UTA Arad

Oamenii de afaceri arădeni interesați să preia UTA trimit un mesaj clar actualei conduceri a clubului: ”Ne-ați chemat să ne vindeți UTA, vă acceptăm oferta!”





În timp ce suporterii arădeni au anunțat că vor protesta în stradă chiar în ziua meciului cu Petrolul (25 iulie) împotriva actualei conduceri a UTA-ei, care, în opinia lor, ține captivă echipa lor favorită, oamenii de afaceri arădeni interesați de cumpărarea clubului fac apel la urgentarea negocierilor. Plecând de la ultimele declarații publice ale lui Alexandru Meszar, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental susțin că ei sunt dispuși să plătească oricât doar să li se spună odată cunatumul datoriilor invocate de conducătorul „Bătrânei Doamne” în condiția de cedare a clubului. ”Este momentul să dăm dovadă de transparență și dacă negocierile normale și discrete sunt fără rezultate, propunem să le purtăm simplu și public, cu toate cărțile pe masă, în fața tuturor suporterilor” – e concluzia comunicatului emis mai jos de cei patru invesitori, care mai consideră că ”tragerile de timp alimentează o stare de tensiune și nesiguranță care afectează inclusiv munca echipei și a staff-ului tehnic, lucru nedrept, deoarece acești profesioniști merită să muncească în condiții normale”.

Vă redăm mai jos întreg comunicatul emis astăzi de oamenii de afaceri arădeni care și-au arătat disponibilitatea să o preia pe UTA încă din luna februarie a acestui an:

”Ne-ați chemat să ne vindeți UTA, vă acceptăm oferta!

Ca urmare a ieșirilor repetate în spațiul public, prin comunicate și apariții TV, ale domnului Meszar Alexandru, ne vedem nevoiți sa venim cu câteva precizări așteptate de toți suporterii UTA-ei

  1. Prima afirmație neadevărată, deși frumos ambalată, este aceea că UTA ar urma să fie cedată gratis. De la început trebuie să clarificăm faptul că această “cedare” prin natura lucrurilor nici nu se putea realiza altfel, ținând cont că vorbim despre o asociație, deci despre o organizație non-profit. Totuși, “cedarea” Clubului vine la pachet cu preluarea unor datorii ale Clubului și care în bună măsură sunt tocmai către cei care chipurile îl “cedează” gratis, prin urmare aportul financiar al noilor asociați va fi semnificativ și nu se va limita la acoperirea unor datorii ci va presupune și finanțarea în continuare a Clubului la un nivel superior celui actual. Pentru o corectă informare arătăm că Meszar Alexandru, alături de Voinea Florian și Lucaci Alexandra au vrut să vândă UTA și am fost chemați să o cumpărăm, indiferent cât de surprinzător este ca trei persoane fizice să scoată la vânzare cel mai viu simbol al Aradului. Și ca să fim total corecți din punct de vedere cronologic, domnul Meszar ne-a căutat prima dată, să ne ceară bani împrumut într-o situație disperată pentru club. Pentru că am răspuns prompt și dezinteresat apelului, a dorit să extindă discuțiile spre a ne vinde UTA. În acest context, nu înțelegem de ce Meszar Alexandru spune că nu vrea să vândă UTA, dacă totuși caută cumpărători –  trei asociați ai AFC UTA Arad au semnat contractul de asistență juridică și au mandatat Casa de Avocatură ”Lanevschi & Lanevschi” să poarte negocieri cu toți posibilii investitori la ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UTA ARAD.” Noi nu suntem posibili, suntem cerți, prezenți și interesați. 
  1. Întreaga noastră comunicare publică pe marginea acestui demers a fost elegantă și profesionistă, fără atacuri la persoană sau diverse insinuări. De aceea, am fost total surprinși când pe data de 15 iunie, fără vreun motiv explicit, Meszar Alexandru ca persoană fizică, pe site-ul oficial al clubului, a anunțat refuzul de a mai negocia cu noi, invocând faptul ca s-ar crea ambiții, orgolii și bisericuțe, afirmații care i-au lăsat pe suporteri cu semne de întrebare și i-au transformat în contestatari ai actualei conduceri. 

