Fotbal judetean

Rocadă pe podium după un ultim sfert de oră plin de evenimente: Victoria Felnac – Păulișana Păuliș 2-1





Dacă Sântana și Socodor s-au duelat pentru prima poziție în clasament, miza în Felnac și Păuliș era locul 3, cu mențiunea că oaspeții erau deja acolo, în timp ce gazdele erau pe 4, la un punct în spate. Iar la finalul celor 90 de minute, avea să se facă „rocada” și cu mențiunea că „roș-albii” au egalat Socodorul pe poziția secundă.

Profitând de avantajul terenului propriu,VI-FE a început tare meciul cu trei ocazii importante de gol în primele 20 de minute. Drâglă a deschis seria cu o pătrundere pe stânga și un șut din 12 metri de puțin pe lângă. Apoi, Ghergar a tras de la 18 metri de puțin pe lângă și, în fine, Horvat nu a avut mari probleme la „capul” lui Dancă din 7 metri ușor lateral dreapta. Păulișul a preferat să stea la „cutie” și să încerce contre tăioase. Pe una dintre acestea, Moldovan a ajuns în poziție bună în dreapta, a centrat în fața porții, dar niciun coleg de-al său nu a urmărit faza. Și tot fostul curticean a avut o minge bună pe 16 metri pe final de repriză, dar a șutat peste poartă.

Elevii lui Ciba au reluat asaltul imediat după odihnă. Nou-intratul Pasăre a avut golul de 1-0 pe cap, după centrarea lui Dancă, dar a trimis din 6 metri pe lângă poartă. Apoi, Dancă a lovit bara exterioară cu un șut de la 16 metri, pentru ca Pasăre să mai apară odată periculos în careu, dar călcâiul său a fost reținut de Horvat. După o oră de joc, s-a văzut și trupa din Podgorie în atac, dar șutul lui Marc a fost reținut de Rusu, pentru ca apoi Ianc să fie pe traiectoria unui șut periculos al aceluiași Marc. Până la urmă, presiunea felnăcanilor avea să dea roade, dar nu la faza la care se așteptau cei aproximativ 150 de spectatori.   În minutul 70, Bîtea a considerat că Tomuț a fost faultat în careu de Morariu, oaspeții fiind – în schimb – convinși că vor primi ei faultul.  Ghergar a șutat în dreapta lui Horvat de la punctul cu var, dar fostul portar al UTA-ei a ghicit totul și a a respins balonul.

Doar că 3 minute mai târziu, portarul vizitatorilor nu a mai putut face nimic, la centrarea lui Pasăre și reluarea plasată a lui Dancă din numai 10 metri. Gazdele s-au mulțumit apoi să controleze tactic meciul, iar în minutul 87 și-au securizat punctele. De această dată, Dancă a fost cu pasa din dreapta, iar Pasăre cu finalizarea din careul mic, profitând de slăbiciunile din defensiva oaspeților. Reușita Păulișanei a venit prea târziu pentru a mai schimba soarta confruntării. Mai precis, în cel de-al treilea minut de prelungire, Ștefan a profitat de faptul că fundașii lui Ciba s-au oprit acuzând o poziție de offside și l-a bătut pe Rusu.

Ciba: „Se poate ca acest meci să fi fost decis și de prospețimea noastră superioară”

Așadar, Victoria câștigă punctele ce o urcă peste Păuliș în clasament, pe podium la egalitate de puncte cu Socodorul. „Toată săptămâna le-am vorbit băieților despre importanța acestui meci, al punctelor pe care trebuie să le luăm acasă, în special în fața echipelor de nivelul nostru. Iar echipa s-a mobilizat, de fapt știam că noi probleme avem în special cu echipele mai slab cotate. Eu zic că am avut cel puțin 6-7 ocazii mari de gol, am ratat inclusiv un penalty, în timp ce ei ne-au dat gol târziu, când noi ne-am oprit crezând că e offiside și cred că Rusu a mai avut treabă doar la un șut al lui Moldovan. Se poate ca acest meci să fi fost decis și de prospețimea noastră superioară, ținând cont de faptul că ei au fost serios întinși în Cupă de Sântana, la mijlocul săptămânii. E devreme să vorbim acum despre locul din clasament, ne bucurăm doar că suntem în grafic, într-o zonă pe măsura aștepărilor tuturor”, a precizat Lucian Ciba, care a revenit de joi la echipă după câteva zile în care a fost bolnav.

Georgiu: „Nu a fost ziua noastră, oboseala nu e o scuză”

Pe undeva, Păulișul a plătit tribut calificării în sferturile de finală ale Cupei României în fața liderului din Sântana. „Într-adevăr, s-a simțit o stare de oboseală după meciul de miercuri, dar asta nu ar trebui să fie o scuză. Am și jucat unei echipe bune, preocupate de fotbal, poate mai omogenă decât noi, care și-a creat mai multe ocazii decât noi, dar și noi puteam deschide scorul și atunci altfel s-ar fi jucat până la final. Asta e, nu a fost ziua noastră, ne-a lipsit și Pleșca, dar mergem mai departe. Campionatul e lung, trebuie să facem puncte începând din meciul ce vine”, a punctat și Vasilică Georgiu, antrenorul Păulișanei.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu – Mocan (75 D. Negrea), Țugulescu, Istin, D. Morariu – Dancă, S.Măgulean, Tomuț, Drâglă (46 Drîglă) – Zele – Ghergar (75 Rechițan). Antrenor: Lucian Ciba

Păuliș: Horvat – E. Calancea, Ianc, C. Morariu, R. Varga – L.Grigorean (69 Mandache), N. Marc (82 Ștefan) – Cr. Moldovan, D. Grigorean, D. Calancea – Fl. Brândușe (82 R. Petcuț). Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Radu Bîtea – Zoltan Nagy, Dan Cojocariu. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt

Un comentariu

  1. Atenție mare la Felnacani. Am fost la toate meciurile lor la Felnac. Este foarte greu sa piardă acasă. Au toate condițiile, lume multa la stadion cu fumigene etc. Foarte frumos, bravo lor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button