UTA AcademieUTA Arad

UTA U17 începe Liga Elitelor cu gândul la play-off, dar mai ales la dezvoltarea individuală a jucătorilor săi: „Nu ne abatem de la principiile noastre!”





La finalul acestei sătămâni, Academia UTA ia startul la cele mai importante competiții naționale, Liga de Tineret (U18) și Liga Elitelor U17. Seria de vest din care fac parte arădenii are aceeași componență pentru ambele întreceri și, prin urmare, și același program în așa fel încât chletuielile cu deplasările să se reducă. FK Csikszereda, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, Sepsi OSK, Viitorul Cluj, LPS Banatul Timișoara, Kids Tâmpa 2015 Brașov și Campionii FC Argeș vor fi adversarii echipelor pregătite de Sandu Gaica, Costel Bogoșel și Adi Ungur, la U18, respectiv Sorin Botiș și Marius Ciubăncan, la U17. Se va juca un singur tur, de pe 21 august până pe 30 octombrie, după care primele 6 echipe clasate vor fi angrenate în play-off, iar următoarele în play-out, în această fază a întrecerii urmând să se joace după sistemul tur-retur.

Ciubăncan: „Avem principiile noastre de joc, un model de joc pe care îl antrenăm și vom insista pe el”

Ambele debutează duminică, pe teren propriu („Motorul”), de la ora 12 (U18), respectiv ora 14 (U17), cu Viitorul Cluj, având în plan calificarea în play-off. UTA U17 contează pe un lot de 24 de jucători, 80% dintre ei fiind arădeni get-beget. Singurele transferuri ale verii au fost portarul celor de la Pecica, Fabian Burtic și mijlocașul central de la CFR Turnu Severin, Roberto Vulcu. „În primul rând, ne bucurăm că am reușit să avem un lot format mai ales din jucători arădeni, plus alți 5-6 jucători din alte părți care ne aduc acel plus necesar pentru un obiectiv important. Așteptările pentru sezonul acesta sunt destul de mari, prin prisma faptului că avem încredere în copiii noștri și prin faptul că ne-am antrenat foarte bine în această vară. În primul rând, continuăm dezvoltarea individuală a copiilor, punem bază pe acest lucru, pentru ca în viitorul apropiat să poată bate la porțile echipei mari. Bineînțeles, ne dorim și noi să prindem play-off-ul, pentru că este și obiectivul clubului și al nostru. Pe de altă parte, nu am vrea să îl atingem sub orice formă, noi urmărim modelul nostru de joc și să încercăm să cîștigăm. Avem principiile noastre de joc, un model de joc pe care îl antrenăm și vom insista pe el. Echipele din serie au nume, au tradiție la nivel juvenil în fotbalul românesc, dar, vă spun sincer, le respectăm pe toate, dar nu ne prea interesează  ceea ce pot ele. În schimb, repet, suntem concentrați pe a pune în practică principiile noastre de joc. Pregătirea a decurs foarte bine, am făcut antrenamente pe terenul nou de fotbal amenajat de Sorin Botiș în Bujac, unde ni s-au oferit condiții bune de pregătire, în special ca și suprafața de joc. Băieții s-au comportat foarte bine și avem așteptări mari de la acest sezon”, a susține Marius Ciubăncan.

 

Victorie în ultimul amical al verii

Ieri, UTA U17 a susținut ultima repetiție estivală la Ghiroda și Giarmata Vii, unde au dat peste o formație alcătuită din jucători născuți între 2004 și 2006. „Roș-albii” s-au impus cu 2-1, după reușitele semnate Vulcu și Nica, iar Botiș și Cuibăncan au optat pentru următoarea formulă de joc: Burtic – Joldea, Murgu, Fukenhauzen, Buza – Vulcu, Olăroiu – Bădău, Curtuiuș, Bercea – A. Nica. După pauză au mai intrat pe teren: Egeto – Maghiar, Neaga, Blaga, Roman, Avădanei și Goia.

Șase jucători ar putea evolua în campionatul județean

Tehnicienii „roș-albilor” ar dori ca fotbaliștii care au șanse mai mici să prindă meciurile pe puncte să fie împrumutați, iar prima variantă ivită pentru ei ar fi Olimpia Bujac, în Liga 5-a, echipă  antrenată chiar de Sorin Botiș. „Suntem dispuși să-i dăm împrumut pe Neag, Hudișteanu, Palcu, Avădanei, Mocriș și Mercea, însă doar pentru a juca în meciurile oficiale. Am dori să se antreneze în continuare cu noi, iar sâmbătă, duminică să aibă jocuri oficiale într-o competiție de seniori. Meciurile sunt destul de puține în Liga Elitelor, doar 11, după careo play-off, play-out și atunci nu am vrea ca unii să stea doar pe bancă sau în tribună în weekend”, a adăugat Ciubăncan.

2 comentarii

  1. totusi,putine meciuri..plus ca nu mi se pare echitabil sa joci intr-o singura mansa meciuri de clasament..daca prinzi cele mai bune echipe pe terenul lor e greu sA PRINZI UN LOC IN PLAY-OFF

    0
    0
  2. De la UTA exista pretentii. In trecut mereu UTA era intre primii, mai nou..nu prinde play off-ul Scuzele ulterioare nu tin loc de caldura. Nu exista la Goarmata sau in alte parti…conditii ca la UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button