Nu avem nici un fel de aport la această stare de fapt, inclusiv domnul Meszar afirmând despre noi că „sunt foarte inimoși, serioși, iubesc fenomenul fotbal, iubesc UTA”. Dacă e să caute un vinovat pentru conflictul regretabil cu supoteriii, domnul Meszar Alexandru ar trebui să se uite în curtea proprie sau chiar în oglindă. Când te ascunzi de suporteri, când nu oferi informații, când blochezi comunicarea, când persiflezi oameni care susțin afectiv și financiar acest club de zeci de ani, nu poți culege decât asemenea roade. Această manieră de raportare la suporteri face și ea parte din managementul defectuos, cu care domnul Meszar Alexandru vedem că se laudă. Este trist să constantăm că, iată, acest management produce nu doar datorii ci și conflcite cu principalii beneficiari ai activității clubului. 

  1. La ultima apariție publică a domnului Meszar, în interviul difuzat de DigiSport, acesta a afirmat clar și concret că toată conducerea și toți asociații sunt de acord să lase locul oricui, dar cu anumite condiții. Niciunul dintre noi nu solicită absolut niciun ban, (…) Dar avem o singură condiție: investitorii, sau oamenii de afaceri, oricine vine trebuie să plătească toate datoriile clubului la momentul existent semnării documentelor”. Pentru că noi iubim cu adevărat UTA și o privim mai presus de o afacere care este scoasă la mezat pe tarabă, suntem dispuși să acceptăm această ofertă și îi cerem public domnului Meszar să spună la fel de public la ce sumă totală se ridică aceste datorii, pentru ca noi să le plătim! Domnul Meszar Alexandru ne acuză că dorim doar să schimbăm managementul și nu să investim. Putem foarte ușor demonta neadevărul acestei afirmații. Vrem și putem să investim, este momentul ca și domnul Meszar Alexandru să demonstreze că vrea și poate să cedeze clubul. 

Întreaga opinie publică din Arad este sătulă de acest joc al tergiversărilor și amânărilor. Mai mult decât atât, toate aceste trageri de timp alimentează o stare de tensiune și nesiguranță care afectează inclusiv munca echipei și a staff-ului tehnic, lucru nedrept, deoarece acești profesioniști merită să muncească în condiții normale. Este momentul să dăm dovadă de transparență și dacă negocierile normale și discrete sunt fără rezultate, propunem să le purtăm simplu și public, cu toate cărțile pe masă, în fața tuturor suporterilor.  Iar avocații invocați de Meszar Alexandru să își facă partea lor, să dea forma juridică acestei înțelegeri publice”. 

Arad, 15.07.2022                                                                                                     

Simion Apreutese

Cătălin Juncan

Rudi Vizental

Marius Grada

21 comentarii

  1. Luat din context, din cele declarate de Clau „…ce am văzut aici e ceva ce îmi dă speranță că pe viitor se poate crea ceva extrem de ambițios. Am văzut oameni dispuși să facă eforturi, am văzut oameni care vin cu inima, oameni care își doresc foarte mult să ajungă sus și asta m-a atras. Am văzut un public care, la fel, e dornic de performanță…”adică locurile fruntașe ale Superligii!
    Performanță care poate fi produsă de venirea investitorilor (care plătesc auditul) și astfel se vor stopa datoriile clubului UTA și se va creea profit prin buna gestionare a sumelor mult mai mari de bani.
    Încăpățânarea domnului Meszar va aduce UTA-ei datorii mai mari, în tot acest timp ne vom chinui între locurile 8-12 și treptat ne va arunca iarăși în ligile inferioare de unde tot el ne-a adus.
    De ce nu ar dori să rămână la conducerea UTA-ei și în același timp să beneficieze de ajutorul investitorilor?
    Ar periclita succesul viitoarei campanii electorale?
    Vrem performanță, nu mediocritate!
    Forza UTA!

    0
    0
  2. Nu pleacă Meszar și sleahta, mie mi-e clar, indiferent de oferta făcută, omul știe că il are in spate pe botoxat, cionca, PNL-ul, deci ii liber la furat. Singura variantă prin care scăpăm de căpușele astea este să fie luati pe sus de organele statului, dar cam greu și cu asta cât timp politicul are tentacule și in justiție, vezi cum a scăpat botoxatul de pușcărie…pe lângă asta incă mai au susținere și in unele grupuri de suporteri, oameni care votează PNL de 30 ani cu toate că Aradul a fost transformat intr-un sat, in comparatie cu vecinii noștri. ” Fură, maică, dar și fac ceva.”.

