Stranieri aradeniUTA Arad

Utiștii Vukcevic și Isac – doar spectatori la Zenica și Cluj, gol pentru Miculescu! Arădeanul Man – titular în remiza naționalei mari în Finlanda!





Niciunul dintre cei doi jucători ai UTA-ei care au avut programate meciuri internaționale în această seară nu fost pe teren. România U 21 a pierdut cu 4-1 amicalul de pe „Cluj Arena”, cu Spania, golul „tricolorilor mici” purtând semnătura lui David Miculescu. Fostul „decar” al UTA-ei a marcat la 0-3, în mintul 85, după o pătrundere  în careu și un șut la colțul lung. Damian Isac a fost „uitat” de Emil Săndoi pe banca de rezerve.

Nici Marko Vukcevic nu a fost utilizat în eșecul (0-1) naționalei Muntenegrului la Zenica, cu Bosnia Herțegovina. În aceeași grupă din Liga Națiunilor, România a remizat (1-1) în Finlanda. Pukki a deschis scorul pentru gazde după 12 minute, iar Fl. Tănase a egalat pentru „tricolori” în minutul 52. Titular în echipa trimisă pe teren de Edi Iordănescu, arădeanul Dennis Man a avut un șut bun la poarta adversă, respins de portar, cu 8 minute înainte de a fi înlocuit cu Cordea (min. 66).

După rezultatele din această seară, România rămâne ultima în grupă și va retrograda în Liga C a UEFA Nations League dacă nu va obţine un rezultat mai bun decât Finlanda în ultima etapă. Luni, „tricolorii” vor juca pe teren propriu cu Bosnia Herțegovina, formație ce a promovat matematic în Liga A, iar nordicii au meci în deplasare cu Muntenegru.

FOTO: gsp.ro

12 comentarii

  1. Vreo mirare?Fotbalul romanesc a depasit demult faza de regres,de prabusire…Suntem la nivelul unui Gibraltar,Malta,Lichtenstein si nu stiu cand se va putea reveni prea curand …Pestele de la cap se impute!Pacat!Trist!Interese peste interese si iata trista realitate crunta…Astia suntem…

    0
    0
  2. Hagi tine anumite teorii acceptabile,teoretic,inclusiv pe jucatorii sai…Doar ca fac fata doar pe aici,pe aproape..Ori spala banii prin Becali,vorba lui @Dixie,ori ii parasuteaza in niste campionate gen ,Grecia,Cipru…Si vin inapoi,la Hagi,sub orice forma si iar ii vinde…Iar si din nou…Inclusiv pe Ianis,atat la mutat si l-a rascumparat….doar pe profit…

    0
    0
    1. Corect,,@ Giro. O minima decenta trebuie sa ne duca la o analiza obiectiva. Hagi, de pe vremea Luceafarului si a Cupei Danone a reusit sa adune cei mai buni juniori din tara. ( Acum ii este mult mai dificil). ” Productia ” …Clubului Viitorul, pare valoroasa si accesibila …doar consumului…intern, in momentul in care cei produsi acolo …pleaca ” afara”,…devin , in cea mai mare parte…” jucatori bumerang”…adica se reintorc,..de obicei….” acasa”,pentru…” ranforsare”. Ei nu confirma…in strainatate.Unii pleaca din nou…si iar revin. Oare de ce ? Pentru ca fizic, ei nu sint ” construiri” sa fie apti, pentru ca multi nu-s capabil sa faca ambele faze, si pentru ca prea multi , pe linga calitati ( reale) au si …defecte…greu de remediat. Lista e enorma : L Munteanu, Matan, Alibec, Chitu, Hedelcu, Iancu,Baluta, Mitrita,amd. Singurii care,…pina acum, nu au revenit acasa sint I Hagi – si el revenit …”acasa”, din Italia- si Dragus ( poate or mai fi. si altii,….dar i-am uitat eu). Selectia , la noi nu se face pe posibilitati fizice, pe tehnica in miscare ( presing, preluare+ pasa, demarcare …etc). Ma uit…la unguri, desi par, tehnic vorbind , sub ai nostri, fizic dau mult mai mult si compenseaza partea tehnica.. Azi totul se face fizic ( ataca toti, se apara toti, sau posesie cu progresie, din 1-2 atingeri). Preocupare pentru joc modern am vazut doar la Craiova- Mititelu si la Sibiu, care nu au nici antrenori, nici jucatori…” cu nume”, sau valoare deosebita. La capitolul asta…la UTA stam foarte rau. Cam asta…se poate constata. Antrenorii romini, pe linga ca sint foarte slabi profesional ( nici unul …nu-i chemat..in west,_ au si mentalitatea de ” slujbasi”,..care prefera sa ia 10 mii EU/luna, dar sa asculte de ” Patron”, ..dar nici nu au…Know, How…in meserie, ajung repede , fara scoala solida…antrenori ( ca Poenaru, Radoi, Iordanescu, Teja,Mihalcea, T Petrea, Todoran,Prepelita, Lincar… samd). Unii ca Mutu, ca Hagi…macar au invatat…” in iarba”,.. de la mari antrenori, …nu de la ” Scoala lui Radulescu sau Stoichita”..la care Pilele, Suficienta si Superficialitatea sint eterne. De Secunzi sau de Preparatorii fizici…nici nu mai vorbesc, ei sint …doar ” Yes Man-i”

