UTA Arad

UTA nu s-a simțit deloc bine în primele deplasări stagionale, dar Poenaru subliniază înainte de Sepsi: „Niciodată n-o să pornesc cu șansa a doua!”





UTA a început modest sezonul 2022-2023 al Superligii. După primele trei runde, arădenii au același număr de puncte ca și în primul campionat după promovare, dar atunci se bifaseră trei remize, între care două în deplasare și cu două puncte în minus față de stagiunea precedentă. Ceea ce alarmează cu adevărat este exprimarea echipei pe terenuri străine, eșecurile fiind mai clare decât o spun până și scorurile (0-2 cu FC Argeș și 0-3 cu Voluntari), iar duminică (de la ora 16) urmează o altă partidă departe de arena „Francisc Neuman”. Și nu oriunde, ci la Sfântu Gheorghe, acolo unde „roș-albii” nu au înscris nici un gol în precedentele trei vizite și a scos doar un punct în sezonul regular 2021-2022.

Poenaru: „Consider că plecăm 50/50, pentru că în fotbal, este posibil orice”

În plus, Sepsi e una dintre cele mai în formă formații din Superligă în acest start de sezon, alegându-se inclusiv cu un trofeu – Supercupa României – chiar la Arad, în fața campioanei Sepsi. Pe de altă parte, teamul din Secuime e și ca eliminată din preliminariile Conference League, după 1-3 pe „Sepsi Arena” cu Djurgarden, așa că e posibil ca accentul să fie pus pe campionat încă de la vizita UTA-ei. La ceea ce au arătat cele două formații în confruntările din iulie, trupa lui Bergodi e mare favorită duminică, dar Ilie Poenaru nu vrea să audă de așa ceva. „Eu nu vreau să pornesc cu șansa a doua, niciodată n-o să pornesc cu șansa a doua. Ăsta sunt eu construit și asta încerc să construiesc și să le insuflu și jucătorilor, o mentalitate sănătoasă, să nu plece de pe locul 2. Este o vorbă că locurile 2, 3 nu prea se premieză sau premiile sunt foarte mici. Trebuie sa țintești la primul loc, trebuie să îți dorești foarte mult. De ce să plec cu șansa a doua la Sfântu Gheorghe? Nu plec cu șansa a doua, eu vreau să plecăm 50/50%. Eu așa consider că plecăm 50/50, pentru că în fotbal, am spus-o, este posibil orice, lucrurile se pot schimba de la oră la oră, de la zi la zi”, afirmă antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Modificări din punct de vedere tactic, vreau altceva la meciul cu Sepsi”

Fiindcă Sepsi a jucat joi seara contra suedezilor de la Djurgarden, cel puțin în teorie, UTA ar trebui să fie echipa mai proaspătă la ora confruntării de duminică după-amiază, când sunt anunțate în jur de 33 de grade Celsius. Însă, Poenaru avertizează: „Poate fi un avantaj pentru noi că ei au jucat și joi doar dacă facem ceea ce trebuie. Dacă ne prezentăm cum trebuie, putem să ne creăm un avantaj din asta, dacă nu suntem ceea ce trebuie, nu o să fie un avantaj. Cu toate că Sepsi are un lot destul de mare și numeric și valoric și pot înlocui orice jucător cu altul la fel de bun. Au calitate, au valoare și sunt pe un fond bun acum. Din punct de vedere mental, al încrederii, ei sunt bine, pe când noi venim după două deplasări slabe. Am fost nemulțumit de anumite lucruri, de anumiți jucători, dar vor fi și modificări din punct de vedere tactic. Vreau altceva la meciul cu Sepsi, poate vreau alt profil de jucători în anumite zone. Dar, trebuie să fie dorință, atitudine și trebuie să ne sacrificăm cu toții pentru tot ceea ce vrem să facem. Am avut o discuție cu jucătorii, am analizat, a fost o discuție puțin mai dură a doua zi după meciul cu Voluntari, în care unora le-am spus adevărul în față. Ne-a lipsit din nou atitudinea și nu înțeleg de ce este o discrepanță atât de mare între meciul de acasă și meciul din deplasare. Luând puțin istoricul, se pare că se întâmplă din 2021 acest lucru, de când UTA nu câștigă meciurile din deplasare, s-au adunat undeva la 14 sau 15 meciuri fără victorie afară. Nu înțeleg de ce este un complex, nu știu dacă să îl numesc complex, dar nu înțeleg  – până la urmă – de ce acasă poți, de ce acasă arăți, de ce acasă ai atitudine și în deplasare nu. Pe teren propriu joci un fotbal bun și plăcut, câștigi meciul și în deplasare te prezinți cu totul altfel, adică ești diametral opus”.

