UTA Arad

Poenaru ar fi dorit ca UTA să joace altfel după pauză la Botoșani, dar: „Importante sunt punctele pentru moral și în economia clasamentului”





După aproape 11 luni de zile, UTA câștigă din nou un meci în deplasare. S-a întâmplat la Botoșani, în cadrul etapei a 10-a a Superligii, tabela oprindu-se la scorul de 1-2. Cascini și Postolachi au punctat pentru arădeni până la pauză, Sno readucându-le pe gazde în joc după o oră de joc.

„Ceea ce am discutat la pauză, dar jucătorii trebuie felicitați pentru atitudine”

Deși au riscat câte ceva la unele mingi periculoase în careul lui Iacob, „roș-albii” au scăpat în câștigători. „A fost un meci disputat pentru că am vrut noi să fie așa, într-un fel. Cred că a fost o primă repriză dominată de noi, din punct de vedere fizic și al organizării defensive. Am dus atacuri foarte bune, am reușit să înscriem și două goluri și o mai puteam face. Din păcate, în a doua repriză ceea ce am discutat la pauză nu s-a resimțit în joc și nu s-a văzut. Ne-am retras prea mult, nu trebuia să facem asta.  Trebuia să rămânem în pressing, să îi așteptăm puțin să vină și să jucăm pe contraatac. Dar, una peste alta, jucătorii trebuie felicitați pentru atitudine, pentru că și-au dorit, pentru că au muncit foarte mult astăzi, fără sacrificiu nu putem. Chiar dacă am suferit, sunt importante cele trei puncte, atât pentru moralul nostru, cât și pentru economia clasamentului”, a spus Ilie Poenaru la finalul disputei din nordul Moldovei.

„Era și acesta un obiectiv, trebuia să spargem gheața

Antrenorul principal al arădenilor a recunoscut că era, oarecum, o presiune legată de parcursul slab din meciurile din deplasare. Precedentul succes de pe terenuri străine datează de pe 25 octombrie 2021, când UTA câștiga cu 3-0 pe „Dinamo”, cu Clinceniul.  „Era și acesta un obiectiv, trebuia să spargem gheața. Nu se mai câștigase de foarte mult timp în deplasare și mă bucur că au înțeles anumite lucruri,. Dar trebuie să fim mult mai bine și mult mai echilibrați după ce conducem, ei trebuie să facă ceea ce le transmit eu. Dar, până la urmă, e important că am spart gheața, sunt importante cele trei puncte și de aici trebuie să avem continuitate în rezultate”, a mai afirmat  Poenaru.

Gândul la Hermannstadt și nu prea: „Să ne bucurăm și să ne refacem!”

În runda ce vine, mai precis sâmbătă după-amiază, UTA se întoarce în fața propriilor susținători împotriva singurei formații ce nu a pierdut niciun meci până acum. Sigur, Hermannstadt mai au de jucat în această etapă, mâine, pe teren propriu, cu Petrolul, dar disputa rămâne oricum complicată. „Hermannstadt e o echipă bună, o echipă care nu pierde, care are entuziasm, o echipă dezinvoltă, cu un joc bun. E clar că toate meciurile sunt grele, dar deocamdată să ne bucurăm de această victorie. Avem un drum lung spre casă, trebuie să ne refacem cât mai repede și ne vom pregăti pentru meciul cu Hermannstadt”, a concluzionat Poenaru.

FOTO: darabaneni.ro









11 comentarii

  1. Am jucat destept meciul asta…sigur, se putea si mai bine, dar am pus la pastrare cele 3 puncte si asta conteaza !

    0
    0
  2. E strada pe care trebuie mers. Pe moldavi i-a speriat atitudinea și,, bogăția ” băncii de rezerve. De multe ori jucătorii UTA-ei, ca valoare erau în tabăra lor. Deși sunt mulți în echipa ce trebuie evidențiați , e nedrept sa trecem peste câștigul principal și anume jocul. El ne dădea impresia de insurmontat. Acum bună funcționare a mers spre 70, 80 de minute. Are punctul de pornire în jocul complet a lui Benga. Deși am zis ca nu pomenim nume, vor apare și nemulțumiri tehnice. Numai ca sunt nemulțumiri pozitive și creează probleme antrenorului cu cel puțin doua variante de joc. Ideal e sa legi doua victorii, eu zic ca bine ar fi vreo patru !! Avem cu cine. FELICITĂRI. !!

    0
    0
  3. Alta gafa de portar azi (Iacob nu prinde mingea si o respinge direct in adversar), la fel ca si golurile de GAGA ale lui Balauru cu Chindia si Rapid, la fel ca si golul luat acasa cu U Cj.Ceva nu este in regula cu portarii !

    0
    0
  4. Pe sibieni sigur ii batem.Prima infrangere pentru ei va fi la Arad, cu tribunele pline, cu joc bun al echipei si cu goluri din partea UT-ei.! Ora de joc e OK 16.45.De la ora 19 fiecare cu cheful lui, si UT-istii cu al lor.Haide UTA !

