Progresul Pecica

Petcuț, după 2-0 cu Lipova: „Prezența staffului tehnic de la UTA în tribunele de la Pecica – un plus, a fost meciul cu cea mai mare dăruire” +FOTO

Sezonul în seria a 8-a a Ligii a III-a a demarat cu câteva surprize, dar cea mai mare dintre ele poate fi considerată rezultatul de azi, de la Pecica. Tânăra echipă a Progresului a trecut cu 2-0 de Șoimii Lipova la capătul unei partide ce s-a deblocat în minutul 38, după un episod contestat de oaspeți. Mai precis, Andrieș a înscris la capătul unei faze la care asistentul a ridicat pentru o fracțiune de secundă steagul, dezorientându-i pe fotbaliștii lui Adi Abrudean care au crezut că jocul va fi oprit. În primul minut de prelungire, a punctat și Capătă pentru un 2-0 ce-i apropie pe pecicani la doar două puncte de locul 4, ocupat chiar de Lipova. Meciul a fost vizionat din tribune și de Ilie Poenaru și restul staffului său tehnic de la UTA, sub lupă aflându-se jucătorii tineri împrumutați în masă la Pecica în acest sezon.

Pentru Pecica a fost al treilea derby arădean găzduit în acest start de sezon, însă al doilea la rând câștigat, după 3-2 cu Cermeiul. „Prezența în tribună a antrenorilor de la UTA a însemnat un plus de moral pentru toți, adică până la urmă a fost meciul cu cea mai mare dăruire de când a început campionatul. Am avut și șansă, ca să fim corecți. Apoi, Roșca, prin intervențiile sale, ne-a ținut în meci. A scos câteva situații bune, iar noi, spre deosebire de jocurile celelalte, am profitat de ocazii. Nu cred că am avut prea multe, dar tot au fost vreo 4 sau 5, din care am marcat două goluri. Cred că la Reșița am jucat poate un pic mai bine, am avut posesie mai bună, am stat mai mult în terenul lor, dar am pierdut 3-1. Din experiența pe care o am la nivelul ăsta, de obicei victoriile aduc victorii,  în mod special la copii. Adică sunt jucători de moral, am văzut după primul egal cu Buziașul că era atmosfera era deja alta în vestiar. Sper ca victoria de astăzi să le dea și mai mare încredere în ei și să câștigăm jocul de sâmbătă. Nu trebuie subestimat Ineul, am fost ieri la ei la meci și am văzut o echipă periculoasă, nici nu știi la ce să te aștepți. Au motivație maximă, dăruire, luptă pentru fiecare minge ca și noi, de altfel”, a Mihai Petcuț la finalul partidei cu Lipova.

Rugat să comenteze faza incrimantă de offside de lipovani, la reușita lui Andrieș, antrenorul Progresului a spus: „Decizii au fost multe, atunci tușierul într-adevăr a ridicat puțin steagul, dar nu sus. Deci, doar în momentul în care ridică steagul sus poți să te oprești. Până la urmă, faptul că tușierul a ridicat steagul a fost un alibi și pentru ei, pentru că faza n-a fost de offside, deci jucătorul nostru a venit din linia doua, a centrat peste, doar că tușierul a făcut un gest greșit, a ridicat puțin steagul. Probabil că ar trebui să fie și mai supărați pe ocaziile pe care le-au ratat, exact cum și noi am avut niște oportunități pentru care suntem supărați”.

Utistul Denis Hrezdac a revenit pe gazon după mai bine de 5 luni de zile. Pe 3 aprilie debuta în Liga 1 în 4-0 cu Gaz Metan Mediaș, din play-outul Ligii 1, după care s-a accidentat din nou și s-a operat de menisc. „Am avut doar o discuție de principiu cu Hrezdac în vară când am făcut transferurile. Le-am propus celor de la UTA să ni-l de la Pecica, fiindcă era foarte greu să te pui pe picioare la Liga 1 sau în condițiile și programul care îl are UTA, nu știu dacă avea vreo șansă să joace. Așa că i-am propus să vină la Pecica, să se legitimeze, iar în momentul în care va considera că este apt să-i dăm minutele de care ai nevoie. Azi, înțelegea cu el a fost să joace 20 de minute, am discutat și cu Bozian și, am luat hotărârea să începem jocul cu el. Cred că am ales bine și până la urmă a stat aproape 35 de minute pe teren. Se simte bine, vedem ce va fi în continuare”, a mai spus Petcuț despre „închizătorul” de 21 de ani.

Galerie foto de la partida Progresul Pecica – Șoimii Lipova, scor 2-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button