Fotbal feminin

Arădencele, umilite în derby-ul Vestului: Poli Timișaoara – AC Piroș Security 11-0





Conform previziunilor, Poli Timișoara a câștigat la scor de maidan derby-ul vestului la fotbal feminin, din prima rundă a Ligii 1, cu AC Piroș Security, scor 11-0. Cu doar 6-7 antrenamente în perioada estivală, arădencele nu au putut ține pasul cu o formație valoroasă, pregătită inclusiv în urma unui cantonament în Austria și rodată prin câteva meciuri de verificare tari. Practic, s-a jucat la o singură poartă, cea a egiptencei Maha Shehata, care a avut și intervenții salvatoare, altfel scorul putea fi și mai mare.

7 minute a rezistat tabela imaculată, după care a început showul „alb-violetelor”. În prima parte, Mirea (7 și 19) și Ienovan (15 și 42) au reușit câte o „dublă”, iar Jivan a marcat și ea din apropiere, în minutul 40. Practic, „leoaicele” au trecut rareori mijlocul terenului, portarul adversarelor atingând balonul doar când l-a primit de la coechipierele sale.

Reprezentația de forță a gazdelor a continuat și după pauză, sub privirile selecționerului Cristian Dulca. În minutul 52, fundașul Bratu a făcut 6-0 la capătul unei faze fixe, dar scorul primei ore de joc era 8-0. Ienovan (58) și Jivan (60) au mai marcat ca la antrenament. Coșmarul fetelor lui Tibi Butura nu s-a încheiat aici, căci Șodincă (77), Meluță (87) și Jivan (90) au dus tabela la un umilitor 11-0.

AC Piroș Security are două săptămâni la dispoziție să mai strângă rândurile, să mai opereze două-trei transferuri, pe lângă cel al fundașului Georgiana Pozmac (32 de ani), sosită chiar înainte de acest meci de la Turnu Severin. Egipteanca Sally Mansour e așteptată și ea la Arad săptămâna viitoare. Totodată, Butura trebuie să lucreze mult la omogenizare și mai ales condiție fizică.

Formații:

Poli: Câmpean – Meluță, Bratu, Dincă, Ancăș (73 Dobai) – Codrescu (55 Boboc), Kurja (64 Șodincă), Mirea, Jivan – Ienovan (64 Grigore), Roșu (55 Șepețan). Antrenor: Mirel Albon

AC Piroș Security: Maha – Granados, Olariu (46 Wuchinger), Pozmac (83 Jarnea), Tomescu – Stanoiev, Cosma, Bozian, Kugler  – Ungur (67 Radu), Vanu. Antrenor: Tiberiu Butura

Arbitri: Raul Bădărău (Hunedoara) – Răzvan Nistoran (Reşiţa), Cristian Buzzi (Oţelu Roşu – Caraş Severin)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button