UTA Arad

Șteau – înlocuitorul natural al lui Miculescu, cu toate că: „E un alt tip de fotbalist, care cere mai mult mingea în profunzime”





FCSB a plătit clauza de 1,7 milioane de euro, iar David Miculescu a devenit istorie pentru UTA. Fostul „decar” al arădenilor a și debutat în Conference League, iar vicecampioana României s-a impus cu 1-0 în Slovacia, cu Dunajska Streda.

În fața televizorului s-a aflat și Ilie Poenaru, care i-a ținut pumnii singurului marcator stagional al echipei pe care o antrenează. „L-am urmărit pe Miculescu, m-am bucurat în primul rând că a jucat. S-au văzut ceva emoții, erau și normale. Până la urmă, este un copil și nu trebuie pusă presiune pe el. Nu trebuie să ai așteptări foarte mari de la el în primele meciuri, pentru că și la el e o chestie de integrare. A ajuns la un alt nivel, este o altă presiune acolo, un alt ritm de joc, mai ales că a și jucat în Conference League. Per total, mie mi-a plăcut ce-am văzut. Chiar vorbeam astăzi cu cei din staff că a avut câteva momente bune, nu a pierdut mingea, a jucat simplu, nu s-a complicat. Adică, pentru început, a făcut, zic eu, un joc bun. De aici el trebuie să crească și să aibă mai multă încredere și să fie mai dezinvolt”, a spus Poenaru despre fostul său jucător.

Înlcuitorul natural al lui Miculescu în „11”-le utist ar trebui să fie Raul Steau, deși: „Este un alt tip de jucător, este un alt profil. Cu David puteai să faci posesie mai multă, mai prelungită, era un jucător care putea să țină de minge, îți câștiga duelurile aeriene, a ajutat și la faze fixe un jucător și era bun în duelurile de unu contra unu din zona laterală. Șteau este un alt profil de jucător, unul de spații, care cere mai mult mingea în profunzime. E ceea ce avem nevoie la multe momente, dar, în același timp, și el și Negoescu sunt jucători puternici, sunt jucători care împing, sunt jucători rapizi. Nu e nicio problemă, acum nu trebuie să plângem că a plecat David. Ce să facem, să ne oprim, să nu mai jucăm fotbal? Din contră, eu cred că este o șansă pentru toți tinerii de la echipă și pentru cei din Academie, pentru că văd că lucrurile merg spre bine pentru ei și ar trebui să profite de acest lucru”.

Dacă pe benzi UTA ar avea destule variante la fotbaliști Under, în centrul liniei mediane e disponibil doar Damian Isac. „Din păcate, Denis Hrezdac urma să se opereze la genunchi. La el este o problemă, sper să nu fie atât de gravă. Noi încercăm să îl ajutăm ca și club și vom vedea ce se va întâmpla cu el”, a mai afirmat Poenaru.









13 comentarii

  1. Problema la înlocuire e și o schimbare de joc. Alți jucători, alte speram calități. Trebuie mers în sfârșit pe Negoescu, Prea a constituit prilej de reflecție. Poenaru nu a împrumutat, dar îl simțim ezitant. Dacă e vorba de răbdare, atunci numai în situație de curaj profesional. Plecarea lui David. Plecase el Petschovschi la CCA, și UTA tot nu a murit.!

    0
    0
  2. “Șteau – înlocuitorul natural al lui Miculescu, cu toate că: „E un alt tip de fotbalist, care cere mai mult mingea în profunzime” și tocmai de aceea jucătorii potriviți pe posturi sunt:
    Balauru-Pătlăgică,Chindriș,Benga,Erion – Isac, Cascini- Wesley Jobello (Marko Vukcevic), Șteau, Negoescu-Postolachi.
    Bla-bla-ul cu structura de bază nu ține, la ce au arătat cu Voluntari!
    Forza UTA!

    0
    0
  3. Cu toata stima si respectul pt staff-ul UTA-ei,personal ,cred ,ca ,,inlocuitorul natural,, asa cum il numiti dvoastra ,ar fi Isac! Sau de ce nu fortat Pop Rares!
    Sunt jucatorii Academiei si daca vrem ca peste 2-3 ani sa mai ,,vindem,, un jucator ,ar trebui sa fie al nostru!
    Isac e matur,serios si asa cum lui Miculescu i s-a schimbat locul in teren,asa ar putea si Isac sa fie ,,redistribuit,,
    Daca nu ,insist, pe Pop Rares!

    0
    0
    1. Sarut-mana doamna Elena Bodri,stima si respect…Recunosc ca nu imi place pizza dvs unsuroasa dar asta nu are nici cea mai mica legatura cu UTA..Va impartasesc total parerile expuse aici.Va sfatuiesc ca sa nu va mai expuneti pe aici,pentru ca va mananca haterii care sunt impotriva UTA-ei..Macar cativa aradeni sa contribuie cu cat contribuiti dvs de atatia ani de zile spre UTA…Cine nu au copii in fotbal sau in orice sport,nu au cum sa stie…Nici mie nu mi-au placut neaparat copiii dvs,initial.Foarte greu am inteles ideea ca nu ati vrut sa-i despartiti la echipe,aproape imposibil!In schimb apreciez enorm sustinerea dvs neconditionata…Inca o data,stima si respect!Strangem randurile,gandurile de bine si nu ne lasam manevrati si manipulati de catre nimeni,niciodata!

