Progresul Pecica

Tânăra echipă pecicană merge la Curtici după biletele pentru turul doi al Cupei României: „50-50% șanse de calificare”





Ca și Cermei – Lipova, și celălalt derby de Cupa Românei pare destul de echilibrat. Mâine, de la ora 17,30, experimentata echipă din Curtici, ce tocmai a retrogradat din Liga a 3-a, o găzduiește pe tânăra formație din Pecica, ce compensează prin pregătire și dorința de a demonstra a jucătorilor săi.

Curticenii s-au despărâțit de absolut toți juniorii împrumutați de la UTA pentru Liga 3-a și au apelat doar la tinerele speranțe din propria pepinieră, de 16-17 ani. Cum, mâine, se joacă după regulile de Liga 3-a, Frontiera va trebuie să apeleze la trei dintre acești juniori, dintre Nan, Havram, Bonchiș, Ciupuliugă, Zsogo, Onica sau K. Varga, care – evident – nu au experiența unor astfel de întâlniri. Costel Bogoșel, aflat la debutul pe banca tehnică a curticenilor, speră să aleagă bine, în timp ce la capitolul jucători de experiență are destule variante. Doar Prică e plecat în vacanță și N. Varga e ușor accidentat, în timp ce ultima achiziție, Răzvan Blănaru e pregătit de debut. „Poate, dacă nu ar fi trebuit să folosim trei juniori, noi neavând doar de 2005, 2006 și 2007, am fi putut spune că am fi plecat cu șanse aproximativ egale în meciul cu Pecica. Așa, însă, oaspeții noștri au prima șansă la calificare, sperăm să răsturnăm calculele hârtiei”, a menționat Sorin Grec, președintele „grănicerilor”.

Din momentul în care a bătut în cuie colaborarea cu UTA, Pecica și-a asumat „linia verde” pentru noul sezon, dar – cel puțin mâine – nu va conta pe doi dintre jucătorii tineri, de bază pentru Mihai Petcuț și Bogdan Bozian. Mijlocașii Mihai și Răchită susțin probe la Unirea Constanța, respectiv FCSB II și nu sunt disponibili mâine, ca și Aldan, care are probleme medicale. Totodată, atacantul Dobre și-a încheiat conturile cu echipa din „Pădurice”. „Din punctul meu de vedere, sunt șanse de 50-50% de calificare în Curtici – Pecica. Echipa gazdă e mult mai experimentată decât a noastră, au și destui fotbaliști cu meciuri în primele trei ligi din România, în timp ce noi suntem mai bine pregătiți din punct de vedere fizic și avem acel avânt tineresc. Cu siguranță, vrem să mergem mai departe în Cupa României, chiar și pentru moralul pe care ți-l dă o victorie în primul meci oficial al sezonului”, a menționat Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Formații probabile:

Curtici: Trifoi – Bonchiș, Calvin, Gligor, Havram – Lazea, R. Blănaru, Kocsis – Huțanu, Avrămuțiu, Ciupuligă.

Pecica: Al. Roșca – Moraru, Sarkozi, Wild, Puta – Arsene, Andrieș – Stanciu, Bozian, Capătă – Câmpan.

Arbitri: Tudor Jurcă (Arad), Lucian Berariu (Moroda – Arad), Cristian Cășuț (Arad)

Observator FRF: Dorin Micșa (Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button