UTA Arad

Demisolul arenei „Francisc Neuman” din nou sub ape, Poenaru a pus mâna pe mătură: „Dacă se întâmplă la un meci oficial nu știu pe unde scoatem cămașa” + FOTODouă ore de ploaie torențială a fost de ajuns pentru ca demisolul arenei „Francisc Neuman” din Arad să fie inundat din nou. E o situație ce se repetă periodic de la inaugurarea stadionului, adică din 2020 încoace și nu se găsesc soluții de remediere. Sau, mai bine spus, Primăria Arad, proprietarul arenei nu vrea să ia situația în mână și să aloce fondurile necesare lucrărilor ce ar remedia erorile de proiectare.

Constructorul a pus pe tapet problema de mai bine de un an de zile

Despre problema existentă a vorbit încă de anul trecut Radu Dragoș, directorul firmei constructoare a stadionului ce a costat comunitatea arădeană 14 milioane de euro.  „Inundațiile se produc la stadion datorită faptului că în timpul ploilor torențiale, nivelul apei pluviale în canalele stradale crește mai mult decât nivelul demisolului, în consecință apa pluvială colectată de sistemele de la stadion nu se mai poate scurge în canalizarea stradală și inundă demisolul. În timpul execuției lucrărilor am făcut adrese către beneficiar, respectiv Municipiul Arad, pentru un bazin de colectare a apelor pluviale și pomparea lor în afara incintei, soluție aprobată și de proiectant la vremea respectivă dar respinsă de Primăria Municipiului Arad datorită faptului că această soluție genera costuri suplimentare. În consecința, propunem realizarea acestei stații de colectare și pompare”, spunea șeful celor de la Drast Company.

Poenaru: „Dau și cu mătura, dar nu pot să cred că cei care au făcut proiectul nu au luat în considerare și natura”

E adevărat, Primăria din Arad a anunțat că, prin Recons S.A., a definitivat procedura de achiziție publică pentru Serviciile de proiectare tehnică- faza DALI (adică documentația de avizare a lucrărilor). Valoare totală a reparațiilor e estimată la 353.983 lei, iar printre lucrări se află și reconfigurarea sistemului de canalizare. Până una alta, Ilie Poenaru și colaboratorii săi s-au trezit inundați în propriile birouri și nu au ezitat să pună mâna pe mătură alături de alți angajați ai clubului UTA, dar și reprezentanți ai firmei ce administrează stadionul. „Dau și acasă cu mătura, nu mi-e rușine. Nu e nicio problemă pentru mine, dar nu pot să cred că la un stadion atât de nou cei care au făcut proiectul nu au luat în considerare și natura. E incredibil ce se întâmplă. Cred că ar trebui ca pentru ziua de azi cei care au proiectat acest teren să vină să ne dea un salariu pentru că am curățat apa după ei. Lăsând gluma la o parte, facem orice pentru a avea condițiile necesare să ne desfășurăm activitatea”, a spus antrenorul principal al UTA-ei.

„La banca de rezerve poți să înoți”

Majoritatea încăperilor de la demisolul arenei arădene au fost afectate, dar cel mai rău a fost în vestiarul oaspeților. Acolo, apa ajungea la glezna celor care au pus mână pe mături, mopuri și găleți. Peste două zile UTA o găzduiește pe Chindia și arădenii trebuie să se roage la Dumenezeu să mai plouă doar mâine, așa cum arată prognoza meteo și nu în ziua confruntării echipa lui Adrian Mihalcea. „Doamne ferește, noi râdem, glumim acum, dar e posibil să se întâmple la un meci oficial și nu știu pe unde scoatem cămașa, pentru că vestiarele sunt pline de apă. Ați văzut la banca de rezerve? Dacă vrei să înoți totul e pregătit, e ca un bazin acolo. E e cam dezastru ce se întâmplă, așa că domnilor proiectanți aveți o bilă neagră la ceea ce am văzut că s-a întâmplat astăzi aici”, a încheiat Poenaru.