      0
      0
      1. Domnule Giro multumesc de sfat!
        Eu ma asteptam sa se faca comentarii pe text si nu comentarii la comentarii!
        Vroiam doar sa lamuresc problema cu gemenii!
        Gemenii Bodri nu sunt copii mei,sunt nepotii mei!
        Am avut copil la fotbal nascut 2000 ,dar s-a lasat de fotbal de 4 ani!
        Multumesc inca o data de mesaj

        0
        0
        1. Am inteles,stiam eu ceva dar atunci cand nu am date suficiente,prefer sa nu comentez…Oricum,aveti neconditionat toata admiratia din partea familiei mele…Toata stima si repectul!
          Aici,pe aici,in calitatea dvs de sprijin neconditionat de atatia ani de zile,fata de UTA,va mananca haterii care sapa la temelia UTA-ei,ciudosii de servici care insista in destabilizare…Eu imi asum asta mereu si stiu la ce ma expun dar dumneavoastra nu meritati cuvinte urate…Sunteti mai infocata decat multi dintre noi…Cand te bagi intre lupi,te mananca ursul…Va rog frumos sa ignorati rautatile…Sarutmana!
          PS:toti bat din gura,se vor sponsori,finantatori,manageri,abureli,preluari si altele…Inca nu i-am vazut contribuind cu macar un minim pe care il face-ti dvs constant…anual…Se numeste „jos colopul”..

          0
          0
  4. Cu tot respectul doamnă dragă, nu e cazul să insistați pt cineva, atât timp cât Poenaru e antrenorul! El îi vede la antrenamente, el răspunde și pt rezultate! Nici el nu vine la dvs să vă indice și să insiste să faceți pizza cu ananas că el așa crede că ar trece în ai bine! Sau vreți să primiți același răspuns pe care l-ați primit de la Oprescu de la Slatina când ați vrut să impuneți și acolo un jucător? Hai să ne vedem fiecare de treburile la care ne pricepem! Faptul că sunteți un sponsor (mărunt) nu vă dă dreptul să impuneți dvs cine să joace!

    0
    0
      1. Acum serios doamna Bodri…Abtineti-va in a le raspunde haterilor…Eu va scriu din nou ca nu e pe gustul meu dar gusturile nu se discuta niciodata…Nu stiu cum se face,la orice onomastica sau celebrare de eveniment copiii cer 5 Colturi..Si nu ii obliga nimeni…Ei cer,sunt martor direct.Eu am umblat prin tot mapamondul din lume in lung si lat prin multe tari europene si nu doar…Imi place enorm de mult pizza idioata,cam cum era prin anii 80 la Crisana,vis-a vis de Cinema Dacia…Aluat pitos,gros,aerat,cel putin 1cm…Gusturile nu se discuta…
        Ma mai apuca uneori bucatareala si bag in duba cate o tava…Acum, ca tot am discutat,maine bag una consistenta…

        0
        0
  5. he he…asta e tare cu cine va fi urmasul lui MICULESCU…..am o alta propunere,ca ISAC sa fie reprofilat varf impins..e under,mai inalt si mai vioi ca si keseru..oricum la noi postul de varf de atac e cel mai putin important la cate goluri au dat atacantii NOSTRI in ultimele sezoane nu prea conteaza cine joaca acolo..asa ca ne luam de o grija..pot juca acolo pe rand cate un meci steau,rares pop ,negoescu si alti academicieni….PARCA aveam un portar under in anul cand am promovat si cu care am inceput campionatul dar care a fost cedat gratis dupa 3 etape ,iar acum e cel mai bun jucator al rapidului..asta apropo de managementul perfect si priceperea la fotbal a conducatorilor clubului..

    0
    0
  6. Pe randament e Negoescu pe pile și relati steau vai de masa fotbal dacă și la liga 1 joaca oameni antrenorului

    0
    0
    1. La concluzia asta am ajuns si eu. Nu joacă cine merită ci depinde cu cine ești prieten. Nego merită, a arătat poftă de joc (în pregătiri) si se lipeste la gol. Nu ințeleg de ce l-a scos pe linie moartă?! Tot vorbeste acest antrenor de tactică, dar Denis Rusu când a venit de la Lipova a jucat foarte bine, a dat si gol, apoi a urmat tactica și n-a mai făcut nimic. Am impresia că tactica asta la un moment dat mai mult incurcă. De ce nu lăsați jucătorii să se exprime, chiar credeți că nu știu sta in teren, sau nu știu unde să dea mingea? Din contră după atâta tactică chiar nu mai știu unde să se pozitioneze si unde să paseze. Tactică si iar tactică si joc si goluri zero.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button