    0
    0
  3. Daca pana acum aveam unele mici dubii referitor la investitori,acest comunicat m a cam convins.Oamenii vor sa faca treaba.Acum mingea e in terenul conducerii.Sunt tare curios ce replica poate sa mai dea Meszar acum

    0
    0
  4. „Nu am primit până la această oră o ofertă scrisă sau verbală din partea Rapidului pentru David Miculescu. El este de vânzare, ca orice jucător din lume. Suma vehiculată, de un milion de euro, nu poate fi acceptată de clubul nostru, pentru că jucătorul este deținut în coproprietate de UTA și un club din Timișoara. Astfel, prețul lui David rămâne 1,7 milioane de euro”, a declarat Attila Brosovszki, pentru Digi Sport.

    0
    0
  5. pace voua,incet ,incet apar lucruri noi,giruta nu inteleg comportamentul tau ,azi asa ,maine invers,ai momente bune si momente de neinteles,cel putin fata de mine ar trebui sa iti ceri scz,am ajuns acasa pt uta ,si acum am timp sa spun cu ce mai jignit,am spus ca imi voi muta locul de la tribuna 2 din cauza unui om pt ca striga anti jucatori tot timpul,si am spus ca este ungur,la care tu ai jignit toata familia mea ,tata,mama,mai multe, nici nu mai tin minte,normal ca acum voi sta in alt loc ,ai abonamente multe ,clar ai bani,eu am unul singur la tribuna 2,care are valoare cit 7 scaune la vipuri,aviz acestui pensionar uta 68 din tm care are abonament vip din cauza ca nu vrea sa auda injuraturi dar ma face pe mine un nimeni,un comunist asta esti timisorene ,si giruta drum bun spre pitesti ,poate vreodata te voi cunoaste la o bere,forza uta oriunde,oricand

    0
    0
  6. Dl Vanter sunt pensionarul de care văd că n-ai loc ,daca vrei sa sti eu sunt nascut la Sagu sunt la Timișoara de la 14 ani .Pentru cultură ta generala am crescut cu Seep fost jucător la UTA ,si sunt si var deal doilea cu frați NAGHI foști jucători la UTA .Multă sănătate

    0
    0
    1. Bravo ți-e, tu mai jignit mai demult, știi bine, am venit în țară pt uta, începe campionatul, eu îmi fac programul, banii mai exact, după cum joacă uta, și nu invers, pt mine uta înseamnă foarte mult, la mine este băiatul, utarad, și restul lumii, când spun că scaunul meu de la tribuna 2 face cât 7 vip știu ce spun, și nu accept să spui că sunt un nimeni,forza uta oriunde, oricând

      0
      0
  7. Meszare !!! Pleacă de la UTA ?
    Sa vină investitorii la UTA
    Vreau să avem echipa puternica sa câștigăm campionatul, cupa româniei, să mergem în cupele europene
    Meszare, pleacă din club!!!

    0
    0
    1. Să rămână meszar, nici o problemă, dar să termine tranzacția odată, să fim puternici, nu vreau să mai prind vremuri ca după acel 6-0 cu Bistrița, am retrogradat, am stat în tribună după meci mult timp cu lacrimi în ochi, vreau mai mult meszare, forza uta oriunde, oricând

      0
      0
  8. Daca oamenii au spus ca, sunt foarte seriosi si sunt dispusi sa preia UTA. chiar si in colaborare cu MESZAR pt. ca, UTA. sa fie mai puternica dar se vede ca, Meszar taraganeaza in mod voit aceasta negociere !!! Sper sa se rezolve cat mai repede posibil. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  9. Remember : UTA 1972-74 : Vidac (Iorgulescu), Biro, Kukla, Poszony, Popovici,Schepp, Domide ,Broszowsky, Axente, Kun II Attila, Sima.Pe banca, Purima,Trandafilon, Leac, Tisza, Kapess, Uilecan, etc.Apoi, mai tarziu Batea, Gaspar, Giurgiu,Hirmler, Bodi,Csordas,Tarban,etc.

    0
    0
  10. UTA nu e de vânzare, de ce nu vreți să înțelegeți? nimeni nu il poate obliga pe Meszar să cedeze clubul dacă nu vrea! mai terminati cu circoteca asta! nu puneti interesele personale inaintea sustinerii echipei! asta dacă sunteti cu adevărat suporteri!

    0
    0
  11. Cadrul legislativ va decide tranzactia dintre UTA-AFC-ONG si investitorii , potentialiai SA.Nu este momentul in speta actuala in prezent.Simplu ,pentru anul viitor competitional dupa efectuarea demersurilor legale.Deocamdata doar sponsorizari si finantari ,publicitate,conform legislatiei in vigoare !