Reconstrucția arenei „Francisc Neuman” a început în 2014 și s-a finalizat în 2020, UTA inaugurând-o cu un 0-0 contra celor de la FC Voluntari. Pe lângă problema inflitrațiilor la demisol, mai există și una legată de starea gazonului în special în anotimpul rece sau ploios, dar și a sonorizării sau cablajelor speciale pentru transmisiile TV.

9 comentarii

 1. Se poate scrie și spune orice. Trăim în țara lui ,,merge și așa”, in patria Mioriței și în spațiul istoric în care vorba ,,a furat dar a și făcut” ar putea ține loc de Constituție.
  Restul e zbatere a câtorva care cred că mai pot schimba ceva.
  Apropo, nu ar fi minunat să apară acum domnul fost ceva și actual altceva și să ne spună, cu lacrimi in ochi, cum a păstorit el, cu cate sacrificii, acest proiect, o reușită de marca pentru comunitatea arădeană?

  0
  0
 2. RUSINE Primariei Arad, Rusine Falca, Rusine CLM Arad, Rusine Tehnodomus (firma de acasa alui Falca), Rusine RECONS, Rusine Bibart ! Sa va dea Dumnezeu acele inundatii la voi acasa, la Primarie, etc, cat mai des posibil sau sa va tasneasca fulgerele .Hotilor si handicapatilor !

  0
  0
  1. Recons =Paraziți!!!
   O altă firmă care aparține de primărie, care pur și simplu nu fac mai nimic, adică, ba da…. Panică, amenzi, aiurea date, parcometre care nu funcționează, ștrandul, dezastru, patinoarul, la fel…. Capuşă…
   Aradul cu astfel de conducători este condamnat.
   Mai mergeți la vot… Ha ha ha !
   Nu avem pe cine vota în Țara asta….

   0
   0
 3. Problemele stadionului sunt mai multe decât cele menționate în articol! De exemplu, scările de la tribune încep să se surpe la propriu, etc, etc! Practic dacă ar fi să remediez toate hibele, l-ar construi din nou! Referitor la administrația Aradului, să se îndure D-zeu să-i mute de la noi pe robii aceștia ………

  0
  0
 4. Mizeria este mereu maturata sub coltul presului politic…Cand se rupe un pom pe Victoriei,dupa o banala adiere de vand,considerata furtuna,apare Bibi,cand frige ceva stringent,apare Bibi,cand se cara 220 camioane cu beton,noaptea,apare Bibi de parca ar dirija circulatia si turnarea,cand apare cate un proiect,AFI,apare Bibi…Mai oameni buni,dar acest al nostru Bibi,cand va apare la stadionul de prost gust cu probleme majore de proiectare si constructie ochiometrica,ma ia cu groaza….Asta sa-mi explice mie Bibi si Recons…Gazon orezarie,degivrare ZERO,drenaj NUL,Inundatii de tip Gondole la Venetia la cea mai mica ploaie…Canalizare care inca putin si ne va oferi ceva maroniu,plutitor…Despre inchidere alveole pe la randurile superioare,vine uraganul…
  Ca sa nu mai spun ca pe tot stadionul,incinta,nu exista absolut nici un cos de gunoi,nici macar unul..Merg cu o punga de acasa si o laveta umeda,ca sa-mi sterg scaunele..In punga imi adun resturile…ca sa le arunc la iesire…Animalele isi lasa amprenta…Pahare,ambalaje,servetele,chistoace de tigari,lasate,coboara peste scaune ca si tatarii…Da..dar la intrare,unii cu exces de zel,stewarzi,ma cotrobaie pe la cohones…Ce fac cu pachetul de servetele umede,ce am nevoie de o banala punga de nylon? Exact din aceasta cauza se intampla ambuteliaje la intrare…Doar din exces de zel…

  0
  0
 5. Iar au spălat scaunele suporterii cu găleata de apă? Și le-a spus Bibart sa nu mai dea cu apă ca avem stadion bibelou bun doar de privit.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button