Baschet

Bogdan Bulj a dat start pregătirilor la FCC UAV Arad, lipsesc doar americancele! Urban cere răbdare pentru noua echipă, dar vorbește și de „fructul oprit”!





Vicecampioana României la baschet feminin a pus punct vacanței de vară și are la dispoziție exact o lună de zile pentru a pregăti prima etapă ce se va desfășura, ca și sezonul trecut, sub forma unui turneu. Federația de specialitate încă nu a făcut împerecherile, dar munca antrenorului Bogdan Bulj, care a fost confirmat pe banca FCC UAV Arad e aceeași. „Bogdan Bulj merită să rămână  la echipa noastră, a confirmat și îl respectăm pentru că și el ne-a respectat și a răspuns prezent la fiecare solicitare de-a noastră. Eu zic că e antrenorul potrivit pentru echipa potrivită”, a spus președintele Marcel Urban despre tehnicianul sârb, care va fi ajutat pe banca tehnică de preparatorul fizic Sorin Mîneran și directorul tehnic Dan Moraru.

Zece jucătoare la antrenamente

La reunirea lotului, Bulj a avut la dispoziție zece baschetbaliste, dintre care doar patru au făcut parte din lotul care au câștigat „argintul” național acum trei luni de zile. Acestea sunt: Brankica Hadzovic, Andreea Fleșer, Veatriki Akathiotou și Denisa Vați, cu mențiunea că ultima nu a bifat niciun minut în finala cu Sepsi. Junioara Daria Negru reîncepe și ea un nou sezon pe Mureș, iar Diana Roșu, un pivot de 17 ani care a debutat deja în LNBF cu ACS Rookies Oradea și-a dat și ea acceptul pentru a juca sub comanda lui Bogdan Bulj. Apoi, au mai semnat deja cu gruparea „galben-albastră” Anamaria Ciotir (revenită, de fapt după doi ani la Arad), sârboaica Aleksandra Racic, bulgăroaica Iva Georgieva și americancele Stephanie Madden și Trinity Baptiste. Doar ultimele două nu au călcat încă pe parchetul Polivalentei arădene, în timp ce o altă baschetbalistă din Serbia, pivotul Milena Marjanovic, se antrenează și ea la Arad cu fostul său profesor de la Vrsac.

Urban: „Ne-am propus ca de la an la an să urcăm câte un loc…”

Marcel Urban cere răbdare din partea fanilor echipei „galben-albastre”, dar tot el aduce în discuție obiectivul suprem, câștigarea titlului de campioană. „E prematur și incorectsă vorbim despre un obiectiv acum, căci nu ne cunoaștem adversarele și oricum vor fi surprize, atât pentru noi, cât și pentru alte echipe. Pe de altă parte, noi ne-am propus ca de la an la an să urcăm câte un loc, iar asta însemană că am trăi o mare bucurie la finalul sezonului. Este foarte greu, aproape imposibil, dar ne place să avem o provocare pentru un rezultat superior. Le cer spectatorilor răbdare, fiindcă e greu ca în fiecare an să refaci o echipă. Ne-a fost greu să ținem pe loc în special pe jucătoarele românce. Însă în acest an, am zis să încercăm marea cu degetul și să contăm pe câteva jucătoare tinere, iar ele să accepte această provocare și să confirme talentul și încrederea pe care noi le-o acordăm”,  a mai punctat șeful arădencelor, referindu-se în special la Vaida, Ghiță și Manea.

Vom face tot ceea ce ţine de noi să facem fericiţi spectatorii pe care îi avem în jurul echipei”

Pe lângă întrecerile interne, campionat și cupă, FCC UAV Arad are treabă în acest sezon și în Europa. „„Este o echipă care va participa după foarte mulţi ani în competiţiile europene. Vom fi angrenaţi pe trei fronturi, va fi un efort susţinut pentru că nu este foarte uşor şi noi nu avem o echipă foarte numeroasă ca să spui că joci lejer sâmbătă-miercuri-sâmbătă, fără să depui efort. Vor fi şi sincope, cu siguranţă, dar care echipă mare nu trece prin aceste momente. Vom face tot ceea ce ţine de noi să avem performanţele cuvenite şi să facem fericiţi spectatorii pe care îi avem în jurul echipei noastre”.

Bogdan Bulj își dorește să lege patru meciuri amicale în această lună, printre adversari fiind echipe din Serbia. Totodată, pe lângă prezența fizică ale americancelor Madden și Baptiste, antrenorul de la sud de Dunăre ar mai dori alte unul-două transferuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button