ACB IneuGloria LT Cermei

Despărțite de 20 de kilometri și 3 puncte în clasament, Cermeiul și Ineul își caută echilibrul! Șimăndan: „Avem nevoie de moral” v.s. Florea: „Mergem să câștigăm!”





Gloria Lunca Teuz Cermei a început campionatul cu două derby-uri județene, dar sâmbătă are parte de și de un duel zonal, al orgoliilor. Cermeiul și Ineul sunt cele mai apropiate localități arădene din circuitul Ligii  și se confruntă în premieră în acest eșalon. Exact în vara în care „sămădăii” promovau în premieră în Liga 3-a, Ineul cobora de bună voie în județ, așa că drumurile lor nu s-au intersectat până acum. Iar confruntarea de sâmbătă, de la ora 17, devine deja importantă pentru așa-zisa zonă play-out.

Șimăndan: „În următoarele patru meciuri vrem să facem cel puțin 7 puncte”

Cermeiul e singura formație din C8 ce nu a strâns niciun punct după confruntările cu Lipova, Reșița (ambele acasă) și Pecica (în deplasare).  Unul dintre puținele aspecte pozitive din runda trecută a fost legat de cele două goluri marcate, primele stagionale. Marius Șimăndan a fost primul jucător care a punctat pentru trupa lui Cristian Todea cu o lovitură de cap, după care a înscris și Paul Varga, însă Cermeiul avea să arunce pe apa sâmbetei avantajul de 2-1 în partea secundă. „Am dat primul gol din campionat, sper să urmeze și altele, să marchez cât mai mult, dar și la victorii. Este o poziție nouă pentru mine, am jucat mijlocaș de bandă mai mult la Cermei, acum joc vârf. Îmi place mult să apar în fața porții, acolo jucam și ca juniori, am o relație bună cu golul. Sper să ne revenim cu Ineul și în următoarele patru meciuri vrem să facem cel puțin 7 puncte, să ne ridicăm în clasament. Sigur că un pic ne afectează puțin situația din clasament, dar, dacă ne uităm la ce adversari am avut în primele etape, iar la Pecica am condus și am pierdut pe final, nu este chiar un dezastru, ne putem reveni rapid. Ne-am pregătit bine, ne-am propus ceva de la următoarele partide și ne vom ține de acest mini obiectiv”, susține Șimăndan.

Cermeiul și Ineul s-au întâlnit și într-un test estival, disputat pe „Centralul” din orașul de pe Crișul Alb. „Îi cunoaștem din amical, au o echipă agresivă care joacă fotbal. Este o nou promovată, nu stau nici ei prea bine în clasament, dar în deplasare la Criș au bătut surprinzător pe fondul unui joc bun. Pentru noi este un meci ca oricare altul, nu contează pozițiile din clasament și apropierea celor două localități. Este un derby arădean, asta spune tot, este important pentru noi să scoatem un rezultat pozitiv ca să avem moral mai mare mai departe”, mai susține fotbalistul ofensiv de 22 de ani al Cermeiului. Suspendat, Denis Salka va lua loc în tribună sâmbtătă.

Florea: „Evoluții fluctuante, la Chișineu Criș nu am simțit presiunea și am făcut un joc foarte bun”

Nici David Florea nu s-a putut bucura până la capăt pentru primul gol stagional. Mai mult, pentru fotbalistul de 30 ani golul din Ineu – Buziaș (scor 1-2) a fost primul în Liga 3-a. „Am debutat cu Ineul în Liga a 3-a, e exact ce mi-am dorit după promovare. Până acum, am reușit și un gol din penalty, cam puțin față de ce mi-am propus, dar suntem la început de campionat, sigur vor urma și altele. Dar important este să câștige echipa, nu contează cine marchează. Evoluțiile noastre au fost fluctuante, e o lipsă de concentrare, trebuie să fie, pentru că am luat goluri prea ușor, pe greșeli individuale, inexplicabile. Am pierdut acasă chiar și după ce am condus cu 2-0, nu este normal și trebuie să ne corectăm. În deplasare, la Chișineu Criș nu am simțit nici o presiune și poate de aceea am făcut un joc bun, chiar foarte bun, fără greseală. Mergem acum la Cermei cu același gând, să câștigăm, să facem puncte, mai ales că următorul meci acasă va fi cu CSM Reșița, care s-a dovedit deja a fi cea mai tare echipă a seriei. La Cermei va fi un meci greu, dar nu imposibil de câștigat. Ei nu au niciun punct, vor da totul din ei, dar sper ca la final să ieșim victorioși. Ne-am pregătit normal, totul este în regulă, nu cred că au cu ce să ne surprindă, rămâne doar să facem și în timpul jocului ceea ce pregătim la antrenamente”, afirmă experimentatul mijlocaș ofensiv al lui Cristian Sculici, originar din Gurahonț.

Formații probabile:

Cermei: Zamfir – Balasz, Clipotă, R. Iuga, Deta – D. Lazăr, Cocriș – P. Varga, Mateucă, Vlad – Șimăndan.

Ineu: Merșca – D. Varga, Mendy, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Banam, Ndoye, D. Florea, Jurj – Toure.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Cristian Buzzi (Oțelul Roșu- Caraș Severin), Răzvan Toader (Zăvoi – Caraș Severin).

Observatori FRF: Constantin Făniță (Timișoara) și Adrian Copăcean (Caraș Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button