Baschet

„Galben-albastrele”, aproape de o primă surpriză plăcută în EuroCup! Bulj: „Poze frumoase cu sacrificiul făcut de fete, dar în viitor vrem să realizăm mai mult”





Aradul baschetbalistic s-a întors în Europa prin fetele sale cu un prim meci nebun. În prima etapă a grupei D a FIBA EuroCup, turcoaicele de la Orman Genclik păreau să nu aibă probleme în Polivalenta arădeană, însă FCC UAV a găsit resurse nebănuite pentru a pune în dubiu rezultatul. La scorul de 64-67, „galben-albastrele” au avut mingea, doar că s-a greșit o pasă și vizitatoarele au scăpat în câștigătoare, transformând o „liberă”. 64-68, un rezultat apreciat de cei aproximativ 1000 de suporteri din tribune, care au apreciat revenirea spectaculoasă favoritelor pe final de meci.

 

Bulj: „Este frumos pentru club, pentru suporteri, pentru oraș că nu ne-am dat bătuți și am luptat”

Ca și sâmbătă, la Brașov, baschetbalistele Aradului au revenit pe tabelă pe final de meci, doar că de această dată nu și-au mai adjudecat victoria. „Felicit adversarii noștri de astăzi, au fost mai buni decât noi, au jucat mai bine prima jumătate de meci. Vreau să mulțumesc suporterilor noștri că ne-au ajutat și ne-au împins în toate cele 40 de minute. Au înțeles că trebuia să ne adaptăm pe ritmul ăsta de baschet, jucătoarele nu au mai jucat la nivelul ăsta, aveau presiune și le era greu. La începutul meciului aruncam prea mult de la distanță și nu am atacat panoul. Era important pentru mine ca antrenor ca jucătoarele noastre să nu se lase bătute, doar că ar fi trebuit să jucăm mereu cum am făcut-o în ultimele 15 minute. Cred în această echipă și am speranțe că, dacă înțelegem cum să jucăm la nivel de EuroCup, poate avem șanse să realizăm ceva. Avem nevoie de timp pentru a ne pregăti pentru asta. Am vizionat ultimele lor meciuri amicale și din Campionatul Turciei, trebuie să remarc faptul că au venit la Arad fără două dintre cele mai bune jucătoare, dar tinerele jucătoare au jucat foarte bine în apărare, dar nici noi nu ne-am dat bătute. Campionatul Turciei este puternic și se joacă meciuri cam ca și cel de astăzi. Respectăm echipele din campionatul României, dar nu se compară meciul de astăzi cu ce am jucat cu Clujul sau Brașovul. Astăzi, o greșeală poate duce la o distanțare pe tabelă, pe când în România, de exemplu, Brașovul nu ne taxa. Este frumos pentru club, pentru suporteri, pentru oraș că nu ne-am dat bătuți și am luptat. Sunt poze frumoase, imagini video frumoase cu sacrificiul făcut de fetele noastre astăzi, dar în viitor vrem să ne sacrificăm mai mult ca să realizăm mai mult”, a spus Bogdan Bulj, antrenorul FCC UAV Arad la finalul disputei cu Ormanspor.

Uysal: „Aș vrea să le mulțumesc în special jucătoarelor din Turcia pentru cum au evoluat azi”

Așadar, formația din Turcia a venit la Arad fără americanca Riquna Williams (plecată în SUA pentru a  fi onorată cu intrarea în Hall of Fame a formației din WNBA la care a evoluat mai multe sezoane) și muntenegreana Jelena Dubljevic (accidentată). „Aș vrea să le mulțumesc în special jucătoarelor din Turcia pentru cum au evoluat azi, suplinind lipsa celor două baschetbaliste străine importante din lot. Acesta fost un test bun în special pentru ele, au făcut un efort foarte bun și știam că vom câștiga, doar că am avut ceva emoții pe final. Cu atât mai mult cu cât ultimele trei meciuri din campionat le-am pierdut în ultimul sfert. De această dată le-am mobilizat pe fete, iar pe Gezgin (n.a. jucătoarea care a marcat de trei puncte) am resposabilizat-o, i-am dat și încredere. I-am spus ca atunci când e singură să arunce, că este foarte bună la coșurile de la distanță. Mai vreau să spun și cu asta trebuia să încep că Aradul are niște fani extraordinari, au pus presiune pe fetele noastre pe final. Știm și că echipa din Arad nu are un buget prea mare, dar a organizat foarte bine acest meci”, a explicat Hayrettin Uysal, antrenorul formației din Ankara.

Akhatiotou: „Ne bucurăm că am fost în joc până la final, antrenorul a crezut în noi și ne-a făcut și ne-a făcut și pe noi să credem în noi”

MVP-ul Aradului a fost cipriota Veatriki Akhatiotou, autoare a 22 de puncte, dintre care 12 cu aruncări de la distanță. „A fost un meci foarte greu, pentru că nu suntem obișnuite să jucăm în ritmul acesta, nu avem adversare de un nivel ridicat în campionatul românesc. În plus, după 12 ani, sunt multe jucătoare, ca și mine care nu am jucat în EuroCup și e greu să adaptezi repede la ritm, la adversarii mult mai tari. E onoare pentru noi să jucăm la nivelul acesta și am arătat până în ultima secundă că suntem luptătoare. O să învățăm să ne adaptăm mai repede cu acest ritm. Ne bucurăm că am fost în joc până la final, antrenorul a crezut în noi înainte de ultimul sfert și ne-a făcut și ne-a făcut și pe noi să credem în noi. În plus, ne-au ajutat și fanii. Ca și indicație tactică, ne-a spus să facem pressing, noi l-am ascultat și am revenit. Ar fi fost bine să ne fi adaptat mai repede la acest ritm și nivel, dar am învățat ce trebuia și privim spre meciul următor. Nu vrem să avem astfel de meciuri pe care să le începem mai rău, dar formăm o echipăcnouă, încercăm să ne învățăm una pe alta și cred că aceste meciuri ne ajută să creștem. Cine ar vrea să înceapă slab meciurile? Nimeni, nu există așa ceva, e clar că trebuie să corectăm acest lucru să începem tare toate partidele”, a spus coordonatorul de joc al FCC Bacshet UAV Arad.

În celălalt meci al grupei D, VBW Arka Gdynia a câștigat cu 86-78 duelul polonez cu Polskie Przetwory Bydgoszcz. Pentru arădence urmează sâmbătă meciul de acasă cu Agronomia București, în Liga Națională, iar pe 3 noiembrie vor juca la Bydgoszcz, în Polonia, în a doua etapă din EuroCup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button