UTA Arad

Fiul mai mic al lui Iosif Petschovsky, în vizită la noua arenă „Francisc Neuman”: „Mă bucur foarte mult că UTA e din nou în prima ligă!”





Clipe emoționante pe Arena „Francisc Neuman”, al cărei prag a fost trecut astăzi întâia oară de Ladislau Petschovsky, fiul cel mic al fotbalistului-simbol al „Bătrânei Doamne”.

Odinioară el însuși component al UTA-ei (generația care a jucat finala Cupei României din 1966), Petschovsky III, așa cum era menționat în cronicile vremurilor, a pătruns în vestiarul roș-alb, apoi a pășit pe terenul de joc și, alături de soția Vera și fiul Ladislau jr, a făcut o fotografie având ca fundal locul în care pasiunea devine mod de viață, peluza ”Iosif Petschovsky”.

Vizita a încheiat-o privind cu nostalgie tablourile din VIP Area, acolo unde tatăl său are un loc special. Și avut surpriza plăcută să se regăsească în poza de grup a echipei din campionatul 1965-1966. „Mă bucur foarte mult că UTA e din nou în prima ligă și că are un stadion așa frumos”, a mărturisit Ladislau Petschovsky.

11 comentarii

  1. Multa sanatate si virtute!Il asteptam sa dea lovitura de incepere sambata,contra Hermanstadt,in cazul ca mai este prin Arad…

    0
    0
  2. Atentie mare,ca sa nu se mai repete situatia precedenta cu distrugerea gazonului,dupa un concert care ar fi putut sa aiba loc in multe alte locatii…
    Iar a aparut o scena montata pe gazon pe coltul dintre Tribuna I-i si Peluza Nord,in dreptul tabelei..Nu intru in detalii,nu ar avea nici un rost…pentru cine si ce,cu atat mai mult ca se pare ca s-a tinut in mare secret evenimentul..E nevoie de votanti..
    Ma uit in schimb la Stadionul Oblemenco,cum dupa un singur weekend de concert se schimba instantaneu gazonul.Nici macar nu s-au gandit la reparatie,insamantare,carpeala si vopsire chelii sterpe..Instantaneu gazon nou!
    E clar ca aceste evenimente nu sunt gratuite pe stadionul FN,in consecinta mi-as dori ca respectivele fonduri sa fie strict pentru un nou covor verde si de aceasta data sa fie asternut de catre profesionisti adevarati,nu de catre vacari,cowboy…

    0
    0
      1. Stiu,taci,nu am vrut sa scriu asa ceva….Tacerea este uneori mai buna decat critica si sagetile acide…Nu am absolut nimic impotriva lor…Am trecut astazi,12 septembrie,pe acolo…Pur si simplu nici urma de vreo paguba,nu as fi crezut ca nu vor fi din nou inlocuiri parcele gazon…Asa da,mai merge…Eu nu prea sunt cu bisericile,respect orice orientare,atat timp cat nu ma trag de maneca pe strada dar au fost civilizati,nici urma de pagube…Impecabil arata respectiva zona…Ca si cum nu a fost nimic pe acolo!Sa incercam sa nu diferentiem oamenii,persoanele, prin criterii de religie,cultura si rasa…Sunt ferm convins ca au si ei multe abonamente sau cumparatori bilete la UTA..
        Am observat la meciurile de acasa, multi Sirilankezi,veniti in Arad la munca…Tribuna I-i…E clar ca muncesc la firme apropiate UTA-ei,poate primesc de la firmele lor bilete alocate…Unul dintre ei,cu care am schimbat 2-3 vorbe(toti stiu engleza,foste teritorii din Imperiul Britanic),se numeste Crisan…Eu il intreb..cum naiba te cheama Crisan,din Sirilanka?Stra-stra-stra bunicii tai au fost colegi cu Horea si Closca??De fapt il cheama Krishan…asa cum scriu aici,Krishan…Mi-a aratat permisul de munca…Am ras amandoi la pauza…I-a prins si pe ei UTA,rau de tot…La ei este Cricket,polo pe iarba ,golf pe elefanti dar sunt prea saraci pentru asa ceva,la ei,ca spectatori,nu pot plati derby-uri..Mi s-a parut foarte interesant…Abia astept sa ma mai intalnesc cu ei…
        De aceea o tot scriu si o spun,am tot insistat…Suporterii UTA-ei sunt cosmopoliti,etnii multe,de la infiintare pana in prezent…Pe stadionul nostru,nu se vor auzi absolut niciodata scandari de genul..”afara,afara…din tara”,sper…Daca oricand,as auzi asa ceva,mi-ar crapa obrazul de rusine…si nu voi accepta asa ceva…Macar din respect pentru fostele noastre glorii!

        0
        0
    1. Heyy, noi nu avem stadion rezerva sa jucăm. Doar la cluj, craiova joaca de vreo 3 etape la Turnu Severin, deciiiiii de aceea au avut timp sa schimbe gazonul… Prima dată informativă

      0
      0
  3. Amintiri frumoase răscolite ori de cîte ori îmi sare în ochi acest nume, Petschovsky! Să aveti viață lungă și sănătate de-a lungul ei!
    P.S. recomand cartea
    despre viața tatălui
    său tuturor Utiștilor,
    pe mine m-a fascinat!
    Pe lângă ce-am citit în carte, socrul meu (vitreg), Petre Necula, (portar), co-echipier cu Csala, Pârcălab, Petescu, etc în 58-59, mereu îmi povestește mult despre trecutul UTA-ei, lucruri inedite despre gloriile de odinioară, și nu pot fi decât mândru că m-am născut la Arad, fan pe viață al celei mai frumoase echipe de fotbal! ?UTA!
    Una din întâmplările relatate de Petre:
    În ultima etapă din campionatul 58, UTA juca acasă cu CCA, (Steaua). Miza era doar de palmares, așa că Cibi Braun, antrenorul, i-a zis juniorului Necula: „mâine aperi tu, arată-le ce ști”, cuvinte însoțite de-o droaie de înjurături asortate…
    Tânărul portar a luat un gol în prima repriză, dar a apărat excelent tot meciul. Spre sfârșit, UTA a egalat, final 1-1. Ziarul Flacăra Roșie, a scris a doua zi: marea CCA stopată de curajul tânărului portar Necula…

    0
    0
    1. Petchowsky , carte scrisa de catre maestrul Aristide Buhoiu.Cred ca am citit-o in anii 70 prima data, iar apoi de mai multe ori.O am in biblioteca de aproape 50 de ani.Are si ilustratii alb -negru cu Ciala imbracat ofiter de la CCA.Tin minte ca anuntul facut in legatura cu decesul lui a fost in pauza unui meci dintre UTA-Poli Iasi prin anul 1966.Dumnezeu sa-l odihneasca pe marele fotbalist al UT-ei, CCA-ului si al Nationalei Romaniei.Nu degeaba Petchowsky este in imnul UT-ei personajul principal.Haide UTA ! Sa castigam impotriva HERMANSTADT sambata ! Haide UTA, HAI Aradul, pentru noi doar UTA conteaza !

      0
      0
  4. Momente de vis, pacat ca nu am fost acolo. Acelasi sentiment am avut si cand nepotii Baronului au fost la un meci al UTE-i. Desi nu sunt nascut in Arad pentru mine doar UTA conteaza. Am citit cartea la care se face referire in comentariul anterior si o recomand oricui.
    Imn de vis la inceputul fiecarui meci acasa, respect nemasurat, la fel si Baronului.
    PENTRU NOI DOAR UTA CONTEAZA !
    Hai cu 3 puncte cu Sibiul. Se poate. ?❤️

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button