Fotbal judetean

Nou promovata pierde în premieră și acuză dur arbitrajul, primul succes pentru „Vladi”: Voința Macea – CS Glogovăț 2013 0-2





Lider surprinzător al Ligii a 4-a după două runde, alături de Sântana și Socodor, Voința Macea s-a împiedicat pe teren propriu de Glogovăț. Oaspeții s-au impus cu scorul de 2-0, deblocând meciul dintr-o fază stranie, contestată de formația nou-promovată.

Startul echilibrat de meci, fără ocazii mari de poartă, e încheiat de faza din minutul 25, de la care – susțin amfitrionii – le-a marcat în mod negativ evoluția. Cei de la Vladi au dat mingea intenționat afară pentru ca un jucător de-al lor să primească îngrijiri medicale, însă arbitrii le-au dat tot lor mingea pentru repunerea de la margine. Faza a continuat timp de un minut, Doboș l-a angajat în adâncime pe Țîru, care a pătruns în careu și l-a lobat elegant pe Șoltesz. Măcenii au protestat degeaba și au reacționat greu, de abia pe finalul reprizei, când Vîrtaci a trebuit să respingă cu piciorul un șut de la distanță al lui Edu.

În partea a doua, oaspeții au administrat fără mari probleme avantajul, ba chiar și l-au mărit în minutul 73. Atunci, nou intratul Domide a făcut faza golului doi pentru Păulin, care a marcat din 12 metri. Cu 4 minute înainte de final, gazdele puteau reintra în joc, dacă devierea defectuoasă a lui Diarra nu ar fi lovit bara.

Pâncotan: „Nu am înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat, apoi nu ne-am mai concentrat”

S-a încheiat 0-2 și Voința pierde primul meci stagional, acuzând arbitrajul. „A venit o înfrângere pe care nu ne-o doream și mai ales în felul în care s-au petrecut lucrurile. În minutul 25, la un fault clar asupra lui Băd la 30 de metri de poarta adversă, adversarii dau mingea afară, dar spre stupoarea noastră tot ei execută autul și ne dau gol dintr-un offside de un metru. Nu am înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat, centralul nu a fluierat faultul, tușierul a dat invers autul și noi luăm gol. Nu cred că mai a existat așa ceva în fotbal, cum e posibil ca centralul să nu se consulte cu tușierul, să meargă faza în acest mod incredibil? Am protestat, am cerut explicații, degeaba, nu am avut cu cine. Nu avem nevoie de lecții de arbitraj la Liga a 4-aa, nu vreau să mă gândesc că poate am deranjat cu primele două victorii și a trebuit să fim puși la punct. După această fază incredibilă, nu ne-am mai concentrat, ne-a dat peste cap. Am dominat, am avut o bară, dar nu am finalizat. Răzvan Fritea a făcut infiltrații toată săptămâna, nu l-am putut folosi, iar Flavius Băd a făcut îndindere din minutul 10 și totuși a tras de el mai bine de o repriză. Am avut și un penalty neacordat în a doua repriză, plus un gol anulat pe motiv de fault în atac la Edu. Să zicem că așa a fost, dar avem dubii. Nu am jucat la nivelul care l-am avut în primele două etape, faza de la primul gol ne-a dat peste cap, dar și adversarul a jucat bine, ne-a pus probleme. Avem condiții bune, mulțumim conducerii, mai departe ne așteaptă două meciuri foarte grele, cu Sântana și Socodor. Ne vom pregăti serios, dar înainte de asta avem meci în Cupa României la Horia. Ca o conluzie, e păcat de pregătirea pe care o facem, vrem mai mult respect din partea arbitrilor”, afirmă Ruben Pâncotan, antrenorul Voinței.

Dehelean: „Nu au tuns terenul și tot am găsit tactica potrivită”

După remiza internă cu Beliu și eșecul de la Zăbrani, Glogovăț a reușit să spargă gheața la capitolul victorii în a doua deplasare la rând în Liga 4-a. „Când am văzut terenul netuns, cu iarbă până la glezne, le-am ceut băieților să jucăm în special pe benzi, să creăm superioritate acolo și să atacăm astfel poarta. M-au ascultat, ambele goluri s-au născut pe astfel de momente, am găsit tactica potrivită și eu zic că am cștigat pe merit. Gazdele au bubuit mai mult mingea, nu ne-au pus probleme deosebite, nu știu dacă au ajuns de două-trei ori periculos în terenul nostru. Știm că acuză faza din care am deschis scorul, dar nu era treaba noastră să ne oprim dacă arbitri ne-au dat nouă mingea. Iar golul a venit după aproape două minute de la acea repunere de la margine. Îmi felicit jucătorii, se vede că vin la antrenamente și la meciuri arătăm din ce în ce mai bine, sper să legăm victoriile, inclusiv în Cupă”, a precizat Călin Dehelean, antrenorul celor de la „Vladi”.

Formații:

Macea: P.Șoltesz – Șt. Ardelean, D. Crișan, D. Boiț, M. Kiss (24 Ciceau, 74 Bradabur) – Noiacă, Edu, Șt. Șiclovan, G. Trif – Georghieș, Băd (70 S. Sîrbu). Antrenor: Ruben Pâncotan

Glogovăț: P. Vîrtaci – Ad. Lucaci (88 R. Ciobanu), Maris, Diarra, L. Avram – Doboș, Coșa – Păulin, Țîru, Fl. Dancă – M. Ceh (57 Fl. Domide). Antrenor: Călin Dehelean

Arbitri: Sorin Saladea – Flavius Drăghici, Paul Iovescu. Observatori AJF: Leontin Buda, Marian Nedelea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button