    0
    0
  12. Deci fanii, galeria sa o lase mai moale, ca nu este chiar asa de simplu sa transferi UTA de la AFC(ONG) la un SA.Pe langa audituri, negocieri intre firmele de avocati, discutii intre actualii si viitorii conducatori vor dura cel putin un an.Asa ca Haide UTA, Pentru noi doar UTA conteaza, sa facem 15 puncte in primele 7-8 meciuri si va fi bine.Sa batem tot acasa si sa mai ducem si niste puncte din deplasare si va fi OK

    0
    0
  13. Aceasta graba de a cumpara in orice conditii coroborat cu controalele de la Apostu devin din ce in ce mai suspecte. Cine si ce interese are?

    0
    0
  14. Interese mari ,presiune foarte mare,dubios de mare !
    Deja sunt prea dubioși acești oameni dar cel mai dubios este Apreutese!

    0
    0
  15. Acest comunicat imi intareste dubiile fata de investitori, sper sa ma insel, insa nu-mi miroase a bine.
    Se pledeaza pentru eleganta, insa observ tot mai multe “rufe murdare scoase pe taraba”, afirmatii insailate in text care pun presiune, denigreaza cealalta parte si fac populism.
    Chestia cu creditarile de la persoane fizice catre club, chestia cu bilantul care e facut ca sa ajute clubul sa primeasca licenta (ca apoi sa apara alte datorii/cheltuieli in balantele care urmeaza bilantului), astea toate sunt prezentate de catre investitori in mod populist cu sugerarea ca sunt ilegalitati si hotii, chiar daca ei stiu ca nu e neaparat asa, fiindca si ei lucreaza in business si stiu ca se face in acest fel si sunt convins ca si ei au facut.
    Ceea ce e urat: au ajuns investitorii sa nege dreptul lui Meszar de a negocia pentru UTA ! cica “trei persoane fizice să scoată la vânzare cel mai viu simbol al Aradului” Intreb: atunci de ce au intrat in negocieri cu el, daca acum ii contesta dreptul ?
    Intreb SCU: ati cerut sa se redeschida negocierile, ati declarat ca nu mai conteaza ce s-a intamplat, doar sa se redeschida negocierile si sa fie duse pana la capat…s-a intamplat asta, acum cade totul pe avocati sa-si faca treaba…atunci de ce iesiti in strada si nu lasati avocatii sa-si termine treaba ?
    O ultima observatie: domnul Apreutese ne explica cum a fost Meszar la el sa ceara disperat un imprumut pentru UTA…alright, merci pentru informatie domnule Apreutese, ati facut-o intr-un mod elegant, insa in aceeasi ordine de idei, ne-ati putea spune cum ati fugit la Steaua ? de unde sa stim ca nu o veti mai face inca o data ?
    Ma rog, totul are un iz de scandal, a fost rebeliune ca sa fie dat afara antrenorul, acum se face revolutie ca sa fie dat afara conducatorul…asa va fi viata la UTA de acum incolo ?
    Sper sa ma insel, insa nu miroase bine.

    0
    0
    1. Chiar te inseli amarnic!Deschideti odata ochii,clubul asta nu mai are multe zile cu aceste capuse!Poate o intrebi pe destinsa secretara de unde are ea 100k sa crediteze clubul,ori pe inexistentul presedinte care spune ca si-a luat apartament pe rate dar el crediteaza clubul cu 170k!Treziti-va oameni odata la realitate pana nu pierdem si ce mai avem.Si inca una pe parte sportiva ,cum se poate ca UTA sa nu aiba obiectiv,se platesc salarii bune spre foarte bune dar nu exista obiectiv ,absolut halucinant!

      0
      0
      1. Si eu mi-am creditat propria firma tot asa, cand aveam nevoie de cash si n-am mai avut timp sa stept plati de la clienti.
        Si Becali si-a creditat propriul club FCSB prin diferiti veri de-ai sai.
        Asa faci cand introduci niste bani in societate, pe care i-ai primit imprumut de la persoane fizice (de exemplu, de la domnul Apreutese cand a primit Meszar, caci nu se pot inregistra oficial imprumuturi intre firme).
        Astea nu sunt semne clare de ilegalitati si hotii, mi-e teama ca sunteti manipulate intr-un mod ordinar.

        0
        0
  16. Doamne ferește,cata disperare. Începeti sa deveniti amuzanti… Sunt curios sa aflu dedesubturile afisarii disperării asteia de a prelua uta. Aștept…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button