Fotbal judetean

În trenul spre locurile fruntașe s-au urcat „roș-albii”, „grănicerii” nu se regăsesc la revenirea în Liga 4-a: Victoria Felnac – Frontiera Curtici 2-1Două dintre cele mai bine cotate formații din campionatul Ligii a IV-a s-au duelat la Felnac pentru punctele ce le-ar fi permis să nu piardă contactul cu primele locuri, ocupate de Sântana și Socodor ce merg ceas până în acest moment. Scopul și l-au atins gazdele, în timp ce curticenii ajung la a treia înfrângere în patru meciuri și par să nu fi digerat prea bine retrogradarea din Liga 3-a.

Contând pe destui jucători cu experiență, combatantele și-au dozat destul de mult energiile, împărțindu-și – oarecum – perioadele de dominare, cu un ușor plus pentru echipa de la graniță. În ciuda a acestui fapt, mai periculoși au fost felnăcanii și chiar s-au dus rapid la 2-0 în minutele 29 și 33. Mai întâi, Silviu Măgulean l-a surprins pe Trifoi cu un șut puternic de la 20 de metri, după o respingere a defensivei lui „Fronti”, după care Alexandru Pasăre a trimis din prima în plasă, din 8 metri, o pasă din stânga a lui Drîglă. Vizitatorii au revenit în joc în penultimul minut de joc al primei părți, când Blănaru a centrat pe jos din stânga, doi adversari au ratat balonul și Petrică Huțanu a înscris plasat din mijlocul careului.

Felnacul s-a apărat și mai mult după pauză și chiar a făcut-o bine, căci în afara unor mingi lungi aruncate în careu și câteva șuturi de la distanță, Curticiul nu a creat mare pericol la buturile adverse. Mai mult, pe unele contre, putea sosi și golul trei, cea mai clară ocazie aparținându-i lui Drîglă, care a ales soluția eronată din postură de unu la unu cu Trifoi, șutând pe colțul scurt și nu pe lung. Frontiera a atacat cu toate liniile pe final, a intrat și Norbi Varga în atac, însă VI-FE a scăpat în câștigătoare.

Felnacul face 9 puncte și e a patra forță a campionatului după primele patru runde. „Mi-era teamă de acest joc din două motive. Primul, fiindcă echipa din Curtici, ca și nume, are – poate – cea mai bună echipă din campionat, chiar și peste Sântana, iar al doilea, fiindcă nu am mai avut joc oficial de săptămâni și exista riscul să ne fi ieșit puțin din ritm. Dar, am făcut un meci bun, în special din punct de vedere defensiv în fața unor jucători care au jucat sus sau foarte sus în  fotbalul românesc. Dacă în meciurile trecute am cam luat aiurea goluri, acum am stat bine, cu excepția fazei din care ne-au dat ei 2-1. Păcat că am tremurat pentru cele 3 puncte până la ultimul fluier, căci am avut șansa să ne desprindem la 3-1, dar am ratat prea ușor. Era foarte important rezultatul în fața unei echipe ce a coborât cam în aceeași formulă din Liga 3-a și care, din câte observ, nu stă prea bine la capitolul concentrare. Una peste alta, a fost un meci foarte frumos, chiar vorbeam asta cu Costel Bogoșel după meci”, a precizat Lucian Ciba, antrenorul Victorie, care are o săptămână la dispoziție să pregătească deplasarea de la Zăbrani.

Cu siguranță, curticenii ar fi preferat punct(e) în locul aprecierilor pentru jocul bun. „Eu zic că am controlat în mare măsură meciul, mai mult după pauză, dar am stat cam prost la ocazii clare de gol. Am luat două goluri pe o respingere și un pas mai puțin făcut către minge, e clar că nimeni nu se aștepta să avem așa dificultăți din punct de vedere al rezultatelor. Nimeni nu e mulțumită, eu, jucătorii, conducerea, suporterii, dar nu ne rămâne decât să rămânem uniți și să ne concentrăm pe meciurile ce urmează. Știm că trebuie să greșim mai puțin pe ambele faze ale jocului, e frustrant că nu vin rezultatele, iar jocul e destul de bun. Sau cel puțin azi am jucat mai bine decât cu Pâncota, dar am fost taxați de o altă formație bună, experimentată, a campionatului”, a punctat și Costel Bogoșel, tehnicianul „alb-albaștrilor”. ACB Ineu – Bocsig pare un adversar mai abordabil pentru Frontiera în runda ce urmează.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, D. Morariu – Dancă, Tomuț (79 B. Moldovan), S. Măgulean, Drîglă (88 Sterciuc) – Zele (88 Rechițan), Pasăre (65 Ghergar). Antrenor: Lucian Ciba

Curtici: Trifoi – Kocsis, Calvin (84 N. Varga), Gligor, Blănaru – Lazea,D. Prică – Ciupuligă, Avrămuțiu, Havram (88 Bonchiș) – Huțanu (78 V. Roșu). Antrenor:  Costel Bogoșel

Arbitri: Mircea Ardelean – Mihai Stanciu, Dan Cojocariu. Observatori AJF: Marius Andrei, Marian Nedelea

2 comentarii

  1. Felcitari echipei din Felnac ,am ramas surprins ce conditii au pentru nivelul acesta! Pe langa asta au niste oameni in tribune care ii incurajeaza non – stop .nu vad cum pot pierde puncte acasa cu jocul lor agresiv dar in limita regulemntului
    Felicitari tuturor care se ocupa de aceasta echipa frumoasa!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button