„Să stăm aproape de ei, să nu-i lăsăm să joace!”

Din punct de vedere tactic, Ilie Poenaru susține că Sepsi și UTA se aseamănă. „Eu spun că avem cam același stil. Sepsi este o echipă căreia îi place să joace pe posesie, dar în situații de criză și în momente de pressing ale adversarului, joacă foarte bine contraatacul, cu jucători foarte rapizi, de unu contra unu. Stau foarte bine în benzi, au jucători de bandă ca Golofca, Ștefănescu, Bărbuț, dar apar în atac și cu Dimitrov și cu Dumitrescu, care împing foarte bine. Se transformă pe atacul pozițional într-un 3-4-3, au o circulație bună de balon, un jucători cu experiență. Aici l-aș menționta pe Tudorie, care este un 9 foarte bun și care atacă foarte bine centrările din zona laterală și marchează de la colțul scurt. Sunt puternici la fazele fixe pentru că au o talie foarte bună, au trei, patru jucători de peste 1.90 și trebuie să avem grijă la marcaj, să nu mai primim goluri din zone laterale sau din faze fixe. Trebuie să-i blocăm și să creăm superioritate în benzi, pentru că acolo sunt foarte periculoși și acolo duc ei cele mai bune atacuri. Dar, au și axul central bun, un Aganovici și un Matei, niște jucători creativi, niște jucători de ultimă pasă. Cel puțin Aganovic, din poziția de număr 8, este foarte dispus la efort și face tot timpul tranziția între atac și apărare și apare mereu din linia a doua. Știm toate lucrurile astea, le-am analizat. Ca și concluzie, dacă-i lași să joace, îți marchează goluri multe. Așadar, trebuie să stăm foarte aproape de ei, să fim foarte agresivi, să interceptăm mingea și de acolo să începem să jucăm”, a mai punctat „principalul” arădenilor, care, față de meciul cu FC Voluntari, nu-i va mai avea la dispoziție pe Miculescu (trasnferat la FCSB), Erico și Ubbink (accidentați). Batha sau Keseru ar putea plăti și ei cu un loc pe bancă pentru prestațiile proaste din acest start de sezon.

Bergodi: „E presiune și la UTA, e o echipă de tradiție, sunt așteptări și acolo”

Dacă în Superligă Sepsi este neînvinsă, în preliminariile Conference League, covăsnenii tocmai au bifat al doilea insucces: 1-3 chiar pe teren propriu, cu suedezii de la Djurgarden. Șansele la calificare în returul de la Stockholm sunt mici, dar Cristiano Bergodi susține că gândul elevilor săi se îndreaptă acum doar spre confruntarea cu UTA. „Am așteptări pozitive de la băieți, pentru că este un meci de campionat. Venim după o înfrângere în Conference League, moralul nu este extraordinar, dar avem încredere că putem face un meci bun pe plan intern. Întâlnim o echipă UTA cu un antrenor tânăr, bun, o echipă care are așteptări pozitive, pentru că e presiune și acolo. Este o echipă de tradiție, cu jucători buni, va fi un meci greu. Toate meciurile sunt echilibrate, cred eu, nu există încă o echipă care să se distanțeze de celelalte. UTA este o echipă foarte bună și vor să ajungă în play-off ca și noi. Este de abia început de campionat și e normal ca toate echipele să nu fie la turație maximă, nu sunt 100% pregătite. Din partea noastră, am încredere în băieți, în cine va juca și cine va lua loc pe bancă. Sunt sigur că avem un lot competitiv și putem face bine, chiar dacă acum, din păcate, calificarea în Conference League e în pericol, dar încă mai avem partida retur”, afirmă antrenorul lui Sepsi, care la ultimul Sepsi – UTA, din play-outul ediției precedente a campionatului, s-a bucurat pentru singurul gol al meciului, reușit de Bălașa, în cel de-al treilea minut de prelungire.