    0
    0
    1. Te rog frumos sa nu te mai speli pe dinti pana sambata!Nu care cumva sa se spele proroceala,prezicerea ta!Sibienii joaca pe stomacul gol,dar nu se predau si presteaza in continuare ca si cum ar vrea sa prinda loc de Play-Off…sau poate ca intr-adevar vor asta?Nu vor veni la Arad ca si de complezanta si nu trebuie tratati in acest fel,sub nici o forma!Atentie la neatentie!Grija mare!Exista la ei un Oroian,Buhacianu,chiar si Hora,care vor musca din gazon,ca sa arate,sa dovedeasca faptul ca s-a renuntat la ei usor…
      Apropo’s de gazonul de pe FN…A plouat putin,a fost si soare,conditii excelente ar fi…Doar ca,trecand zilnic pe langa stadion,nu am cum sa nu ma opresc,macar pentru cateva minute…Probabil ca RECONS-ul mai insamanteaza cheliile si se pare ca si-au dat tot interesul pentru gazon,de necontestat…Sunt pur si simplu socat…Sunt sute de porumbei care ciugulesc semintele sau iarba.De neconceput!Sute!Nu doar cativa porumbei!Nu stiu care ar fi rezolvarea,nu vreau exterminarea lor,cu toate ca s-au aciuat si pe structura metalica de sub copertine,merg la meci cu laveta umeda ca sa-mi sterg scaunele…Nu imi pot inchipui niste asa zise sperietori de ciori,manechine plantate,pentru ca ne-ar rade gazetele miticiene,teoretic nu ar conta…Dar este adevarul,gol golut…Toata munca celor care incearca din rasputeri sa intretina gazonul,se duce naibii,ingrasa porumbeii salbatici…Am inteles ca exista niste aparate,nu scumpe,care ii tin departe,ultrasunete sau ceva de genul, nu stiu cum s-ar putea rezolva,oricum,nu prin exterminare…Asta doar pe zi,pentru ca pe inserat nu mai sunt…Am intampinat si eu aceasta problema acasa,dar am pisici,caini…Nu misca nimic distrugator pe gazon,ceea ce pe FN nu este posibil…Mmmna…Haz de necaz,ne mai descretim fruntile,in sfarsit, dupa o victorie meritata cu brio,in deplasare!
      Felicitari baietilor,si felicitari lui Mister Poenaru,de aceasta data…
      Imi rod unghiile,daca stau sa ma gandesc la doar strict cele 4 puncte pierdute cu Mioveni si Chindia,nu altceva mediocru,de corigenta…Ufffff….
      Oare s-a trezit Mister Poenaru la realitate,in sfarsit???Sa fie adevarat?O fi coborat militaria din pod?Am vazut ca Keseru,la 0-2,radea si glumea cu Mister,de pe banca de rezerve..Excelent!Dovada ca nu exista resentimente reciproce.Bravo!Corect!
      Cat despre Otele,imi pare rau de el,dar a intrat foarte nervos,haotic,debusolat,avertizat…Are acel aplomb calitativ cert,incontestabil,smecheras,incisiv…Mi se pare corect ca a fost inlocuit,degeaba s-a suparat si a mers direct la vestiar,este lipsa de respect fata de colectiv,fata de noi,suporterii…Asa trebuia instantaneu cu Batha anterior si acum,la Botosani, iata-l pe Idriz excelent,asa cum il stiam ca poate…Pentru acest meci,nota 8-9 pentru Poenaru!Il stia foarte bine pe Teja dar si reciproc..Bravo!Continuati tot asa baieti!Cele rele sa se spele,cele bune sa se-adune!
      Multumim!Ne-ati oferit un sfarsit de saptamana excelent!Punct si de la capat!

      0
      0
        1. Poate ca a fost ceva nevinovat,o nemultumire imparatsita in mediu privat si cineva a vrut sa epateze,sa se bage in seama…Nemultumiri exista si vor exista mereu…Disciplina conteaza!

          0
          0
  5. La 2-1 mi-a fost frica sa nu intoarca moldovenii rezultatul,capatasera mai mult curaj impinsi si de spectatorii moldavi dar baietii au fost fenomenali in aparare luptandu-se cu ardoare pt. fiecare minge si in final au reusit o victorie frumoasa in fata unei echipe bune ale Superligii . Urmatorul meci cu Hermanstadt , nici nu ma gandesc ca, UTA. sa nu i-a cele 3 puncte si sa puna stop sibienilor in ascensiunea lor de rezultate pozitive. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  6. Victorie importanta, pacat ca trebuie sa avem tot timpul emotii pana la final, felicitari baietilor si antrenorului !
    Hai UTA

    0
    0
    1. Încă nu arătăm maturitate și forță pe final de meci, poate cu puțină muncă și răbdare vom crește și la acest capitol, felicitări tuturor,in special Benga care ar trebui sa fie căpitan,Iacob,pare cu gândul la plecare…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button