button