      0
      0
  3. De la Pușkaș, Czibor, Kocsis, la fotbal de Luxemburg și retur. Apropo de sictirul în sens balcanic, al fotbaliștilor noștri. Regresul Ungariei pana la cote alarmante a ținut decade întregi. Pana cineva cu putere de decizie a pus punct și de la capăt. Investiții masive în terenuri și în factorul uman. Timid, s-au ivit și rezultate. La început modeste, pana la cele actuale de pus în vitrina. Materia prima, la prima vedere ar fi banii și prioritatea în investiții la sport. Scoaterea lui din poziția de cenușăreasa. De fapt în spate sta o calitate de platina. PASIUNEA.!!

    0
    0
  4. MAN, cu look a la BALE, simpatie la drum de seara arădeană. Ca fotbal este așteptat mereu cu realizări de pus la inima. Ar fi o recompensa pentru cineva care a îndrăznit sa ia lumea în piept și sa se cuibareasca de la Vladimirescu la Parma. Orașul violetelor dăruite domnișoarelor cu origini nobiliare.

    0
    0
    1. Cu parere de rau constat ca man s-a ajundat in Serie B, si nici aici…nu e printre cei mai buni. La el este o problema…de „cap, si educatie „, are calitati nu si mentalitate. De aia nu il mai vad sa poata sa ajunga un jucator…important, de Serie A …cel putin.PS. „Look-ul” sau imi arata…ca am dreptate, ca si modul… cum a jucat, aseara la Helsinki.

      0
      0
  5. Finlanda – Romania 1-1 !!! Se putea si mai mult, pot sa zic ca, finlandezii au scapat ieftin cu acest scor ,Romania cu foarte multi tineri in echipa foarte talentati, Ionut Radu, Dragus, Rus, Man, Cicaldau , Mihaila, etc. Mie unul mi-a placut mult cum au jucat baietii o echipa de viitor , BRAVO !!! IORDANESCU a mers pe multi tineri si i-a reusit si sa duca munca cu acesti tineri ca, se merita !!!

    0
    0
    1. Dar…se putea…si mai putin. Finlandezii, in ultimile 10 minute au avut 2 ocazii imense…ratate. Din punctul meu de vedere …nici un….. ” BRAVO !!! IORDANESCU „…ci,…mai degraba …” AFARA..sau…LASA-NE
      !!”…ca cel mai probabil…” vom promova” in liga cu Lichstenstein, Andora, Gibraltar, San Marino si altii…de teapa asta. Din cauza lui Iordanescu , in principal !…Cum sa ii spui…Bravo ?

      0
      0
  6. Fiecare are parerea lui COSMIN !!! Este parerea ta cum judeci acest meci. Eu zic ca, Nationala Romaniei cu acesti baieti tineri, i-au inghesuit rau de tot pe finlandezi in careul lor , numai ghinionul a facut ca, scorul sa nu fie in favoarea Romaniei. A avut si finlandezii doua ocazii de gol tot meciul in rest nimic ,au tremurat tot meciul, hai sa fim seriosi,oare ce meci ai vazut ? ROMANIA trebuia si merita sa castige acest meci. Da ,l-am criticat si eu pe Iordanescu jr. de multe ori dar acuma ii zic BRAVO pt. felul cum a facut echipa si a pregatit echipa mobilizandu-i pe acesti baieti tineri, dandu-le curaj pt. a realiza un rezultat bun ceea ce a si reusit si incet, incet va fi si mai bine. Ca, nu iti convine tie, este problema ta ,eu vad altfel lucrurile !!! Sanatate si noroc.

    0
    0
  7. Nu va mai mirati.Din” generatia de aur” care a fost la CM USA 1994 , respectiv CM 1998, au ramas antrenori doar Hagi si Dan Petrescu, cu pauze si la ligi inferioare, eventual D.Munteanu. Din generatia imediat urmatoare este Mutu, Radoi , Galca, si Chivu in Italia la Primavera.Au abandonat aceasta activitate Lacatus, I.Dumitrescu, Balint, O.Sabau, Panduru, V.Moldovan, I.Ganea, etc. Acum alegem dintre no-name ca fosti fotbalisti de nivel inalt si cu continuitate , gen Poenaru, Croitoru, N.Stanciu, Mihalcea, Maldarasanu, Pelici, Prepelita, Edi Iordanescu, etc.Batranii Multescu, Piturca, Andone, Rednic , etc cam lasat sau au cam iesit din circuit.Oricum rezultatele se vad si in campionat, si in cupele europene si la nivel de Nationale- seniori sau oricare under – Suntem pe un tobogan foarte inalt si sansele de revenire sunt spre ZERO.
    PS : Felicitari Canotorilor si inotatorilor !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button