UTA Arad

UTA își începe aventura în Liga de Tineret la Arad, cu Viitorul Cluj! Gaica: „Serie puternică, înainte de toate ne dorim să ajungem în play-off!”





Noua Ligă de tineret rezervată jucătorilor născuți în 2005 și mai mici va debuta peste 10 zile cu UTA – Viitorul Cluj. Echipa fanion a Aradului face parte din seria de Vest, în compania unor grupări puternice la nivel de copii și juniori precum: AFK Csikszereda, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, Sepsi OSK, Viitorul Cluj, LPS Banatul Timișoara, Kids Tâmpa 2015 Brașov și Campionii FC Argeș. Se va juca un singur tur, de pe 21 august până pe 30 octombrie, după care primele 6 echipe clasate vor fi angrenate în play-off, iar următoarele în play-out, în această fază a întrecerii urmând să se joace după sistemul tur-retur.

Gaica: „Prioritară va fi mereu prima echipă, pentru ea muncim cu toții ”

Așadar, Sandu Gaica, Costel Bogoșel și Adi Ungur au aflat că trebuie să-și pregătească elevii pentru vizita celor de la Viitorul Cluj, ce va avea loc duminică, 21 august, de la ora 12, pe arena „Motorul”. „Seria este destul de puternică, atâta timp cât avem niște poli importanți ai fotbalului juvenil românesc. Vorbesc despre echipele din Secuime, Csikszereda și Sepsi, sudul, cu Craiova și Piteștiul, Clujul, cu trei echipe tari și timișorenele. Îniante de toate, trebuie să ne propunem să ne calificăm în play-off și de acolo să încercăm să scoatem cât mai mult. Începem campionatul cu Viitorul, un club cu o organizare interesantă, care adună jucători din toată țara și care oferă condiții excelente de performanță. L-am descusut puțin pe Marius Popescu anul trecut când am jucat cu ei în Liga Elitelor și am realizat că e un club axat pe performanță. La fel suntem și noi, tot ce sper este să ajungem cât mai bine la acel meci, căci acum avem mici probleme cu Manoilă și Ronai, plus accidentarea mai serioasă a lui Iurasciuc. Sperăm să perfectăm și câteva transferuri și mă refer la portarul Bârlădeanu, de la Iași și mijlocașii Luca și Țînțaș. Primul vine de la Deva, al doilea din Germania. Bineînțeles, etapă de etapă vom afla și care sunt jucătorii din lotul primei echipe care ne vor ajuta și în Liga de Tineret. Cibi și Pop se încadrează în vârstă, iar Mociu, Pătlăgică, Maxim, Isac, Șteau și Negoescu pot intra în categoria celor trei fotbaliști Under 21 care pot evolua conform regulamentului și la noi. Bineînțeles, prioritară va fi mereu prima echipă, pentru ea muncim cu toții la copii și juniori, iar pâinea și cuțitul e la Ilie Poenaru, cum s-ar zice”, susține Sandu Gaica, antrenor al UTA-ei U18.

Programul sezonului regular al UTA-ei în seria de Vest a Ligii de Tineret:

21 august: UTA  –  Viitorul Cluj

28 august: Sepsi Sfântu Gheorghe  –   UTA

4 septembrie: UTA –  Ripensia Timișoara

11 septembrie: Universitatea Craiova  –   UTA

18 septembrie : UTA  –  Universitatea Cluj

25 septembrie: UTA – Csikszereda Miercurea Ciuc

2 octombrie: LPS Banatul Timişoara  –   UTA

9 octombrie: UTA – CFR Cluj

16 octombrie: Kids Tâmpa Braşov  – UTA

23 octombrie: UTA – FC Argeș

30 octombrie: Poli Timișoara  –  UTA

4 comentarii

  1. Salt organizatoric de marca. Statut de echipe secunde Utilitate în ce privește păstrarea de jucători pana la 21 de ani. Valoare mai mult decât acceptabila. Toată chestia e sa poată evolua în fatza unui public , în deschidere la echipa mare. Vine omul mai devreme și are prilejul sa vadă promisiunile și munca viitorilor jucători. În anonimat se pierde 70% din interes.

    0
    0
  2. Cu tot respectul ne-a Sandu nu cred că jucătorii u21 enumerați va pot ajuta,nu e bine pentru ei,in cel mai bun caz la Pecica deși nu știu dacă statul de satelit e conturat,nu-l poți duce pe Isac la juniori,nu e deloc benefic pentru jucător,doar noi românii plimbăm jucătorii in sus și în jos la toate categoriile indiferent că vorbim de naționale sau competiții de juniori fără folos, parcă păcălim competiția și descurajezi progresul pentru niște rezultate de moment,nu cred că această strategie e corectă iar modul cum coborâm treptat la toate categoriile de juniori ar trebui să nască unele discuții,cum ar fii aceea că UTA nu-și rulează și nu se axează pe juniorii de la academie, mulți prind minute pentru acel criteriu mincinos care îți crește coeficientul ca academie ,deci când dumneavoastră spuneți că se muncește cu o strategie pentru prima echipă e cel mai bun scop sau țel e greșit.
    Poate greșesc dar văd că mergem în jos cu juniorii iar rezultatele nu-mi dau prea multe speranțe,ce creștem și pentru cine,cu ce costuri și cât de profesionist?????

    0
    0
  3. Ei de ce nu pot juca pe FN? Nu sunt tot UTA? Deschideti portile si pentru ei. Stă degeaba două săptămîni nefolosit

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button