Progresul Pecica

Roșca a închis poarta Progresului în derby-urile cu Lipova și Ineul: „Sper să adun meciuri și să fiu pregătit 100% când mi se spune că pot juca mai sus”





Intrarea celor de la Progresul Pecica în „zona play-off” se leagă și impermeabilitatea defensivă. Formația lui Mihai Petcuț și Bogdan Bozian a luat un singur gol în „dubla” Lipova – Ineu, în acest ultim meci doar la scorul de 4-0, când meciul era jucat.

Iar ACB-ul i-a marcat lui Lucas Roșu (15 ani), cel care îl înlocuise cu un minut înainte (83) pe Alexandru Roșca. În schimb, portarul de 19 ani împrumutat de la UTA fusese erou cu Lipova, chiar echipa cu care s-a aflat în negocieri avansate în această vară, fiind mai apoi „deturnat” de Pecica. Până la urmă, Adi Abrudean a insistat să-l aibă din nou între buturi pe Roșca, pe care contase la Crișul Chișineu Criș în stagiunea precedentă. „Vreau să-i mulțumesc foarte mult domnului Abrudean pentru că m-a dus la Crișul la seniori, chiar m-a chemat și merg cu el la Lipova. Acum  sunt la Pecica, sunt concentrat pe ceea ce am de făcut aici, chiar vrem să intrăm în play-off. Mă bucur că mi-am putut ajuta echipa în ultimele două partide, cu Lipova a fost mult mai greu, dar cred că mi-am făcut datoria. E o altă concentrare, o altă motivație când joci cu echipe ce au ca obiectiv clar promovarea”, goal-keeperul „galben-albaștrilor”.

Alexandru Roșca a apărat fără greșeală cu Lipova, chiar în fața staffului tehnic al UTA-ei, condus de Ilie Poenaru. Pentru el, însă, cea mai importantă prezență a fost cea lui Gabriel Vasiliu, antrenorul cu portarii al „Bătrânei Doamne”. „Poate că prezența lor m-a ambiționat un pic, cu toate că mi-am propus ca la fiecare meci să am aceeași mentalitate. Băieții mi-au spus că am fost omul meciului, sper să continui tot așa, să adun meciuri în picioare în Liga a 3-a și când mi se spune că pot juca mai sus să fiu sută la sută pregătit.  Cu nea’ Gabi Vasiliu am lucrat și lucrez foarte bine. E un profesionist care tot timpul m-a ajutat, mi-a spus că mă va ajuta tot timpul când am nevoie de ceva, mă sună și mă cheamă la antrenamente la prima echipă. Bineînțeles, un loc important în creșterea mea ca portar o are și nea’ Dan Țapoș și nu l-aș uita nici pe Ovidiu Pașcalău, de la Crișul”, a adăugat Roșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button