Baschet

Urale la ultimul coș al demonstrației de forță: FCC UAV Arad – Universitatea Cluj 100-37





Conform așteptărilor, s-a pus doar problema scorului între FCC UAV Arad și tânăra formație a Universității Cluj-Napoca, într-un meci contând pentru etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin. În fața a aproximativ 500 de susținători în „galben-albastru”, vicecampioana en-titre a atins suta (100-37, pe sferturi 20-11, 25-9, 33-7, 22-10) în fața someșencelor, care mai suferiseră o corecție și de campioana Sepsi: 32-107! Clujul și-a adus o americancă, care însă a stat doar pe bancă, iar ex-arădeanca Uiuiu a absentat și astăzi, la fel ca și cu covăsnencele.

Nimic nu anunța, totuși, scorul fluviu de pe Mureș, după un prim sfert în care elevele lui Bogdan Bulj s-au dezmorțit greu și au ratat destule aruncări din poziții bune, astfel că scorul primei reprize mici a fost doar 20-11.  Scorul a început să ia proporții începând din sfertul doi, atunci când echipa arădeană a început să-și ia în serios rolul de mare favorită și s-a distanțat la 45-20 la pauza mare.

Scenariul s-a păstrat și în partea a doua, când FCC UAV Arad a făcutce a vrut pe teren, toate jucătoarele de bază turându-și motoarele, cu un plus pentru americanca Baptiste și sârboaica Racic, cele mai bune marcatoare ale partidei. Exceptând-o pe bulgăroaica Georgieva (menajată), Bulj și-a trimis pe parchet toate elevele, inclusiv pe junioarele Roșu, Negru și Timotity. FCC UAV a reușit să bifeze și suta de puncte, cu un coș de trei reușit de Akathiotou când mai erau doar câteva secunde din meci, în aplauzele publicului arădean.

Cu această victorie, „galben-albasstrele” sunt pe locul 5, cu două puncte, având de recuperat restanța din runda inaugurală cu Târgoviște. Arădencele vor pregăti deplasarea de la Brașov, de sâmbăta viitoare, dar mai ale primul joc din EuroCup, care va avea loc pe 26 octombrie, acasă, cu Orman Spor.

Formații și marcatoare:

FCC UAV: Baptiste 20, Racic 18 (3×3), Akathiotou 16 (2×3), Hadzovic 15 (3×3), Madden 12, Ciotir 7 (1×3), Marjanovic 6, Fleșer 3 (1×3), Roșu 3 (1×3),  Negru și Timotity.

U Cluj: Kelemen 11, Mihășan 9 (3×3), Putra 8, Santa 3 (1×3), Bota 2, Farago 2, Rus 2.

FOTO: FCC UAV Arad (Facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button