UTA Arad

Top 3 căpitani la UTA: Keseru a ieșit fluierat de pe teren și Ubbink e în afara lotului! „A fost decizia vestiarului, nu știu dacă vom schimba”





UTA a fost egala celor de la FCSB într-o seară de Cupa României în care publicul arădean a fost din nou vioara întâi a meciului de pe Arena Francisc Neuman. Când antrenorii arădeni vorbesc despre atitudinea, determinarea și spiritul elevilor lor după astfel de partide cu stadionul plin și atmosfera unică creată de susținătorii „roș-albi” e și puțin desuet, în sensul că ar fi culmea să nu existe măcar atât.  Altfel, referindu-ne strict la fotbal, lucrurile scârțâie și asta la 5 luni de zile de când Ilie Poenaru și-a început mandatul la Arad și și-a adus jucătorii pe care i-a dorit.

Unul dintre aceștia, practic fotbalistul în jurul căruia antrenorul „Bătrânei Doamne” și-a propus să-și construiască noua echipă, a dezamăgit din nou aseară. Titular după mai bine de două luni de zile,  Claudiu Keseru nu a avut nicio ocazie clară de gol. Pe finalul primei reprize, a avut o minge la 13-14 metri de poarta lui Vlad pe care însă a trimis-o slab, exact în brațele portarului vicecampioanei. În rest, s-a cam pierdut printre fundașii de rezervă ai lui Dică, fotbaliști cu jumătate din vârsta sa, aflați la primele meciuri la acest nivel, precum Pop sau Cibi având mai multe realizări. Albert Stahl a făcut un nou meci foarte bun, Erico s-a ținut de promisiune și și-a dat sufletul, Anton demonstrează că se simte mult mai bine în 433 în rolul de „regista”, iar Cascini și Benga furnizează și ei evoluții constant bune. Postolachi și Otele au venit și ei bine de pe bancă, însă ambii au rămas datori în campionat. În rest, multă determinare, dar și foarte multe greșeli pe ambele faze ale jocului.

Revenind la Keseru, în momentul înlocuirii sale cu Postolachi, din tribune au venit destule fluierături. Până la urmă, fostul internațional s-a cerut din nou pe teren legându-se de parametri săi buni de la antrenamente, doar că una e una și alta e alta. În plus, un căpitan care după meciul cu FCSB din Cupă îi face fișa psihiatrică unui adversar, fost coleg, în speță lui „Oli” (Olaru) și se mai și bucură că și-a revenit după golul înscris în poarta echipei sale, nu poate fi foarte apreciat printre actualii săi coechipieri. De la alegerile pentru primul purtător al banderolei de căpitan au trecut luni bune, poate ele ar trebui refăcute. Cu atât mai mult cu cât al treilea căpitan e de ieri în afara lotului.

Chestionați asupra subiectului, antrenorii UTA-ei s-au exprimat astfel:

„Este decizia publicului, fanilor, să fluiere un jucător sau altul. Nu știu, vom vedea dacă vom schimba căpitanul. Evoluția lui și a celorlalți o s-o analizăm noi în cadrul lotului, pe video și o să le spunem noi ce au făcut bine și ce au făcut rău. Dar astea sunt lucruri interne și nu trebuie să le spunem după fiecare meci” – Ilie Poenaru.

„Nu știu cât face rău au făcut acele fluierături echipei, ce și-a văzut căpitanul contestat de o parte a publicului, cât lui individual, nu știm cum se simte el acum. Nu vreau să intru în detalii despre parametri lui Keșeru. Parametrii fizici sunt niște cifre, la asta s-a referit el. Ca atacant și ca număr 10 trebuie să ai cifre, să ai goluri, pase de gol, să produci fotbal, iar el deocamdată nu a avut cifre. Altfel, a fost decizia vestiarului ca el să fie căpitan, nu putem să o schimbăm. Dacă vestiarul va decide altceva…”  – Marin Dună.