Galeria UTA-ei și-a anunțat prezența pe „Sepsi Arena” și se va integra perfect în marea „roș-albă”. „Fanii ajută echipa dacă vin în număr mare, ne-au susținut întotdeauna, la fiecare meci. De când am venit eu a crescut numărul de spectatori, asta ne bucură, ne-au aplaudat după meciul cu suedezii, chiar dacă am pierdut. Iar asta este frumos pentru că trebuie să fim o familie, să fim împreună, echipa și suporterii, iar ei vor avea satisfacții de la noi. Sunt sigur că vom face un campionat foarte bun și fanii ne vor ajuta la meciurile de acasă”, mai susține Bergodi, care l-ar putea avea din nou la dispoziție pe Ștefănescu, dar și nu pe Ashkovski.

Formații probabile:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu – Aganovic, Păun – I. Gheorghe, C. Matei, Golofca – Tudorie.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari – Isac, Cascini – Stahl, Fl. Matei, Otele – Postolachi.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) –  Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Mariana Cristina Trandafir (București)

Camera VAR: Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești).

Observator LPF: Eduard Alexandru (Ploiești)

17 comentarii

  1. terminati cu cei care nu vor să dea totul pt echipă! lăsati să plece, sau reziliat contracte să joace aradenii pt UTA! să nu mai pierdem jucatori aradeni de perspectivă! de ce nu putea UTA să il semneze pe 5 ani pe David Ciubăncan cum a făcut-o Iasul? L-au semnat pe 5 ani si apoi l au imprumutat la Ungheni, unde e o colonie arădeană, dar care nu are nici o legătură cu UTA! Azi Ciubi junior a si marcat impotriva Gloriei Bistrița!

    0
    0
  2. de unde sanse 50-50?singurul capitol la care suntem egali cu sepsi e ca si noi avem un matei in echipa..doar ca al nostru ma face sa-l regret pana si pe nelut rosu…ar trebui sa nu ne stresam prea tare avem sanse mici maine,mai bine ne concentram pe meciul de acasa cu clujul,ca daca-l pierdem,e grava situatia,,dupa cluj mergem in giulesti..

    0
    0
  3. Nu am nimic impotriva unor declaratii,nici macar filozofice,”doar sa fie”la numar,de umplutura ca sa se intample ulterior exact invers.Sunt pintre unii dintre cei care am crezut in instalarea lui Mister Poenaru..doar ca vorbeste multe si din pacate ne cam prabusim vizibil…Nu trebuie sa fii Doxa,ca sa-ti dai seama de asta…
    Cred inca intr-un reviriment,intr-o resetare dar am emotii cand vad ce joaca alte echipe cu care in momentul actual,eventual,cu indulgenta, ne-am putea concura…
    As prefera vorbe si declaratii de complezanta mai putine, in favoarea faptelor..
    Trec etapele,meciurile,rand pe rand si la ce jucam momentan,nu ne prea vedem bine,puncte la pusculita,fiecare punctulet important..Ia sa vedem cum va fi la Sf.Gheorghe?Incet,incet vin meciuri mult mai grele decat cele trecute…
    Imi pare foarte rau sa scriu as ceva,dar daca echipa nu va presta ceva frumos,pana nu este prea tarziu,trebuie cautat antrenor si staff hotarat care taie si spanzura..Poate ca este o palarie prea mare pentru Poenaru,habar nu am…
    Nu avem decat sa ne incurajam echipa neconditionat,asa cum am facut-o de fiecare data, de atatia zeci de ani…Restul cam depinde de ei..si nu mai depinde de noi…
    LASATI UTA IN PACE!VREM LINISTE SI NU DESTABILIZARE!Daca ne consideram suporteri adevarati….

    0
    0
    1. @Giro
      „LASATI UTA IN PACE!VREM LINISTE SI NU DESTABILIZARE!” Exact, să lăsăm DIICOT și DNA București să=și facă treaba, că de aceea au fost înștiințate!
      Vrem UTA ÎN PLAY-OFF!

      0
      0
  4. Sperăm că Fl. Iacob – Vukcevic – Matei nu se vor regăsi în formația oficială a UTA-ei!
    În ultima perioadă am avut antrenori care vorbesc frumos și aplică prost!
    Este timpul unei răbufniri de orgoliu transpusă în practică prin rezultate pozitive.
    Forza UTA!

