Fotbal feminin

„Leoaicele” încep noul sezon al Ligii 1 cu derby-ul Vestului, pe Bega! Campioana vine la Arad înainte de Moș Nicolae!





Sezonul trecut al fotbalului feminin s-a încheiat cu un nou event al Olimpiei Universitatea Cluj, care pornește mare favorită și în noua stagiune. Aceasta va debuta pe 27 august, iar, astăzi, la Casa Fotbalului, a fost programată tragerea la sorți a țintarului pentru sezonul competițional 2022/2023.

Vicecampioana sezonului trecut, Heniu Prundu Bârgăului, nu s-a mai înscris în această stagiune în Liga 1 Feminin, prin urmare, conform ROAF, art. 18, lit.a, clubul Universitatea Galati, echipa retrogradată cea mai bine clasată în campionatul precedent, are drept de participare în Liga 1 Feminin, sezonul 2022-2023 . Tragerea la sorți s-a efectuat conform tabelei Berger pentru 12 echipe și a rezultat următoarea rundă inaugurală: CS Carmen București – Banat Girls Reșița, Universitatea Galați – Fotbal Feminin Baia Mare, FC Universitatea Cluj – Ladies Târgu-Mureș, Politehnica Timișoara – Piroș Security Arad, Fair-Play Joc Cinstit – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Alexandria.

Așadar, după două sezoane în care a început meciurile pe puncte împotriva campioanei Olimpia, AC Piroș Security are parte de un start cu derby-ul Vestului. Poli și-a crescut mult nivelul în ultimul sezon cu Mirel Albon pe bancă, a demarat pregătirea de o lună bună de zile și tocmai a revenit și dintr-un cantonament din Austria. În tot acest timp, arădencele s-au reunit doar la începutul acestei săptămâni, cu un nou antrenor pe bancă, în persoana lui Tiberiu Butura, au pierdut o titulară, pe Adelina Ion și – deocamdată – au întărit doar la nivelul junioarelor. Este vorba despre Andrada Ungur (17 ani), Bianca Radu (18 ani), Silvana Wuchinger (2003) și Sabrina Mândruț (20 de ani), toate de la Timișoara, de la Juventus și chiar Poli. „Nu am fost prea norocoși la tragerea la sorți, trebuie să recunoaște că Poli pleacă, evident, cu prima șansă. Au condiții excelente de pregătire, un lot bun, pe când noi avem de încadrat în echipă noile junioare, avem și un alt antrenor, va fi destul de greu la început. Să zicem că următoarele etape, acasă cu Fair-Play și în deplasare, la nou promovata Csikszereda, sunt ceva mai abordabile, sper să facem 6 puncte din trei meciuri”, afirmă Pavel Piroș, președintele echipei de fotbal feminin a Aradului.

Programul sezonului regular pentru „roș-albe” este următorul:

28 august: Poli – AC Piros Security

11 septembrie: AC Piros Security Fair Play Joc Cinstit

18 septembrie: Csikszereda Miercurea Ciuc – AC Piros Security

25 septembrie: AC Piros Security – CSM Alexandria

16 octombrie: Vasas Femina – AC Piros Security

23 octombrie: Banat Girls – AC Piros Security

30 octombrie: Ladies Târgu Mureș – AC Piros Security

5 noiembrie: ACS Fotbal Feminin Baia Mare – AC Piros Security

19 noiembrie: AC Piros Security – Carmen București

26 noiembrie: Universitatea Galați – AC Piros Security

4 decembrie: AC Piros Security – Olimpia Universitatea Cluj









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button