Exclus, ieri, din lotul UTA-ei, Desley Ubbink a văzut din tribună meciul colegilor săi contra FCSB-ului, echipă împotriva căreia el înscria la precedenta vizită a acesteia la Arad. Din nou, atât „principalul” arădenilor, cât și „secundul” săuau comentat decizia radicală luată împotriva olandezului:

„Cu toții am avut așteptări de la el, a primit șansele pe care le-a primit în special pe început de campionat, iar el nu a produs. Nu este o problemă de nicio altă natură, ci doar de forma lui, cu toate că din punct de vedere mental a contat și acel eventual transfer la Craiova. De acolo și el a început să aibă și un blocaj, în sensul că nemaijucând în primul 11 a început să fie afectat. Eu accept și greșeala și dacă te văd că vrei și ești 100% conectat și determinat, nu ai nicio problemă cu mine. Iar atitudinea nu trebuie să o ai doar la meciuri, ci la fiecare antrenament. La mine echipa se face la antrenament, nu în ziua meciului. Ei singuri îmi arată cine trebuie să joace. Iar el a fost foarte oscilant în antrenamente, mă refer ca atitudine. Fiind și un băiat inteligent, cred că m-a înțeles că i-am cerut să se pregătească la fel de bine de luni până sâmbătă, nu două zile. În fine, s-a luat o decizie, e luată și vom vedea în viitorul apropiat ce se va întâmpla. Nu știu, depinde doar de el să-mi schimbe părerea. Depinde ce-și dorește el, trebuie să spună el asta” – Ilie Poenaru.

Poe a spus totul în interviul dat, nu a avut nimeni nimic cu el. Din contră, de când am venit aici am avut multe discuții cu el pe tema randamentului lui, a fost titular, după aceea am schimbat, jocul nu mergea. Am mers până acolo când l-am întrebat ce poziție vrea să joace, i-am dat numărul 10. Acolo, însă, trebuie să ai cifre, să produci ceva. Dacă ne uităm pe statistică nu știu cât a produs. Chiar și cu FCSB, la București, nu a avut atitudinea dorită, nu știu dacă i-a plăcut cuiva” – Marin Dună.

Fiindcă Iacob nu s-a aflat pe gazon ieri, Alexandru Benga a fost cel care a terminat meciul cu banderola pe braț, experimentatul fundaș fiind cel mai constant fotbalist al UTA-ei în acest sezon.

11 comentarii

  1. Bai Poenarule tu esti frizer, nu antrenor .Ceea ce ai facut pe la Clinceni, Gaz metan, nu se potriveste la UTA.Aici este o alta lume, obisnuita cu fotbalul , de pe vremea lui Gornea. Iorgulescu,Biro, Kukla , Poszony, Popovici, Lereter, Schepp, Domide , Broszowsky, Axente, Kun II Attila, Sima Viorel plus Florian Dumitrescu, Petescu, nemaivorbind de Petchowsky.Aici Poenarule tu nu faci rutina si experiente cu Ademi, Matei, Hoxallari, Dobrescu, etc.Aici ori esti meserie de antrenor cu ppretentii (fara licenta } ori la revedere Ai 9000-10000 de spectatori in tribuna la fiecare meci acasa si tu invoci cacaturi de motive , ba ca nu aud jucatorii indicatiile din cauza galagiei din tribune, ba ca au mers cu autocarul, ba ca au avut rau de inaltime cu avionul , ba ca nu esti inteles cu tactica la antrnamente, etc.

    0
    0
    1. Nici in visurile tale Poenarule si Duna nu te-ai gandit ca o sa ai intre 8000-10000 de suporteri in spate .Erai obisnuit cu 200 la Clinceni si 500 la Medias. Aici e Arad, e UTA, si spectatorii de la 12ani la 75 de ani mananca fotbal pe paine, cu amintirea fotbalistilor Petchowski, Lereter, Florian Dumitrescu, Petescu, Iorgulescu, Biro ,Kukla, P0szony, Popovici, Axente, Kun, Sima, Popovici ,Domide, Broszowski, etc.Mai Poenarule aia jucau fotbal fara antrenor.Dar l-au avut antrnor pe Coco Dumitrescu care a eliminat Feynoord Rotterdam in 1970/ de unde sa stie asta Poenaru care nu a fost in stare nici macar sa ia licenta pro.Bine a luat-o Duna , care e ajutor de frizer !