    0
    0
  5. e raspunderea antrenorului pentru rezultate si jocul echipei,corect..o sa plateasca cu postul probabil daca avem aceleasi rezultate ca si pana acum ,doar ca pe mine nu o sa ma incalzeasca cu nimik ca poenaru va fi dat afara dupa un sir interminabil de esecuri si dupa un joc penibil,,,problema e ca nu vad nici o perspectiva..de exemplu sepsi,craiova lui mititelu si rapidul erau sub noi anul trecut,ele au progresat si noi suntem in regres clar,asta e ingrijorator,ca echipe cu care ne bateam de la egal anul trecut ne-au devansat clar ca joc si rezultate…asta nu inseamna ca nu vreau sa batem azi la sepsi,dar nu vad cum…poate stie poenaru care nu pleaca nicaieri cu sansa a 2-a..mai bine ar merge cu o idee de joc sa vedem atitudine si valoare la jucatorii pe care i-a adus si la ceilalti pe care i-a antrenat..

    0
    0
  6. Referitor la titlu, nici noi nu ne-am simțit bine, fiind o ramura a aceluiași copac. Când un antrenor taie firul în patru, e semn sigur ca primul bulversat, e chiar el. Nu exista formule magice la oameni care nu se implica. În situația asta implicarea tinde spre sacrificiu. Echipe creditate cu ascendent au ratat startul, unul care nu va fi hotărâtor. Pe la 9 puncte, ca Rapidul, drumul e mai mult decât promițător. Doi oameni la ei, dăruiți de noi. Moldovan, portarul campionatului, și Ioniță . Golul lui , șut cu aplomb din unghi cu Craiova, l-am mai văzut la Țîrlea senior, pe vremuri.

    0
    0
  7. Din păcate nu văd nici o soluție atâta timp cât există diferențe enorme între salarii. Se vorbea de bisericuțe, ele deja există,rezultatul se vede prin jocul echipei. Se vede cu ochiul liber în relațiile de joc al echipei. Părerea mea este că trebuie jucat cu tinerii care sunt dornici de afirmare. V-a fi foarte greu anul acesta, dar să nu ne pierdem speranța. Hai UTA!

    0
    0
  8. Stahl,Otele, nu au ce căuta în primul 11 fac foarte multe greșeli ei cam atât că aleargă cam atât. Greșeală de menegement să-l aduci pe sthal mai ales de la rapid dar ce UTA este un centru de reabilitare. Domnilor din conducerea clubului UTA aduceți oameni care se pricepe la fotbal voi se pare că nu vă pricepeți voi santeteti o conducere cel mult de liga a doua faceți doar greșeli prin aducerea jucătorilor la kg se pare că nu știți să faceți performanță sau nu doriți. Uitativa la Argeș,CFR , Craiova,au conducerea clubului numai oamenii care au făcut fotbal care au ochi pt fotbaliștii și se pricepe și la menegementului la clubului unde activează noi in club nu avem așa ceva.

    0
    0
  9. corect…otele a dat randament cand era langa CARDOSO ,un jucator cu experienta care-l disciplina putin,,acum e cam bezmetic,alearga in toate partile,iar cu keseru care nu poate alerga,i se vad lipsurile,,stahl ar trebui sa joace mai simplu,prea pierde toate mingile ce ajung la el..cat despre oamenii care se pricep la jucatori,POENARU ar trebui sa-i ceara,daca el nu e capabil sa vada ca batha sau matei stau doar in cercul de la mijlocul terenului ,iar ceilalti intra de doua ori pe meci in careul adversarului..poate totusi avem o surpriza si vedem altceva,,

    0
    0
  10. Domnule Poenaru exprimarea echipei la meciurile de la Arad este diferită din cauza publicului. Vorba lui Vanter, nimeni nu vrea să între în gura tribunei a doua, buni cunoscător al fenomenului. Succes echipei și multă baftă! Hai UTA! Pentru noi doar UTA contrează.

    0
    0
  11. Sper să nu jucăm ca la Pitești ori Mioveni, că altfel nu scăpăm cu mai puțin de 5.
    Sper să ne trezim.

    0
    0
    1. ar trebuisa jucam ca si suedezii aia anonimi care nu i-au dat nici o sansa mult laudatei echipe in care a investit orban..efectiv s-au distrat si abia la 3 la o i-au lasat si pe cei de la sepsi sa treaca in jumatatea terenului lor..nu mi se pare ca sepsi au cine stie ce echipa, pana la urma barbut,golofca,aganovici ,tudorie sau mitrea sunt jucatori refuzati de altii,dar au antrenor..

      0
      0
  12. Cu Balint ai noștri își dădeau viața pe teren, duceam puncte multe de afară.
    Acum nu avem nici măcar atitudine , poate mulți nici valoare !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button