Sporturi de contact

Bianca Prodan și-a apărat titlul de campioană europeană de tineret la sambo!





O nouă performanță majoră pentru sportul arădean, trecută în dreptul Biancăi Prodan (20 de ani). Sportiva originară din Sfântu Gheorghe, dar stabilită de ceva timp în orașul nostru, a redevenit, aseară, campioană europeană de tineret la sambo, la categoria de greutate + 80 kg. Ea mai cucerise acest titlu și în 2021 la Limassol (Cipru).

Competiția din acest an s-a desfășurat la Novi Sad, în Serbia, acolo unde Prodan a avut parte și de susținerea unei mini-galerii din Arad, ce a ajutat-o să treacă Gordana Bosnjak (Serbia), în semifinală și de rusoaica Ekaterina Soloveva, în finală. Evident, talentata luptătoare a concurat sub „tricolor” la europene, sub comanda selecționerului Viorel Gâscă, dar un merit deosebit pentru performanța sa îl au Arpad Nagy și Dorin Drimbe, care o pregătesc la sala de judo Panda Team, de la bazinul „Delfinul”.

Bianca Prodan e la al patrulea titlu major din carieră la sambo, după cele două titluri de campioană europeană de tineret ea mai devenind campioană mondială de tineret și juniori, dar și vicecampioană mondială pe nisip. Între 14 și 16 octombrie, arădeanca va lupta și la campionatul mondial de cadeți, tineret și juniori din Armenia (Yerevan).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button