      0
      0
  2. Pățania asta cu Keseru, tine cap de afiș, cu legătură mare în evoluția echipei. La o analiza, fie și la suprafață, găsești conexiuni, legături de neadmis pe la alții. El a fost antamat ca om cu experienta , cu gândul ascuns a vreo 15 goluri. Nu sunt multe, jumătate de împins în poarta, alte 3 prin devieri de adversari. Deci nu ar fi vorba de mari creații. Ei, 15 goluri , ar însemna, curat 7,8 puncte. Loc 6,7. Exact acolo unde nu este echipa. Când iei un om cu salariul mare, nu mai poți lua în plus încă unul, nu mai vorbim de doi. Atunci iei unul ca Ademi, cu aport ca un junior din academie și unul bunicel ca Postolachi. Cu tot CV lui, a fost adus ca jucător complementar, nu cu statut de vedeta și pretenții. Speranța la el a crescut odată cu falimentul Keseru. Acum se vad și pe la el minusuri, dar mari. Deci lovitura asta cu Keseru a lovit tot atacul, incluzând la scăderi evoluția lui Jobello. Ca și cum ai cere unor ologi sa alerge la 1500m plat.

    0
    0
  3. Asa este,sunt unii jucatori in lotul UTA-ei care nu au ce cauta la aceasta echipa . De ce oare insista Poenaru de ai tine in lot cand acestia ard gazul degeaba ? ADEMI, MATEI ?

    0
    0
  4. Una este foarte clara …si nu de pe acum..Poenaru si Duna sunt total depasiti de situatie,pe toate planurile si situatiile posibile…Au ajuns sa se faca de ras,sa se contrazica intre ei..Tot isi cauta scuze si alibiuri…Ajunge!Trebuie zburati urgent,instantaneu,nu de maine,ci de ieri!Nu jucatorii sunt neparat de vina,macar ca au partea lor de raspundere..Jucatorii nu ii mai suporta,ce este de neinteles?Poenaru si Duna au reusit dezbinarea totala..daca ar fi dupa mine,de maine dimineata si-ar gasi bagajele agatate pe clanta exterioara,impreuna cu Steau,Maxim,Matei,Hoxallari,Dobrescu,Ademi…Inca am incredere in Anton Pann si va rog sa nu radeti,mai am incredere si in Batha(INCA)…macar ca la incropirea lotului,pe lista oficiala de joc,este bifat deja cu cel putin un galben,din start..Nervozitatea sa nu este teoretic explicabila…Parerea mea este ca Batha este recuperabil,mai multe emotii as avea pentru Cascini,parca a luat-o razna in ultimul timp…
    Grija mare capitane Benga,esti luat in colimator peste tot,pe toate publicatiile..Cand miticii frustrati,behalicienii,slugarnicii,neamurile lor te pun pe esafod,e greu cu ei,ei dicteaza,ei simpatizeaza.Ai grija mare…Este o vorba veche…”Toti ma fura,toti imi baga aia in gura”..Grija mare Benga,vei fi vanat de acum incolo,garantat…Clica lor nu suporta o alta varianta la nationala,pe criterii logice…Miticienii nu accepta doar pe ai lor…Grija mare Benga,se pare ca ai inceput sa deranjezi si raman la ideea ca vei fi vanat…Ai grija mare!

    0
    0
  5. Mă bucur că nu mă aflu printre cei care au îngenuncheat în fața lui Amărui. Sa fie spălare de bani cum zic unii, nu cred.

    0
    0
    1. Mie sa nu imi spui tu,excelsior,ca nu te-ai bucurat de transferul lui Keseru..doar ca???Amar este gustul la ce presteaza,adica nimic…Tai de aici,tai putin de dincolo si vei vedea economii majore…Cred ca nu sunt absurd….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button