Fotbal judetean

Istoria din finala Cupei s-a repetat, primele puncte pentru băieții lui Ciba: Victoria Felnac – Viitorul Arad 3-1





Echipele ce și-au disputat Cupa pe finalul sezonului trecut s-au reîntâlnit, ieri, în etapa a doua a Ligii a 4-a și rezultatul a fost același. Victoria Felnac a trecut cu 3-1 de Viitorul Arad, chiar și desfășurarea scorului fiind identică. Cu mențiunea că de această dată echipa lui Ciba și-a securizat succesul mult mai devreme decât acum trei luni de zile.

Oaspeții au început mai bine meciul și au trecut pe lângă gol în primele 5 minute, prin Ungureanu (finalizare pe lângă din poziție de unu la unu cu portarul) și Bulboacă (pasă greșită după ce-l depășise și pe Rusu). Felnăcanii și-au luat apoi măsurile în defensivă și au început să lege jocul și de la mijloc în sus. Golul de 1-0 a căzut în minutul 38, când Zele a trimis o minge liftată din dreapta, Brozbic a atins ușor balonul ce a ajuns la Dancă pe colțul opus și a marcat din apropiere. Viitorul nu a cedat și a egalat chiar înainte de pauză. Stoianovici a profitat de o nesincronizare din defensiva gazdelor, a tras din unghi, Rusu a respins până la Bulboacă și scorul a devenit 1-1.

Trupa lui Gio Catanzariti putea schimba cursul meciului dacă Rotar nu ar fi finalizat în portar în debutul actului secund. Prilej pentru gazde să preia conducerea la prima fază din repriza secundă. Măgulean a prins un șut frumos de la 22 de metri care l-a surprins pe Dagău, care era și mascat. Era minutul 50, iar după alte 12 minute Drîglă a adus liniștea în tabră echipei sale. Morariu a centrat din stânga, Rechițan a preluat pentru „Boc”, iar acesta a trimis cu latul la colțul lung. Pe final, amfitrionii puteau să mai înscrie pe niște contre în superioritate numerică, dar nici nu au mai riscat mare lucru în defensivă.

„Dușul rece” de la Socodor le-a fost de folos felnăcanilor, care s-au repliat rapid și au  făcut primele puncte în acest sezon. „Am întâlnit o echipă bună ce ne-a pus probleme și în finala Cupei, iar atunci nu îi avea pe cei trei-patru fotbaliști de Liga 3-a sosiți vara asta. Am greșit și noi în apărare în prima repriză, dar apoi băieții au avut reacție și în repriza a doua nu s-a mai pus problema învingătoare. Mai puteam da încă unul-două goluri, dar trei puncte sunt trei puncte, era important să ne revenim rapid după înfrângerea de la Socodor. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim, va fi un campionat greu, solicitant, nu există meciuri ușoare”, a punctat Lucian Ciba, care nu a putut conta pe Ghergar, suspendat după eliminarea de la Socodor.

Dincolo, la Viitorul, au lipsit doi titulari, piese importante la mijlocul terenului, Adi Popa și Florin Gâlcă. „Sigur că sunt jucători importanți pentru noi, dar avem un lot numeros și ar fi trebuit să ne descurcăm mai bine la Felnac. Dacă după 5 minute aveam 2-0 pe tabela nu putea zice nimeni nimic, dar puteam face 2-1 și imediat după pauză. Dar, am ratat și am plătit. Într-adevăr, după golul lor cu numărul 2 am căzut puțin din punct de vedere mental, apoi și fizic în fața unei echipe bune a campionatului. Până la urmă, suntem o nou promovată, am început cu Pâncota și Felnac, avem 3 puncte și nu ne rămâne decât să continuăm să muncim și să fim mai pragmatici”, a menționat Flavius Pavel.

Dacă pentru Felnac urmează deplasarea de la Nădlac, în timp ce Viitorul găzduiește „satelitul” celor de la ACB Ineu.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, D. Morariu – Dancă (60 Sterciuc, 78 D. Negrea), Tomuț (60 B. Moldovan), S. Măgulean, Drîglă – Zele, Pasăre (55 Rechițan). Antrenor: Lucian Ciba

Viitorul: Dagău – Stoianovici, Bier, Brozbic, E. Pantea (75 Mihăilă) – S. Popa (85 Vidac), Cotuna (63 P. Pavel) – M. Rotar (75 Al. Catanzariti), Vezan, Bulboacă – Al. Ungureanu (63 D. Mitu). Antrenori: Flavius Pavel și Flavius Moisă

Arbitri: Tudor Jurcă – Cătălin Iova, Gabriel Hărduţ. ObservatoriAJF: Leontin Buda, Marian Nedelea

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button