Fotbal judetean

Brândușe a decis duelul vecinilor: CS Glogovăț 2013 – Păulișana Păuliș 1-2 +FOTO





Despărțite de 15 kilometri, Vladimirescu și Păuliș și-au trimis în luptă fotbaliștii în cadrul rundei cu numărul patru a primului eșalon județean. A rezultat un meci cu ambiții, ca între vecini, câștigat într-un final de echipa mai experimentată și cu o bancă de rezerve mai largă. Omul meciului a fost ex. curticeanul Flavius Brândușe, ce a întors meciul în favoarea formației sale în 8 minute: 1-2.

Același atacant al Păulișanei avea să creeze ceva panică în careul gazdelor în primul sfert de oră cu trei finalizări periculoase, în timp ce reușita colegului săi, Ionuț Ianc, a fost anulată just pentru fault în atac de arbitrul Coroban. Treptat, „Vladi” a prins curaj, a stat mai bine în teren, nu le-a mai permis vizitatorilor să se apropie de buturile lui Vîrtaci, însă au și atacat convingător pe final de repriză. În minutul 40, Doboș a insistat la un balon în careul advers, iar E. Calancea i-a dat în picior în momentul în care a vrut să respingă. Mingea a ajuns pe punctul cu var, Horvat a ghicit partea la execuția lui Păulin, dar asistentul Rusu a sesizat că fostul portar al UTA-ei în Liga 2-a a făcut doi pași în față înainte de a plonja. Penalty-ul s-a repetat, iar de data aceasta Păulin a marcat cu un șut plasat în dreapta goal-keeperului devean: 1-0. Până la finalul mitanului, ambele formații mai puteau marca.  Mai întâi, Ceh și Păulin au scăpat doi cu unu cu Pleșca, dar primul s-a grăbit și a tras mult peste poartă de la 25 de metri. În replică, Varga l-a întins serios pe Vîrtaci cu un șut la rădăcina barei.

Așadar, repriza secundă s-a reluat de la scorul de 1-0 pentru gazde, care au mai avut o șansă desprindere la 4 minute de la reluare. Același Ceh a scăpat în stânga, dar i-a așezat prea moale balonul lui Păulin, care talonat de Pleșca a tras peste poartă. Având și sânge proaspăt pe gazon, Păulișul a început să atace în valuri și golul de 1-1 nu s-a lăsat prea mult așteptat. E. Calancea a pătruns pe dreapta, a tras în cros, Vîrtaci a respins, însă Brândușe a fost pe fază și a trimis simplu în plasă. Vizitatorii au simțit că se poate, iar în minutul 67 au dus tabela la 1-2.  Varga a centrat din dreapta, Marc a lovit greșit balonul de la colțul lung, dar acesta a ajuns cu noroc la Brândușe la 1 metru de poartă și acesta a mai îndeplinit odată formalitatea. Cei de la Glogovăț nu s-au dat bătut, iar nou-intratul i-a pus mingea pe cap lui Nibu în doar 7 metri, dar mijlocașul lui Dehelean a trimis neverosimil alături. Fiindcă trupa gazdă a fost nevoită să atace spre final, au apărut și spațiile în jumătatea proprie de teren, iar Onuțan (în două rânduri) și Brândușe au irosit golul trei.

Dehelean: „A câștigat echipa mai experimentată, dar dacă am fi făcut 2-0…”

Oricum, punctele au luat direcția Păulișului, iar Glogovăț pierde primul joc stagional pe teren propriu. „Eu zic că a fost un meci bun al ambelor formații, însă a câștigat echipa mai experimentată. Poate meciul ar fi decurs altfel și rezultatul ar fi fost pozitiv dacă la cele două ocazii mari avute la 1-0 făceam măcar 2-0. Așa însă, echipa din Păuliș a întors soarta partidei mai mult pe plusul de experiență, în timp ce noi avem din acest an mulți copii sau jucători veniți din ligile 5 și 6. Lotul nu este prea bun nici din punct de vedere numeric, dar important este că băieții vin la antrenamente, se pregătesc și eu zic că și azi am arătat un joc. Altfel, eșecul mă doar și nu neapărat pentru că a venit în fața vecinilor noștri, ci datorită faptului că un antrenor nu-și poate propune niciodată să piardă meciuri”, a menționat Călin Dehelean, antrenorul principal al celor de la „Vladi”, asistat îndeaproape de managerul Florin Arhilie.

Georgiu: „Nu am făcut cel mai bun meci al nostru, dar sunt mulțumit că ne-am apropiat rezultatul”

Cel puțin până în această seară, Păulișul e lider în Liga a 4-a Arad, cu 10 puncte strânse. „Niciun meci nu e simplu, fiecare echipă își dorește să scoată maximum din fiecare meci. De altfel, punctele au fost la gazde până la pauză, însă noi ne bucurăm că am reușit să întoarcem meciul și să rămânem neînvinși în acest campionat. Chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci al nostru astăzi și chiar am fost conduși, nu pot fi decât mulțumit de faptul că ne-am apropiat rezultatul. Punctele sunt importante, căci îți permit să lucrezi în liniște, cu încredere și doar așa poți progresa de la săptămână la săptămână. Nu vreau să vorbesc despre un obiectiv precis la Păuliș, ci doar despre faptul că vom încerca mereu să scoatem maximum din fiecare meci, iar la final clasamentul ne va da măsura a ceea ce am reușit și am muncit cu toții.Contează foarte mult că avem un lot numeros, dar și bun valoric, dar asta și datorită lui Florentin Iancu, Ghiță Tăucean și Nicu Șanta, susținuți – bineînțeles – de domnul primar Turcin”, a punctat Vasilică Georgiu, tehnicianul trupei din Podgorie.

Formații:

Glogovăț: P. Vîrtaci – Ad. Lucaci, Al. Mariș, C. Ruja, L. Avram – Țîru (73 Diarra), Doboș, Nibu, D. Păulin – Fl. Dancă (60 Coșa), M. Ceh (64 Fl. Domide). Antrenor: Călin Dehelean

Păuliș: Horvat – E. Calancea, Ianc, Pleșca, C. Morariu – S. Rus (46 Hrîncescu), L. Grigorean (46 N. Marc), D. Calancea (81 Onuțan), R. Varga (68 Mandache) – D. Grigorean, Fl. Brândușe (88 Zubașcu). Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Cristian Coroban – Andreea Şuşcă, Răzvan Rusu. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Ovidiu Coman

Galerie foto de la partida CS Glogovăț – Păulișana Păuliș, scos 1-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button