UTA Arad

Bîlcea nu crede că Bibarț ar trebui să-i ia mai mulți bani UTA-ei pentru închirierea stadionului „Francisc Neuman”





Nu mai departe de acum două săptămâni,  deputatul Sergiu Bîlcea sesiza faptul că primarul Călin Bibarț nu mai dorea să aloce fonduri pentru a doua sesiune de proiecte a programului ”Promovarea sportului de performanță”. Presiunea mediatică l-a făcut pe primarul Aradului să dea înapoi și să pună, totuși, la bătaie 3 milioane de lei pentru sesiunea din toamnă organizată de CMCA.

Vineri, însă, primăria a scos la transparență un proiect de hotărâre privind majorarea tarifelor la stadion. Adică UTA va trebui să plătească mai mulți bani la fiecare meci de pe teren propriu, iar majorarea nu e deloc simbolică, ci practic suma se dublează. Astăzi, gruparea fanion a Aradul plătește închirierea stadionului „Francisc Neuman” 13.500 pe meci și, dacă proiectul trece la vot în CLM, va avea de achitat nu mai puțin de 28.000, adică 5600 de mii de euro. Ar fi o lovitură importantă pentru „roș-albi”, însă de suferit vor avea și arădenii care doresc să beneficieze de serviciile ștrandului Neptun sau a bazinului de polo. De exemplu, prețul biletului de intrare întreg la ștrand ar urma să crească de la 22 la 35 de lei , iar prețul de intrare întreg (seara) la bazinul din Subcetate de la 20 la 30 de lei.

Sergiu Bîlcea a reacționat din nou și precizează că o majorare cu rata inflației poate fi justificată, nu și majorările propuse de administrația locală. ”Nu văd motive solide pentru dublarea tarifului pentru utilizarea stadionului. De asemenea, creșterea prețului biletelor la ștrand este foarte mare, în condițiile în care administrația nu a reușit să realizeze față de anul trecut investiții care să îmbunătățească serviciile. Nu aș vrea să determinăm oamenii să meargă spre alte localități, din Ungaria. De asemenea, creșterea cu aproximativ 50% a tarifelor la bazinul de polo este exagerată. Cer consilierilor să analizeze foarte bine aceste proiecte de hotărâre, să analizeze corect rațiunile pentru care sunt impuse noile tarife și să se gândească la încurajarea sportului și la oportunitățile de a petrece timp liber de calitate în aer liber”, a fost mesajul lui Bîlcea pe Facebook.

356 de mii de lei pentru reparații la stadion și reabilitarea gazonului

Și tot legat de stadion, Primăria Municipiului Arad a anunțat că, prin Recons S.A., a definitivat procedura de achiziție publică pentru Serviciile de proiectare tehnică- faza DALI (adică documentația de avizare a lucrărilor). Este vorba despre 5 loturi, cu o valoare totală estimată de 353.983 lei. În cadrul proiectului se vor realiza următoarele servicii: refacerea şi reabilitarea gazonului de pe Stadionul „Francisc Neuman”, reconfigurarea sistemului de canalizare, instalarea sonorizării, asigurarea ventilaţiei în zona de vitralii la Tribuna A şi montare panou control şi caruri TV. „Suntem în prima etapă a acestei achiziții publice, astăzi s-au semnat contractele de prestări servicii pentru loturile 1,2 şi 4. Urmează să intrăm în etapa a doua, cea de execuție a lucrărilor.  Sperăm ca în a doua parte a anului viitor meciurile şi evenimentele de pe Stadionul Francisc Neuman să se desfăşoare în condiții mult îmbunătăţite”, e declarația Bibarț, primarul municipiului Arad.









10 comentarii

    1. aradul nu-i construit si gandit sa fie condus de tot felul de parveniti. e planificat de austrieci si construit pe industrii serioase. astia mai de pe sate care au venit habar nu au cu ce se mananca si il strica. il transforma, practic, intr-un sat cu tramvai, o mosie. si cum se face cate un lucru vin toti si pozeaza sau se dau cu curu de pamant

      0
      0
  1. D-le Balcea, in afara de vorbe, demagogie pura, mai stim ceva? Adica ceva palpabil, fizic pt Arad vei face?
    Poze si filmari pe cel mai putin modern stadion nou din tara pot si eu face….

    0
    0
    1. Mă mir că nu a șters comentariul tău. Sportarad a început campania pt sernul, observați titlul, Bibarț ia bani mai mulți, nu instituția primărie, de parcă pădurarul ar bagă la el în jeb banii!

      0
      0
      1. Absolut gresit…@sportarad este singura aparitie corecta,neaservita…Daca asta inseamna stergere comentarii,atunci nu ai nimerit tocmai bine.Imi asum ceea ce scriu mereu si stiu multe,unele nu le pot expune din varii motive…Sunt alte slugi,manjiti, care danseaza pe cum canta NextGen,dar nu @sportarad!Sunt acei ipocriti gazetari,care stau la miloaga,la protocol,primesc acreditari,serpi de interviuri,apoi dau la temelie…Daca eu nu mi-am luat cartonase si stergeri de comentarii,atunci nimeni in lume….
        Unii gazetari au ales altceva…Acolo unde au mancat bine,sunt acum dihori…De unde picura mai mult…
        Uneori imi intorc privirile spre masa presei…Vad niste Neica-Nimeni,anonimi sau altii care stiu exact ce au de scris,neutri ca idei,pareri…Aici se face diferenta intre subiectiv/obiectiv sau aservit..Principalul Gica-Contra,aservit,cameleon,pe cum bate vantul este un fonfanit…

        0
        0
  2. Inchiderea stadionului de jur imprejur cu ceva prelate pe care poţi pune si reclame inscriptionate pe prelate, să nu mai tragă curentul vântul, acolo sus la tribune este jale!!! Anveloparea cumva, a stadionului!!! Incalzirea gazonului si sonorozizare şi atunci poate fi marite taxele!

    0
    0
  3. In urma cu o săptămâna îl certa ca nu face a doua sesiune de finanțare pentru sport, acum îl cearta ca mărește chiria la stadion, părerea mea e ca vorbește pentru Meszar in interes personal!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button