Fotbal judetean

Primele puncte pentru elevii „Zimbrului”, Vladi a cerut un penalty la ultima fază: Victori Zăbrani – CS Glogovăț 2-1





Două dintre formațiile ce au început cu stângul sezonul în Liga 4-a s-au duelat în această dimineață pe arena „Josef Scheirich” din Zăbrani. Elevii lui Mircea Aslău au pierdut la Curtici (0-2), iar Glogovățul a fost blocată pe teren propriu de CS Beliu (2-2), așa că miza era dorința de revanșă era destul de mare. Până la urmă, setea și-a potolit-o echipa gazdă cu un gol decisiv ce a venit spre final de meci.  de

Oaspeții au fost mai insistenți în primele 30 de minute, mai periculoși, iar Mitrea l-a blocat pe Coșa, dar a și a respins un șut din afara careului al lui Nibu. Apoi jocul s-a echilibrat, iar pe final de repriză combatantele  au dat dovadă de pragmatism maxim. Primii au „lovit” cei din Zăbrani, prin Ionuț Roman, care a reluat cu capul în plasă, din doar 6 metri, centrarea din corner a lui Vereș. Din păcate, fundașul stânga al Victoriei avea să fie și erou negativ la golul egalizator: Coșa a centrat din stânga, iar Andrei Nibu i-a luat fața lui Vereș și a marcat din 5 metri. 1-1, rezultat la pauză, golurile venind în minutele 40, respectiv 45+3.

Combatantele au avut ceva mai mult chef de fotbal după pauză și ocaziile de poartă au fost mai numeroase. Mai întâi Gurban a șutat de la distanță, puțin peste transversală, iar apoi Nibu a tras pe lângă poartă de la 25 de metri. Mitrea i-a refuzat lui Dancă bucuria golului, pentru ca replica amfitrionilor să vină tot de la Gurban, Gurban care era pregătit să reia cu capul în plasă, dar Miclean s-a interpus în 6 metri. Vereș nu a avut noroc la „torpila” sa de la 30 de metri, căci mingea a lovit rădăcina barei, după care Mariș a respins din fața porții tot după o acțiune a aceluiași jucător.

În schimb, în minutul 80, fundașul lui „Vladi” nu a mai putut face nimic, căci Alexandru Dumitru l-a depășit în viteză după pasa lui Poenaru și l-a bătut pe Miclean pentru 2-1. Finalul de meci le-a aparținut vizitatorilor, dar Țîru a luftat în careu, iar „centralul” Iova nu a considerat că Nădăban l-a faultat pe Diarra în careu și nu a dictat penalty.

Aslău: „Mă mulțumește destul de mult și o creștere a potențialului fizic pe un teren greu”

Așadar, Mircea Aslău se poate bucura pentru primele puncte ale echipei sale în noul sezon. „A fost exact ce le spuneam și băieților. Și anume că va fi un meci greu cu o echipă care a schimbat aproape în totalitate, cu jucători poate mai puțin valoroși, ambițioși. Până la urmă, felicit echipa pentru abordarea specială a jocului din repriza a doua, mă bucur că au crezut și ceea ce mă mulțumește destul de mult este o creștere și a potențialului fizic pe un teren greu. Eu zic că am ținut destul de bine meciul. Mai departe, sperăm să reușim să avem un tonus bun și să legăm alte rezultate favorabile. Urmează o săptămână grea, vine meciul de la Păuliș, sperăm să îi putem aduce la antrenamente pe băieți. Păuliș este o echipă bună a campionatului, au condiții foarte bune, plus lotul pe care l-au făcut. Tot timpul am avut niște meciuri bune cu ei, dar dacă echipa mea este pregătită, adversarul nu contează”, afirmă antrenorul celor de la Victoria Zăbrani.

Dehelean:  „Îmi felicit echipa pentru joc și echipa adversă pentru rezultat”.

Glogovăț rămâne cu punctul cucerit cu Beliu, dar și cu prestație destul de bună și cu regretul că nu a primit o lovitură de la 11 metri pe final. „Scorul este un pic mincinos pentru că în prima repriză nu au avut nicio ocazie, iar noi am avut trei-patru ocazii clare. Îmi felicit echipa, pentru că mi-au ascultat indicațiile. Golurile le-am luat pe niște greșeli copilărești, ca și meciul trecut și înainte de fluierul final am avut și un penalty neacordat la Diarra. Îmi felicit echipa pentru joc și echipa adversă pentru rezultat”.

Formații:

Zăbrani: Mitrea – Topai, Nădăban, I. Roman, Vereș – Vasilca, Gurban – Dragu (73 Poenaru), Merca, Chepețan – Dumitru (90 Al. Morariu). Antrenor: Mircea Aslău.

Glogovăț: Miclean – Căciulă (46 Fl. Dancă), Mariș, Ruja, Avram – Doboș, Nibu, Coșa – Păulin (85 M. Ceh), Diarra, Țîru (85 Domide). Antrenor: Călin Dehelean.

Arbitri: Cătălin Iova  – Florin Vesa, Alina Mihoc.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button